Volg Sony Nederland

Sony voegt nieuwe Walkman toe aan innovatieve ZX-reeks

Persbericht   •   aug 31, 2017 13:15 CEST

  • Hoogwaardig geluid met een gebalanceerde audio-output
  • Compact formaat voor gebruik onderweg
  • Strak premium design met een aluminium afwerking

De iconische Walkman is nog altijd "alive and kicking" met de NW-ZX300. Deze hoogwaardige Walkman garandeert een uitstekend geluid in een compact ontworpen muziekspeler met gebalanceerde uitgang. Dit model is uitgerust met S-Master HX en een speciaal voor muziekliefhebbers ontwikkelde interface.Met een lange levensduur van 30 uur en een dun en licht ontwerp is deze Walkman perfect voor op onderweg.

Premium geluidservaring

De ZX300 biedt een hoogwaardig geluid dankzij de digitale S-Master HX-versterker. Deze is speciaal gesoldeerd met loodvrij soldeertin en speelt zowel 11.2MHz DSD als 384kHz/32bit PCM. De ZX300 heeft een gebalanceerde audio-uitgang met aparte linker- en rechterkanalen voor minder ruis en een helderder geluid.Het model is vervaardigd uit een aluminium frame voor een lagere weerstand. Tevens zijn FTCAP's (geleidende solide polymeer aluminiumcondensatoren) en nieuwe foliecondensator opgenomen voor transparantere vocalen en stevigere bastonen.

De designers van Sony hebben voor de ZX300 OFC-kabels gebruikt om de interne versterker te verbinden met de hoofdtelefoonaansluiting. Dit resulteert in een krachtig geluid met lage weerstandswaarde en signaaloverdracht zonder verlies. Voor een diepe bas en minder ruis vormt de condensator de voornaamste batterijvoeding van deze Walkman. Twee kristallen oscillatoren zorgen voor een kwalitatief geluid met betere signaal-ruisverhouding. Dankzij de USB-DAC-functie is het mogelijk om muziek in optimale kwaliteit vanaf een pc te streamen naar andere audioapparaten. De ZX300 ondersteunt tevens MQA-bestanden.

Premium afgewerkt en volledig functioneel

De ZX300 Walkman is uitgerust met een intuïtieve touchscreen-interface. De interface is overzichtelijk ingericht speciaal voor muziekliefhebbers. Iedere functie is binnen handbereik en met slechts één tikje kan het volume worden aangepast. Het apparaat heeft een batterijlevensduur van maar liefst 30 uur en een ingebouwd geheugen van 64 GB. Tevens is een extern geheugenslot voorzien voor micro SD. Via Bluetooth en NFC kan eenvoudig verbinding worden gemaakt met een headphone. De ZX300 is compatibel met LDAC en Qualcomm aptX HD-audio.

De NW-ZX300 is vanaf oktober 2017 verkrijgbaar in de Benelux voor € 700. 

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een wereldwijde producent van audio-, video-, game-, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met zijn muziek-, beeld-, computerentertainment- en onlinetoepassingen is Sony een pionier op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 76 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2017. Meer informatie op de internationale Sony-website: www.sony.net