Volg Sony Nederland

Sony toont tijdens IFA 2015 nieuwe High-Resolution audio en Mobile producten

Persbericht   •   sep 02, 2015 09:59 CEST

Sony toont tijdens IFA 2015, de grootste Europese beurs op het gebied van consumentenelektronica in Berlijn, zijn nieuwe productassortiment. Bij de ontwikkeling en het ontwerp van deze producten stond Sony's filosofie van ‘inspiring and fulfilling your curiosity and moving you emotionally 'centraal. Deze filosofie komt tijdens IFA 2015 uitvoerig aan bod. De beurs is vanaf vrijdag 4 september geopend voor het publiek.

Voorafgaand aan de officiële opening van IFA organiseerde Sony op 2 september een persconferentie waar Sony Corporation President en CEO Kazuo Hirai de nieuwste producten van Sony binnen de categorieën High-Resolution Audio (Hi-Res) en Mobile voorstelde. Daarnaast onderstreepte hij de innovaties van apparaten voor digitale beeldvorming en televisies.

Kazuo Hirai, President en CEO, Sony Corporation: "De missie van Sony is jouw nieuwsgierigheid via innovatie te inspireren en te bevredigen. Onze passie voor innovatie vormt de basis voor onze ideeën, technologieën en producten, en met onze inspanningen willen we jou 'KANDO' bieden. KANDO zijn diepgaande ervaringen die je emotioneel beroeren. Ik geloof dat er nog heel wat mogelijkheden voor innovatie zijn in de consumentenelektronica. Wij zullen alles aan blijven doen om je leven beter te maken en je telkens weer te verbazen."

De persconferentie is hier terug te kijken: www.sony.nl/ifa-press

Belangrijkste introducties:

Hi-Res Audio-aanbod
Sony introduceert een nieuw assortiment hoofdtelefoons met als naam 'h.ear' (uitgesproken als 'hear') en een nieuwe Walkman NW-A25HN/NW-A27HN-reeks. Deze Hi-Res audiomodellen hebben een eenvoudig maar tegelijk elegant ontwerp en zullen verkrijgbaar zijn in een aantal opvallende kleuren. Door deze combinatie kan de gebruiker van hoogwaardige Hi-Res-geluidskwaliteit genieten en tegelijk een fashion statement maken.

De 'h.ear in NC'-modellen zijn 's werelds eerste [i] Hi-Res-oortelefoons met een digitale ruis onderdrukkingsfunctie, een innovatie waarmee de gebruiker onderweg ongestoord van muziek kan genieten. De h.ear in NC-hoofdtelefoons worden ook verkocht in combinatie met de compacte NW-A25HN Walkman – die tevens voorzien is van Hi-Res digitale ruis onderdrukkingsfuncties.

Lees hier het volledige, Nederlandstalige persbericht.

Sony introduceert ook de NW-ZX100HN Walkman. Net als de NW-A25HN is de NW-ZX100HN uitgerust met Hi-Res digitale ruis onderdrukkingsfuncties en zal dit model verkocht worden in combinatie met h.ear in NC-hoofdtelefoons. De NW-ZX100HN heeft een batterijduur van 45 uur en kan nog makkelijker meegenomen worden dan zijn voorgangers.

Lees hier het volledige, Nederlandstalige persbericht.

Met de uitbreiding van het Hi-Res-assortiment zal Sony tevens CAS-1 introduceren. Dit compacte audiosysteem produceert hoogwaardig Hi-Res audiogeluid, zelfs wanneer het in besloten ruimtes zoals een werkkamer wordt geplaatst.

Lees hier het volledige, Nederlandstalige persbericht.

De nieuwe RSX-GS9-autoradio en andere producten maken het Hi-Res-aanbod van Sony op IFA compleet.

Lees hier het volledige, Nederlandstalige persbericht.

Xperia-smartphones en -headset
Lees hier het volledige persbericht

Sony onthult het nieuwste paradepaardje binnen zijn smartphonegamma, de 5,2 inch Xperia Z5. Daarnaast is er ook de 4,6 inch Xperia Z5 Compact, met dezelfde specificaties als het grotere model maar dan in een compactere behuizing. Beide modellen werden ontwikkeld in samenwerking met de α-camera-ingenieurs van Sony en zijn uitgerust met een vernieuwende cameratechnologie die de 23 MP Exmor RS-sensor een boost geeft. Daarnaast beschikken de toestellen ook over Hybrid AutoFocus, een functie die fasedetectie combineert met contrastdetectie, met als resultaat de snelste AutoFocus [ii] voor smartphones ter wereld met een snelheid van slechts 0,03 seconden [iii].

De Xperia Z5 en Xperia Z5 Compact hebben een krachtige zoom en zorgen voor hoogwaardige beeldkwaliteit, ook bij het maken van foto's of video's met 5x zoom. Ze zijn bovendien uitgerust met een verbeterde beeldstabilisatie die cameratrillingen minimaliseert tijdens het filmen, zelfs wanneer de telefoon bijvoorbeeld bevestigd is aan een bewegende fiets. Xperia maakt nu ook voor het eerst gebruik van een vingerafdruksensor op de aan/uit-knop, waardoor het ontgrendelen van het toestel sneller verloopt. Tot slot zijn de nieuwe smartphones water- en stofbestendig (IP65/68) [iv] en hebben ze een eenvoudig, strak ontwerp.

Naast deze twee modellen introduceert Sony ook de Xperia Z5 Premium, die uitgerust is met 's werelds eerste [ii] 4K-scherm [v] op een smartphone. Gebruikers kunnen met dit model niet alleen 4K-videobeelden opnemen, ze kunnen ze ook bekijken op het ruime 5,5 inch-scherm van de Xperia Z5 Premium. Dit model kan daarnaast via een MHL[vi]-verbinding videobeelden rechtstreeks versturen naar een 4K-televisie, wat betekent dat gebruikers opgenomen 4K-beelden eenvoudig op een groot scherm kunnen bekijken. Het toestel is ook uitgerust met een technologie voor het upscalen van beelden naar 4K, waardoor niet-4K-foto's en -video's een haarscherpe 4K-resolutie wordt bezorgd.

Wanneer gebruikers deze smartphones combineren met de MDR-NC750 Hi-Res-headset met ruisonderdrukkingsfunctie, kunnen zij tevens genieten van de geïntegreerde High-Res audio-technologie. De drie Xperia Z5-modellen en de Xperia-headset zijn vanaf de herfst [vii] verkrijgbaar in Japan en begin volgend jaar in de rest van de wereld.

Digitale beeldvorming
Het nieuwe productaanbod voor digitale beeldverwerking van Sony omvat de eerder aangekondigde RX100 IV en RX10 II. Deze twee krachtige nieuwe leden van de Cyber-shot-familie beschikken over een aantal nieuwe professionele functies. Beide modellen zijn uitgerust met een functie voor het opnemen van videobeelden in super slow motion (tot 40x) [viii] (met een framesnelheid van 1000 fps, 500 fps of 250fps, en in 50p- of 25p-weergaveformaat) [ix], waardoor nu hoogwaardige opnamen in slow motion gemaakt kunnen worden. Daarnaast beschikken deze modellen over de Exmor RS, 's werelds eerste [x] type 1.0 gestapelde CMOS-beeldsensor met geavanceerde beeldverwerking en een geïntegreerde DRAM-geheugenchip. De Exmor RS biedt een snelle Anti-Distortion-sluiter met een maximale snelheid van 1/32000 s, de mogelijkheid om videobeelden op te nemen met een 4K-resolutie [xi] en nog veel meer.

De andere eerder aangekondigde camera is de α7R II, het nieuwste model binnen de α7-reeks van camera's met verwisselbare lens. De α7R II is de belangrijkste nieuwe full-frame spiegelloze camera van Sony. Dit toestel luidt een nieuw tijdperk in voor zowel de resolutie (42,4 effectieve megapixels), de gevoeligheid (uitbreidbaar tot ISO 102400 [xii]) als de AF-reactiesnelheid. Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door de Exmor R, 's werelds eerste [xiii] BSI full-frame CMOS-beeldsensor die geïntegreerd is in de α7R II. De sensor beschikt over 399 AF-punten voor fasedetectie van het brandvlak – de breedste AF-dekking op een full-frame sensor ter wereld [xiii] –, met als resultaat een zeer responsieve Fast Hybrid AF van de camera. Tot slot is de α7R II uitgerust met een ingebouwde beeldstabilisator over 5 assen en kan het toestel 4K-videobeelden opnemen in het interne geheugen met volledige pixeluitlezing [xiv] (geen pixel-binning). Kortom, een uiterst compacte camera die ook talloze functies aanbiedt.

4K BRAVIA
Sony zal eveneens zijn eerder aangekondigde 4K BRAVIA TV's tonen, waaronder de 65/55 inch X90C-reeks die bekend staan als de dunste lcd-tv's ter wereld en die slechts 4,9 mm dun zijn. Daarnaast zal Sony ook de 75 inch X91C-reeks, slechts 15 mm dun, introduceren op de Europese markt. Ook de S85C- en S80C-reeks (65/55 inch) van gebogen 4K-lcd-tv's worden aangekondigd. Dankzij de integratie van de 4K Processor X1TM is deze serie aanzienlijk verbeterd op het gebied van helderheid, kleur en contrast. Bovendien bieden alle modellen Android TV aan, een functie die gebruikers toegang biedt tot een wereld aan content en intuïtief te bedienen is met een smartphone.

Lees hier het volledige, Nederlandstalige persbericht.

Sony is tevens samenwerkingen gestart met videostreamingdiensten zoals Amazon Video om gebruikers meer content te kunnen aanbieden in HDR (High Dynamic Range). Dit zorgt voor diepere zwarttinten, helderdere pieken en rijkere kleurtonen. Het 4K BRAVIA-gamma is uitgerust met de unieke X-tended Dynamic Range-technologie van Sony die een uitstekend contrast produceert. Dankzij deze technologie zijn deze modellen uitermate geschikt om HDR-beelden weer te geven.

Lees hier het volledige, Nederlandstalige persbericht.

Game- en netwerkdiensten
Het 'Project Morpheus' Virtual Reality (VR)-systeem van Sony Computer Entertainment garandeert een nieuwe beleving van games voor de PlayStation4 (PS4). Door de VR-headset op te zetten, waant de speler zich in een 360° virtuele wereld, en lijkt het net alsof hij de game zelf binnengewandeld is. De oriëntatie van het hoofd en de bewegingen van de speler worden nauwkeurig bijgehouden. Als de speler zijn hoofd beweegt, draait het beeld van de virtuele wereld natuurlijk en intuïtief in realtime mee. Project Morpheus is uitgerust met een 5,7 inch OLED-scherm met een resolutie van 1920 X RGB X 1080 en kan beelden weergeven van 120 fps. Dit levert uitzonderlijk vloeiende graphics en een aanwezigheidsgevoel op waarmee de grenzen van gaming verlegd worden. Het systeem wordt tijdens de eerste helft van 2016 op de markt gebracht.

Life Space UX
Sony zal ook een Life Space UX-productlijn demonstreren, die volledig nieuwe manieren biedt om apparaten en fysieke ruimtes te integreren. De kubusvormige Portable Ultra Short Throw Projector kan ondanks zijn compacte formaat van 10 inch een beeld van 21 tot 50 inch projecteren en kan overal geplaatst worden. De Symphonic Light Speaker is een oplichtende luidspreker die elke hoek van de kamer vult met hoogwaardig geluid. Beide producten kregen een nieuw, stijlvol ontwerp en zullen vanaf volgende lente verkrijgbaar zijn.

Met de Life Space UX-lijn wil Sony de manier waarop gebruikers met hun leefruimtes omgaan volledig veranderen. Deze modellen bieden gebruikers meer vrijheid om te bepalen hoe zij hun leefomgeving willen benutten.

Bezoek voor meer informatie over Life Space UX: http://www.sony.net/Products/products-for-life-space/.

Seed Acceleration Program
Het Seed Acceleration Program van Sony stimuleert start-ups met veelbelovende nieuwe business-ideeën. Dit programma heeft onder meer start-upprojecten voortgebracht, zoals de 'MESHTM' slimme DIY-kit, 'FES Watch', 'Qrio Smart Lock', 'HUIS REMOTE CONTROLLER' en 'wena wrist'. Deze producten zullen samen op IFA 2015 voor het allereerst aan het publiek voorgesteld worden.

[i] Vanaf augustus 2015. Volgens onderzoek uitgevoerd door Sony Corporation op de markt van de oortelefoons met digitale ruisonderdrukking.
[ii] Op het moment van publicatie.
[iii] Overeenkomstig de CIPA-richtlijnen (http://www.cipa.jp/index_e.html).
[iv] De Xperia Z5-reeks is water- en stofbestendig zolang enkele eenvoudige instructies gevolgd worden: alle poorten en bevestigde afdekkingen moeten goed gesloten zijn; de telefoon mag niet langer dan 30 minuten en niet dieper dan 1,5 m onder water worden gehouden; de telefoon mag alleen in zoet water worden gebruikt. Occasioneel gebruik in met chloor behandelde zwembaden is toegestaan, op voorwaarde dat het toestel achteraf gespoeld wordt met zoet water. Het mag niet gebruikt worden in zeewater en zoutwaterpoelen. De garantie vervalt bij misbruik van het toestel. De telefoon heeft een beschermingsgraad tegen het binnendringen van vloeistoffen van IP65 en IP68. Om na te gaan wat dit inhoudt en voor meer informatie ga je naar http://support.sonymobile.com/global-en/dm/waterproof.
[v] 3840 pixels horizontaal x 2160 pixels verticaal (gebaseerd op SID-standaards).
[vi] Mobile High-Definition Link.
[vii] Lees het persbericht voor de Xperia Z5, Xperia Z5 Compact, Xperia Z5 Premium en MDR-NC750 voor meer informatie: http://blogs.sonymobile.com/category/press-releases/
[viii] Er kan geen geluid opgenomen worden bij het opnemen in slow motion. Een SDXC-geheugenkaart van klasse 10 of hoger is vereist.
[ix] in PAL. Via het menu kan er geschakeld worden tussen PAL en NTSC.
[x] Voor digitale fotocamera's (volgens onderzoek door Sony vanaf 26 juni 2015).
[xi] Voor XAVC S-opnames is een SDXC-geheugenkaart van klasse 10 of hoger vereist, en voor opnames aan 100 Mbps is UHS-snelheidsklasse 3 vereist. Met de RX100 IV kunnen 4K-videobeelden maximaal gedurende 5 minuten ononderbroken opgenomen worden.
[xii] Uitgebreid ISO-bereik alleen beschikbaar voor het opnemen van stilstaande beelden. [xiii] Voor full-frame 35mm-camera's met verwisselbare lens (volgens onderzoek door Sony vanaf 26 juni 2015).
[xiv] Bij opnemen in 4K in Super 35mm-modus.

Sony Corporation is wereldwijd vooraanstaand fabrikant van audio, video, game, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met haar muziek-, beeld-, computerentertainment en online toepassingen heeft Sony de mogelijkheid om wereldwijd een voortrekkersrol te vervullen op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 75 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2014. Meer informatie op de Sony Global Web Site: http://www.sony.net/