Volg Sony Nederland

Sony Signature Series voor ultiem Hi-Res Audio luistergenot

Persbericht   •   okt 16, 2018 12:23 CEST

Sony voegt de IER-Z1R in-ear headphone en DMP-Z1 digitale audioplayer toe aan de geroemde Signature Series. Een unieke lijn audioproducten met uitzonderlijke High Resolution Audio geluidskwaliteit.

De Signature Series demonstreert de expertise van Sony op het gebied van audioverwerking. Deze serie werd speciaal gemaakt om een ultieme geluidservaring te bieden. IER-Z1R in-ear hoofdtelefoon en de DMP-Z1 digitale muziekspeler zijn ideaal om achteruit te leunen van perfecte geluid te genieten.

Sony zet volledig in op audio-innovatie. Het streven naar perfectie in geluidsweergave betekent iedere nuance het audiosignaal te beheersen. De nieuwe Signature Series biedt een natuurgetrouwe geluidsweergave die helder en expressief is.

Een recht geluidspad voor natuurgetrouwe akoestiek

De supertweeter van de IER-Z1R is op een coaxiale positie tegen de huls geplaatst. Deze lay-out zorgt voor nauwkeurige superhoge tonen met een ultrabrede frequentierespons tot 100 kHz.

De verfijnde fasestructuur zorgt ervoor dat de geluidsgolven op elkaar zijn afgestemd, door nauwkeurige aanpassing van de breedte en lengte van elk geluidspad. De constructie van magnesiumlegering elimineert bovendien trillingen en ongewenste resonantie voor perfecte helderheid en levendigheid bij alle muziekgenres.

Een akoestische buis staat in verbinding met de ruimte achter de driverunit en zorgt voor een gebalanceerd geluid, van lage tot hoge frequenties. Deze technologie levert een brede geluidsruimte met rijke, natuurlijke tonen op.

IER-Z1R in-ear headphone van de Signature Series

 • Uitzonderlijke geluidskwaliteit met High Resolution Audio
 • Hybride HD-driversysteem (2 dynamisch/1 gebalanceerd versterkt)
 • Verfijnde fasestructuur voor een precieze weergave
 • De vorm is ontworpen voor comfort en omvat een voorgevormde oorhanger en een grote verscheidenheid aan oortjes voor een optimale pasvorm
 • Buitenomhulsel van zirkoniumlegering met frontplaat met Perlage-patroon
 • Hoogwaardig vervaardigd met superieure materialen en ontworpen in Japan
 • Verfijnde fasestructuur voor rijk geluid
 • Kabels met gebalanceerde aansluiting van 4,4 mm en standaard aansluiting van 3,5 mm meegelever

DMP-Z1 digitale muziekspeler van Signature Series

 • Levert uitzonderlijke geluidskwaliteit met hi-res audio. Compatibel voor DSD Native tot 11,2 MHz
 • Digitale muziekspeler met geïntegreerde accu en hoogwaardige hoofdtelefoonversterker.
 • Signature Series geluidskwaliteit en vergulde volumeregeling met dubbele DAC en analoge versterker
 • Onafhankelijk batterijsysteem aangedreven door vijf batterijen
 • H-vormig aluminium chassis en geoptimaliseerd audiocircuit
 • 256 GB ingebouwde opslag met dubbele micro SD-slots

Ultiem draagcomfort en een premium ontwerp

De IER-Z1R is ontworpen aan de hand van een de decennia lang verzamelde database van oorvormen. Er worden in totaal 13 variaties van oortjes meegeleverd. De headphone is vervaardigd door vakmensen uit Japan en ontworpen met behulp van de beste materialen.

De DMP-Z1 audioplayer is voorzien van een spiegelende aluminium topplaat. De bovenzijde is uitgerust met playback toetsen en een vergulde analoge volumeregelaar. De DMP-Z1 is voorzien van dubbele micro SD-kaartsleuven, 256 GB interne opslag, USB Type-C en Bluetooth.

De IER-Z1R is vanaf begin december 2018 verkrijgbaar in de Benelux voor € 2.200 en is vanaf. De DMP-Z1 is op aanvraag verkrijgbaar in de Benelux voor € 9.000. 

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een wereldwijde producent van audio-, video-, game-, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met zijn muziek-, beeld-, computerentertainment- en onlinetoepassingen is Sony een pionier op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 77 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2018. Meer informatie op de internationale Sony-website: www.sony.net