Volg Sony Nederland

Spectaculaire wildlifeserie van natuurfotograaf Chris Schmid

Persbericht   •   mei 16, 2017 16:00 CEST

Fotoreeks is vastgelegd door Sony RX10 III met 24-600mm F2.4-4 zoomobjectief

  • Fotograaf Chris Schmid reisde onlangs naar de zoutvlaktes van Namibië om Afrikaanse diersoorten vast te leggen.
  • De RX10 III heeft een 24-600mm super telefotozoom met stille sluiter en was hierdoor de perfecte camera tijdens de expeditie 'The African Survivors'.

Chris Schmid, een Zwitserse fotograaf, heeft tijdens de expeditie de schoonheid van de natuur vastgelegd. Het weer in de zoutvlaktes in Namibië is zeer veranderlijk. Ondanks deze uitdaging is het de wildfotograaf gelukt aan de hand van de RX10 III om indrukwekkende scenes vast te leggen.


Chris geeft enkele tips om mooie wildnatuur foto’s te schieten
1. Wees bereid om vroeg op te staan om een groep dieren te volgen en wees geduldig; leeuwen slapen gemiddeld 20 uur per dag. Het is daarom belangrijk om te weten wanneer zij op pad gaan om klaar te staan met je camera.
2. Let op alle details; Dit klinkt eenvoudig, maar het kan tot wonderbaarlijke en onverwachte foto's leiden. Als je een dag lang jachtluipaarden of leeuwen hebt geobserveerd en ze niets hebben gedood, is de kans groot dat ze de volgende dagen wel een poging wagen, blijf ze volgen.
3. Blijf voldoende gehydrateerd en drink veel water; Drink elke drie uur ongeveer één liter water’.

Chris Schmid over natuurfotografie: "Ik vind het fotograferen van de natuur in Namibië fascinerend. De lange afstanden en het stof kunnen echt een probleem vormen. De Sony RX10 III gaf het vertrouwen om aan deze bijzonder uitdagende fotoshoot te beginnen. De indrukwekkend snelle autofocus en de super telefotozoom van de camera waren van cruciaal belang om de wilde natuur vast te leggen."


Jelger Annegarn, hoofd van Product Marketing, Digital Imaging voor Sony Benelux, voegde toe: "De RX10 III is de ideale camera voor professionele en beginnende natuurfotografen. De wildcollectie van Chris demonstreert waartoe de camera allemaal in staat is; slechts één camera met een vaste lens. Bovendien zorgt de camera, dankzij de 24-600mm super telefotozoom en stille sluiter, ervoor dat deze prachtige dieren niet gestoord worden bij het nemen van foto's."

De Sony RX10 III-camera is nu verkrijgbaar in de Benelux voor ca. € 1900, - 

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een wereldwijde producent van audio-, video-, game-, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met zijn muziek-, beeld-, computerentertainment- en onlinetoepassingen is Sony een pionier op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 72 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2016. Meer informatie op de internationale Sony-website: www.sony.net