Volg Sony Nederland

Waterdicht en draadloos komen samen in Sony's nieuwe sportheadphone

Persbericht   •   aug 30, 2018 13:15 CEST

Sporten zonder beperkingen dankzij een volledig waterdicht design

  • Comfortabel sporten zelfs in het zwembad of in de zee
  • Luisteren via smartphone via Bluetooth-verbinding of zonder apparaat dankzij 4GB intern geheugen
  • Gevormd voor maximale stabiliteit zodat ze goed in het oor blijven zitten
  • Verkrijgbaar in populaire kleuren voor sportkleding: zwart, wit en geel

Een sportieve levensstijl is gezond en zeer populair op dit moment. Om de actieve muziekliefhebber optimaal te ondersteunen introduceert Sony de WF-SP900. Dit model levert uitstekend geluidskwaliteit en is overal en altijd inzetbaar dankzij een volledig waterdicht design. Of het nu gaat om baantjes trekken in het zwembad, een cardiotraining, rustgevende yogasessies of voor onderweg naar werk.

Dankzij het draadloze ontwerp is er de bewegingsvrijheid om elke sport te beoefenen onder het genot van muziek. De WF-SP900 combineert dit met een waterdicht ontwerp. Zo kan ongestoord getraind worden tijdens een trainingssessie in het zwembad of zelfs in de zee. Na afloop wordt zweet en vuil eenvoudig afgespoeld onder de kraan.

Waterdicht, goede pasvorm en perfect geluid

De SP900 is volledig waterdicht en zelfs zoutwaterbestendig. Dankzij een IPX5/8-classificatie is het mogelijk om tot op twee meter diepte te zwemmen in een zwembad of de zee. Ideaal voor een zwemtraining zonder belemmering van een smartphone of ander extern apparaat. De headphones zijn afwasbaar onder de kraan en stofdicht met een IP6X-classificatie.

Deze headphone heeft een verbeterd ergonomisch ontwerp voor een comfortabel en stevige pasvorm. Met vier oordopformaten en drie formaten oorhaken is er voor iedere sporter een passende oplossing. Deze wisselbare oordopjes zijn inzetbaar voor allerlei verschillende sportactiviteiten. Voor onderwatergebruik is er bijvoorbeeld de keuze uit vier formaten. Optioneel is een veiligheidskoord te gebruiken voor extra veiligheid. De sportheadphones zijn beschikbaar in vier trendy kleuren: zwart, wit en geel. Deze kleuren zijn gekozen om de meest gangbare sportoutfits te complementeren. De SP900 is stijlvol ondanks zijn kleine formaat en levert een kraakhelder geluid dankzij een nieuw ontwikkelde Sony audiodriver.

Blijf langer verbonden voor meer luisterplezier

De WF-SP900 is eenvoudig via Bluetooth met iedere smartphone of tablet te verbinden. De sportheadphone wordt geleverd met een compacte case die tevens als oplader fungeert. Het oplaaddoosje is uitgerust met NFC zodat snel en eenvoudig verbinding kan worden gemaakt. Een volle batterij gaat tot drie uur lang mee en via het oplaaddoosjes kan de workout zelfs tot 12 uur bewegen worden voortgezet. Om volledig zonder apparatuur van muziek te genieten is 4GB intern geheugen beschikbaar waarmee tot 920 tracks kunnen worden opgeslagen. De accuduur van de sportheadphone wordt verdubbelt bij het gebruik van deze functie.

Verbeterde gebruiksvriendelijkheid

De WF-SP900 is uitgerust met een intuïtief besturingssysteem met tik- of knopbesturing. Dankzij deze bedieningsfuncties kan eenvoudig het volume ingesteld worden door dubbel te tikken. Deze knoppen zijn tevens inzetbaar voor afspelen, pauzeren, doorgaan naar het volgende nummer, terug naar het vorige nummer, etc.

Om de sportheadphone aan te sturen is de Sony de Headphones Connect-app beschikbaar voor Android en IOS. Via deze app zijn de geluidsopties en Quick Sound instellingen van de headphone aan te passen. Speciaal voor trainingen in de buitenlucht is er de Ambient Sound functie. Hiermee worden omgevingsgeluiden juist versterkt zodat sporters verkeersveilig kunnen hardlopen op straat.

De sportheadphone is compatibel met Google Assistant. Via deze assistent kan via spraakcommando’s een smartphone of tablet aangestuurd worden. Voor het overzetten van tracks naar het 4GB interne geheugen is er de Sony Music Centre-app. Via de meegeleverde USB-kabel zijn de tracks eenvoudig over te zetten en kan tevens het oplaaddoosje worden opgeladen.

De WF-SP900 is vanaf november 2018 in de Benelux beschikbaar voor €280 

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een wereldwijde producent van audio-, video-, game-, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met zijn muziek-, beeld-, computerentertainment- en onlinetoepassingen is Sony een pionier op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 77 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2018. Meer informatie op de internationale Sony-website: www.sony.net