Volg Sony Nederland

Zeearend Freedom vliegt van Euromast met 4K-ActionCam

Persbericht   •   nov 18, 2015 09:32 CET

Voorzien van een Sony 4K FDR‑X1000V Action Cam maakt zeearend Darshan op 22 november een duikvlucht van de Euromast Rotterdam. Met deze vlucht van 112 meter hoogte zet Freedom zich in voor de vrijheid en het behoud van de zeearend.

De non-profit organisatie Freedom Conservation is wereldwijd bekend geworden door de opnames die zij eerder maakten van de vluchten in verschillende wereldsteden, zoals Dubai en Parijs. De organisatie werkt samen met IUCN en UNCESCO om de populatie van de beschermde zeearend te vergroten. Valkenier Jacques-Olivier Travers staat aan het hoofd van Freedom, dat de zeearend het liefst zo snel mogelijk wil terugbrengen in zijn natuurlijke habitat in de Franse en Zwitserse Alpen.

“Iedereen kan straks genieten van de adembenemende beelden van deze vlucht. Deze opnames zijn een van de weinige video's die je letterlijk een arendsblik bieden op de skyline van Rotterdam. De video wordt voor het eerst in 4K-beeldkwaliteit opgenomen met de Action Cam van Sony, die op de rug van de arend bevestigd wordt”, aldus Travers.

Sony en Freedom
Sony werkt als officiële sponsor samen met Freedom om hen te helpen bij het opnieuw introduceren van de zeearend in zijn natuurlijke habitat in de Franse en Zwitserse Alpen. Sony levert zijn Action Cams aan Freedom, zodat zij de vluchten van zeearenden nauwkeurig kunnen vastleggen. Freedom wil deze beelden gebruiken om het gedrag van de arenden te bestuderen, zodat ze een duidelijker beeld krijgen van het gedrag van de vogel.

De Action Cam van Sony is in staat om vloeiende 4K-videobeelden te produceren (dankzij de Sony SteadyShot-technologie) en biedt daarnaast de mogelijkheid om gps-gegevens te koppelen aan de gemaakte beelden. Deze specificaties zijn voor Freedom geschikt om de vlucht optimaal in beeld te brengen. Dankzij het kleine formaat kan de Action Cam bovendien eenvoudig vastgegespt worden aan de arenden, zonder dat ze het natuurlijke vluchtpatroon van de dieren hinderen.

Sony Corporation is wereldwijd vooraanstaand fabrikant van audio, video, game, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met haar muziek-, beeld-, computerentertainment en online toepassingen heeft Sony de mogelijkheid om wereldwijd een voortrekkersrol te vervullen op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 68 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2015. Meer informatie op de Sony Global Web Site: www.sony.net