Volg Sony Nederland

Welke insecten vind je deze zomer bij je thuis?

Persbericht   •   jul 07, 2016 05:00 CEST

De Sony α7R II-camera met ultrahoge resolutie geeft een uniek kijkje in de wereld van onze kleine huisgenoten

Macrofoto’s laat extreme close-ups zien van de insecten in je huis, gemaakt door de Sony α7R II met ultrahoge resolutie in combinatie met de 90 mm Sony-macrolens en een macrofilter. In een reeks van macrobeelden door fotograaf Mikael Buck wordt de wereld verkend van 's werelds kleinste insecten. Deze werden van dichtbij vastgelegd met de Sony α7R II in combinatie met een 90 mm Sony-macrolens en een macrofilter.

De combinatie van de hoge resolutie van de camera en de extreme scherpte van de macrolens laat de insecten in onze huizen van dichtbij zien. Dankzij het vergrotingsvermogen en de sensor van 42,4 megapixels worden details zoals de vleugels van een gaasvlieg en het pantserachtige schild van de pissebed zichtbaar.

In samenspraak met natuurbeschermingsorganisatie Buglife werd een lijst opgesteld met 10 insecten om deze zomer in de gaten te houden:

1.Huisspin (Tegenaria-familie)

2.Gewone oorworm (Forficula auricularia)

3.Admiraalvlinder (Vanessa atalanta)

4.Groene gaasvlieg (Chrysoperla carnea)

5.Blauwe bromvlieg (Calliphora vomitoria)

6.Kleermot (Tineola bisselliella)

7.Zevenstippelig lieveheersbeestje (Coccinella septempunctata)

8.Zilvervisje (Lepisma saccharina)

9.Kelderpissebed (Oniscus asellus)

10.Grote trilspin (Pholcus phalangioides)

Vanessa Amaral-Rogers, Conservation Campaigns Officer bij Buglife, verklaart: "Insecten worden vaak als ongedierte beschouwd en krijgen geen erkenning voor de belangrijke ecologische rol die ze spelen. De fotoreeks 'Hidden World of Bugs and Insects' van Sony laat ons kennismaken met de buitenaardse gezichten die niet met het blote oog waargenomen kunnen worden. De details die vastgelegd worden in de fotoreeks laten zien hoe mooi deze vaak voorkomende insecten echt zijn."

Zoals de fotoreeks laat zien, maakt de α7R II-camera het voor zowel amateur- als professionele fotografen mogelijk om extreem dicht bij de insecten te komen zonder de scherpstelling te verliezen.

De camera is uitgerust met een BSI full-framesensor en levert hoge resoluties, hoge lichtgevoeligheid en snelle autofocusrespons dankzij 399 autofocuspunten. De 90 mm Sony-macrolens is op maat gemaakt voor close-ups en portretten en biedteen mix van helderheid en uitzonderlijk vloeiende achtergronden, waarmee het mogelijk wordt om scherpe en gedetailleerde foto's te produceren.

Over Buglife

Buglife streeft als enige organisatie in Europa naar de instandhouding van alle insecten en zet zich actief in om de meest zeldzame kleine dieren in Groot-Brittannië te redden. Deze variëren van bijen, kevers, wormen, pissebedden en springspinnen tot kwallen.

Over Sony

Sony Corporation is wereldwijd vooraanstaand fabrikant van audio, video, game, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met haar muziek-, beeld-, computerentertainment en online toepassingen heeft Sony de mogelijkheid om wereldwijd een voortrekkersrol te vervullen op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 68 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2015. Meer informatie op de Sony Global Web Site: www.sony.net

Voor meer informatie en het laatste nieuws van Sony Electronics kijk op www.pers.sony.nl