Volg Sony Nederland

Sony visualiseert geluid: Cymatics video toont kracht van High Powered Audiosysteem

Persbericht   •   jul 01, 2015 15:47 CEST

Sony heeft in een serie Cymatics-experimenten een video gecreëerd om de kracht van zijn nieuwe MHC-V7D speaker te demonstreren. Cymatics is een concept van Robert Hooke, waarbij geluid gevisualiseerd wordt door de gecontroleerde verplaatsing van deeltjes op vibrerende platen of membranen. In de video van Sony worden de trillingen voortgebracht door het krachtige geluid van Sony’s High Powered Audio-systeem op Kiesza’s megahit Hideaway.

Visueel spektakel
Sony’s video is het resultaat van een samenwerking met innovatiearchitect en pionier Yifei Chai en zijn team van de creatieve productiestudio Unit9. De video is een kennismaking met de MHC-V7D via resonerend zand, dansende verf, sonische watersculpturen en ferrofluïda, die op visueel indrukwekkende wijze in beweging worden gebracht door de subwooferbas van de luidspreker. In combinatie met de lichteffecten van de speaker ontstaat een visueel aansprekend spektakel rond de hit van Kiesza.

Audiovisuele effecten
De effecten zijn in de video afgestemd op de instrumenten, geluidspieken en vocals in Hideaway. Daardoor vormen ze een uitbeelding van het traject van de song, van het donkere, stille begin tot het visuele slotcrescendo, waarin de geluidswetenschap volledig tot leven komt. Het volume, de kleuren en de lichtintensiteit worden steeds verder opgebouwd, tot ze uiteindelijk samenkomen in een explosie van veelkleurige verf.

Sony koos regisseur Cole Paviour voor dit visuele avontuur, omdat hij als geen ander in staat is via indrukwekkende filmfotografie een verhaal te vertellen. Hij is een leider binnen de nieuwe generatie digitale filmmakers. De vooruitstrevende kunstenaar zei over dit project: “Ik zie hier iets moois, iets geheimzinnigs, iets opwindends in. We willen het publiek een ongekende zintuiglijke ervaring bieden; die dezelfde ervaring weergeeft als het samenzijn met deze producten.”

Alberto Ayala, directeur Beeld en Geluid van Sony Europe, voegde eraan toe: “De MHC-V7D combineert ongelooflijke audiovisuele effecten met Gesture Control en ledspeakers voor een unieke geluidservaring. Het bijzondere van Cymatics is dat het letterlijk visuals creëert op basis van de geluidsdruk van de MHC-V7D en geluid en beeld op zodanige wijze combineert dat de toeschouwer Hideaway in een volledig nieuw perspectief ziet – net als wanneer ze ernaar luisteren via onze High Powered Audio-systemen.”

Over de MHC-V7D
De MHC-V7D heeft een zeer krachtige bas, met 1550 Watt uitgangsvermogen (RMS 1440W, 105.5dB SPL) door Sony’s nieuwe Smart High Power Technology. Dankzij Sony’s Clear Audio+ technologie is met met één druk op de knop het geluid af te stemmen op elke gelegenheid. Daarnaast kan het systeem muziek een extra boost geven met gemakkelijk te bedienen dj- en samplergeluidseffecten, zoals reacties van het publiek of reggae hoorns. Ook beschikt de MHC-V7D over twee microfoonaansluitingen, perfect voor karaoke. Naast de extreme bas worden de visuele zintuigen geprikkeld door de geïntegreerde en instelbare ruimtevullende feestverlichting, waarmee lichteffecten zijn te synchroniseren op de maat van de muziek. Met de MHC-V7D’s nieuwe Gesture Control Technology zijn muziek en licht moeiteloos te bedienen met een klein handgebaar. 

Sony Corporation is wereldwijd vooraanstaand fabrikant van audio, video, game, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met haar muziek-, beeld-, computerentertainment en online toepassingen heeft Sony de mogelijkheid om wereldwijd een voortrekkersrol te vervullen op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 75 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2014. Meer informatie op de Sony Global Web Site: http://www.sony.net/

Bestanden in de bijlage

PDF-document