Volg Sony Nederland

STUDENT- EN JEUGDCOMPETITIE 2021: SHORTLISTS AANGEKONDIGD

Persbericht   •   jan 26, 2021 01:10 CET

Vandaag maakt de World Photography Organization de fotografen op de shortlist bekend in de Student- en jeugdcompetities van de Sony World Photography Awards 2021. Winnaars van Student Photography of the Year en Youth Photographer of the Year worden op 15 april bekendgemaakt via de online kanalen van de World Photography Organisation.

STUDENTCOMPETITIE SHORTLIST

De shortlist voor studenten bevat het werk van 10 studenten van toonaangevende instellingen voor hoger onderwijs van over de hele wereld. Studenten werden uitgedaagd om een reeks van vijf tot tien afbeeldingen in te dienen gebaseerd op twee verschillende instructies. De eerste instructie betrof ‘bouwen aan een betere toekomst’ waarbij de studenten gevraagd werd verhalen te vertellen van degenen die werken aan een betere toekomst voor iedereen in de context van een uitdagend 2020. Het werk van de geselecteerde 10 studenten houdt zich bezig met belangrijke hedendaagse kwesties en benadrukt de inspanningen van individuen en organisaties van over de hele wereld.

Milieubewustzijn staat centraal in verschillende projecten, zoals Border van Matías Alejandro Acuña (Argentinië, Motivarte) die het werk van parkwachters in het natuurreservaat Punta Bermeja in Argentinië afbeeldt; Bàt-ti-to van Irene Facoetti (Italië, Cfp Bauer) bevat een reeks zwart-witfoto's waarin röntgenfoto's en medische gegevens worden gecombineerd van gewonde vogels die zijn behandeld in het CRAS WWF Valpredina revalidatiecentrum; Home van Tayla Nebesky (VS, Universiteit van West-Engeland) kijkt naar de inspanningen van haar ouders om zelfvoorzienend te zijn op hun boederij in Californië; and Faces: Building a Better Future door Matias Garcia Paez (Ecuador, Ravensbourne Universiteit London) presenteert interieurs en portretten van leden van een bouwteam dat werkt aan het huis van de lokale architect David Vasconez die gespecialiseerd is in duurzaam bouwen. Sociaal en politiek activisme wordt gepresenteerd in series, waaronder My Local Leaders van Coenraad Heinz Torlage (Zuid-Afrika, academie voor design en fotografie) met portretten van filantropische figuren wiens gevarieerde bijdragen een aanzienlijke impact hadden op hun landelijke gemeenschap van Dundee in Kwazulu-Natal; Engelhanden (Angel Hands) door Claudia Mauderer, (Zuid-Afrika, Stellenbosch academie) kijkt naar het werk van Sprouting Minds, een non-profitorganisatie in het Fisantekraal-gebied, die zich richt op het verstrekken van maaltijden aan schoolkinderen en onderwijs over duurzaamheid van voedsel door middel van gesprekken en teelt initiatieven; Hope in Nepal, met steun van The Leprosy Mission door Hannah Davey (Nieuw-Zeeland, Elam School of Fine Arts) documenteert het werk van The Leprosy Mission (TLM) in het dorp Tikabhairab, dat het Anandaban Hospital en lokale groepen financiert die in de gemeenschap werken.

Gosha Bergal (Russische Federatie, Rodchenko kunstschool) toont protesten voor eerlijke verkiezingen voor het regionale parlement in de stad Moskou, terwijl Thomas Hengge (VS, universiteit van New York ) Black Lives Matter-demonstraties in New York stad volgt na de dood van George Floyd. Cultureel behoud staat centraal in de serie Inheritor van Yanan Li (vasteland van China, universiteit van technologie), die de geest van de Chinese opera weergeeft, een aloude traditie, die worstelt om de relevantie ervan te behouden in een tijdperk van technologie en nieuwe media.

Deze tien studenten zijn nu verplaatst naar de tweede fase van de wedstrijd en worden elk beloond met digitale beeldapparatuur van Sony om hun tweede opdracht Our Time te voltooien. De instructie daagt studenten uit om een serie afbeeldingen te maken die onderzoekt hoe zij en hun tijdgenoten de wereld zien en hoe ze deze hopen te veranderen. Student Photographer of the Year wordt op 15 april 2021 bekendgemaakt en ontvangt voor hun instelling €30.000 aan digitale beeldapparatuur van Sony.

De shortlist voor studenten van dit jaar werd beoordeeld door Kate Simpson, assistent-editor, Aesthetica Magazine.

JEUGDCOMPETITIE SHORTLIST

De shortlist van de jeugdcompetitie bestaat uit zes categoriewinnaars die elk focussen op een ander maandelijks thema van juli tot december 2020.

Op de foto van Pubarun Basu (India, 19 jaar, ‘compositie en design’, juli 2020) worden de schaduwen van parallelle leuningen geprojecteerd op gordijnen in het huis van de fotograaf, waardoor de illusie ontstaat van balken van een kooi. Van achter de gordijnen probeert een paar handen door te breken, wat een gevoel van beknelling overbrengt dat zo velen over de hele wereld het afgelopen jaar hebben gedeeld. Tianyang Wang (vasteland van China, 18 jaar, ‘cultuur’, augustus 2020) zwart-witportret toont een lokale Tibetaanse man in zijn huis. Emil Holthausen (Duitsland, 18 jaar, ‘natuurlijke wereld en dieren in het wild’, september 2020) presenteert een treffend beeld van een vos die in de sneeuw zit terwijl Ram Kaushalyan's (India, 18 jaar, straatleven, oktober 2020) foto van een jonge jongen de levendigheid en energie van de plaatselijke straatbeurs vangt waar het werd gemaakt. Connor Lothians (VK, 18 jaar, mensen, november 2020) abstracte afbeelding van een model dat optreedt in een studio is het resultaat van zijn experimenten met kleur en beweging. De samenwerking van Zak Elley (VK, 19 jaar, ‘laat ons jouw wereld zien’, december 2020) met visagiste Rebecca Ross presenteert het onderwerp van de foto in een volledig gezicht van make-up op basis van het TikTok-logokleurenschema. Het portret geeft commentaar op de immense populariteit van het platform, naast de gevaren die op de loer liggen van de sociale media-sferen die vandaag de dag merkbaar zijn.

Youth Photographer of the Year wordt voorgezeten door Gastón Deleau, directeur, FOLA, Buenos Aires, Argentinië. De winnaar ontvangt een reeks digitale beeldapparatuur van Sony om hun visie te koesteren.

STUDENTCOMPETITIE 2021 SHORTLIST

Gosha Bergal, Russian Federation

Rodchenko Art School

Coenraad Heinz Torlage, South Africa

Stellenbosch Academy of Design and Photography

Claudia Mauderer, South Africa

Stellenbosch Academy of Design and Photography

Yanan Li, China Mainland

University of Science and Technology of China

Matías Alejandro Acuña, Argentina

Motivarte

Thomas Hengge, USA

New York University

Irene Facoetti, Italy

Cfp Bauer

Tayla Nebesky, USA

University of the West of England

Hannah Davey, New Zealand

Elam School of Fine Arts

Matias Garcia Paez, Ecuador

Ravensbourne University London

YOUTH COMPETITION 2021 SHORTLIST

SAMENSTELLING & DESIGN: Pubarun Basu, India

CULTUUR: Tianyang Wang, China Mainland

NATUUR & WILD : Emil Holthausen, Germany

STRAATLEVEN: Ram Kaushalyan, India

MENSEN: Connor Lothian, UK

TOON ONS JE WERELD: Zak Elley, UK


AFBEELDINGEN BESCHIKBAAR OP WORLDPHOTO.ORG/PRESS


PERSCONTACT

Voor meer informatie contacteer:

Inbal Mizrahi op press@worldphoto.org / +44 (0) 7393 023508


NOTES VOOR REDACTEUREN

OVER SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS

De internationaal geprezen Sony World Photography Awards, geproduceerd door de World Photography Organization, is een van de belangrijkste onderdelen van de wereldwijde fotokalender. Nu in het 14e jaar, zijn de gratis toegankelijke Awards een wereldwijde stem voor fotografie en bieden ze een essentieel inzicht in de hedendaagse fotografie van vandaag. Voor zowel gevestigde als opkomende artiesten bieden de Awards kansen van wereldklasse om hun werk onder de aandacht te brengen. De Awards erkennen bovendien de meest invloedrijke artiesten ter wereld die in het medium werken via de Outstanding Contribution to Photography Awards; eerdere ontvangers zijn onder meer Martin Parr, William Eggleston en Nadav Kander.

OVER WERELDFOTOGRAFIE-ORGANISATIE

De World Photography Organization is een wereldwijd platform voor fotografie-initiatieven. We werken in meer dan 180 landen en ons doel is om het gespreksniveau rond fotografie te verhogen door de beste beelden en fotografen ter wereld te vieren. We zijn trots op het opbouwen van duurzame relaties met zowel individuele fotografen als onze toonaangevende partners over de hele wereld. De World Photography Organization organiseert het hele jaar door evenementen, waaronder de Sony World Photography Awards, een van 's werelds toonaangevende fotografiewedstrijden, en PHOTOFAIRS, toonaangevende internationale kunstbeurzen gewijd aan fotografie. Zie worldphoto.org voor meer details. Volg de World Photography Organization op Instagram (@worldphotoorg), Twitter (@WorldPhotoOrg) en LinkedIn / Facebook (World Photography Organization). Onze volgende hashtags zijn #sonyworldphotographyawards #swpa.

OVER SONY CORPORATION

Sony Corporation is een creatief entertainmentbedrijf met een solide technologische basis. Van game- en netwerkdiensten tot muziek, afbeeldingen, elektronica, halfgeleiders en financiële diensten - Sony's doel is om de wereld te vullen met emotie door de kracht van creativiteit en technologie. Bezoek sony.net voor meer informatie

SONY IMAGING PRODUCTS & SOLUTIONS INC.

is een volledige dochteronderneming van Sony Corporation die verantwoordelijk is voor haar activiteiten op het gebied van beeldvormingsproducten en -oplossingen, van camera's voor consumenten, oplossingen met een focus op omroepproducten en producten voor professioneel gebruik, tot medische activiteiten.

FOTO CREDITS

LINKS NAAR RECHTS PER RIJ:

© Hannah Davey, Nieuw-Zeeland, Student Shortlist, Sony World Photography Awards 2021

© Pubarun Basu, India, categoriewinnaar, jeugdcompetitie, compositie en design, Sony World Photography Awards 2021

© Tayla Nebesky, Verenigde Staten, Student Shortlist, Sony World Photography Awards 2021

© Li Yanan, China Mainland, Student Shortlist, Sony World Photography Awards 2021

© Matias Garcia Paez, Ecuador, Student Shortlist, Sony World Photography Awards 2021

© Gosha Bergal, Russische Federatie, Student Shortlist, Sony World Photography Awards 2021

© Emil Holthausen, Duitsland, Student Shortlist, Sony World Photography Awards 2021

© Matías Alejandro Acuña, Argentinië, Student Shortlist, Sony World Photography Awards 2021

© Thomas Hengge, Verenigde Staten, Student Shortlist, Sony World Photography Awards 2021

© Coenraad Torlage, Zuid-Afrika, Student Shortlist, Sony World Photography Awards 2021

© Irene Facoetti, Italië, Student Shortlist, Sony World Photography Awards 2021

© Claudia Mauderer, Zuid-Afrika, Student Shortlist, Sony World Photography Awards 2021

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een creatief entertainmentbedrijf met een duurzame technologische basis. Van game- en netwerkservices tot muziek, films, elektronica, semiconductors en financiële diensten - het doel van Sony is om de wereld te verrijken met emotie via creativiteit en technologie. Voor meer informatie, bezoek: http://www.sony.net