Volg Sony Nederland

Sony viert 40e verjaardag van Walkman met speciale editie

Persbericht   •   sep 24, 2019 13:40 CEST

Limited edition van iconische muziekspeler met case in de stijl van de eerste Walkman (TPS-L2)

Ter gelegenheid van de 40e verjaardag van de Walkman introduceert Sony de NW-A100TPS. Op de achterkant van dit anniversary model prijkt een speciaal logo voor de 40e verjaardag. Bovendien verschijnt deze editie in een bijzondere case en verpakking. Dit als knipoog en ode aan de TPS-L2 Walkman, Sony’s eerste draagbare cassettespeler. Deze werd gelanceerd op 1 juli 1979 en ontketende een ware revolutie in de manier waarop mensen naar muziek luisterden. De cassettespeler gaf hen de vrijheid om altijd en overal naar muziek te luisteren.

De NW-A100TPS Walkman is zeer compact en is uitgevoerd in een zwart design met op de achterzijde het 40th anniversary Walkman logo. Dit model is voorzien van een 3,6 inch HD display en USB-Type-C. Dankzij de Android-ondersteuning via Wi-Fi zijn miljoenen liedjes toegankelijk via diverse streaming services. Tevens is er toegang tot downloaddiensten om muziek op kunnen slaan op het toestel.

De Walkman biedt indrukwekkende geluidskwaliteit dankzij Hi-Res Audio, DSD (11.2MHz/ PCM conversie), PCM (384kHz/32bit) en biedt ondersteuning voor S-Master HX. Bovendien ondersteunt dit toestel LDAC voor een uitstekend geluid via een draadloze of bedrade verbinding.

Verbinden met een headphone gaat eenvoudig via NFC en Bluetooth en dankzij Qualcomm aptX HD audio blijft het signaal stabiel. De NW-A100TPS speelt naast gangbare audioformats ook DSD-bestanden en MQA. Dankzij een batterijlevensduur van 26 uur genieten muziekliefhebbers lang van hoogwaardig geluid.

De NW-A100TPS met 16 GB is vanaf november 2019 verkrijgbaar in de Benelux voor € 440.

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een creatief entertainmentbedrijf met een duurzame technologische basis. Van game- en netwerkservices tot muziek, films, elektronica, semiconductors en financiële diensten - het doel van Sony is om de wereld te verrijken met emotie via creativiteit en technologie. Voor meer informatie, bezoek: http://www.sony.net