Volg Sony Nederland

Sony presenteert digitale fotoapparatuur tijdens Photokina 2016

Persbericht   •   sep 19, 2016 15:49 CEST

Sony demonstreert tijdens de Photokina 2016 haar volledige assortiment aan digitale beeldverwerkingsproducten. Zo maakt het bedrijf fotografen en videografen wereldwijd bekend met de nieuwste creatieve hulpmiddelen om visies tot leven te brengen.

De stand van Sony bevindt zich in Hal 5.2 van de Koelnmesse en is geopend van dinsdag 20 september 10:00 uur tot zondag 25 september 18:00 uur. Naast het volledige productassortiment biedt Sony ook een compleet programma aan live presentaties en demonstraties op de Sony stand. Tijdens deze gratis voorstellingen zullen bekende fotografen en filmmakers hun inzicht en hun persoonlijke en professionele ervaring met camera's en lenzen van Sony delen.

Als onderdeel van het programma vindt een serie live actieshows plaats met samoeraizwaardvechters, professionele breakdansers en acrobaten. Het publiek wordt uitgenodigd hier foto's van te nemen.

Enkele producten

De ɑ99 II, de nieuwe, toonaangevende Sony ɑ A-mount camera, is tijdens Photokina 2016 voor het eerst ter wereld getoond. De ɑ99 II zal ongetwijfeld alle aandacht krijgen tijdens de beurs. De camera is uitgerust met het innovatieve Hybrid Phase Detection AF-systeem met 79 accurate hybride kruispunten en continue opnames met tot wel 12fps.

Sony kondigt ook zijn volledige reeks ɑ E-mount-camera's en -objectieven aan, waaronder de bekroonde ɑ7-serie en de uiterst populaire modellen ɑ6300 en ɑ6000. Het volledige ɑ Mount-systeem met verwisselbare lenzen zal tijdens de beurs te zien zijn, waaronder de recent gelanceerde G Master premiumlenzen en de gloednieuwe SELP18110G en SEL50M28 ɑ E-mount lenzen.

De FDR-X3000R werd tijdens IFA 2016 in Europa gelanceerd. Deze nieuwe, toonaangevende Action Cam van Sony is voor het eerst uitgevoerd met Balanced Optical SteadyShot (B.O.SS) en is in staat tot fantastische 4K-video-opnames. De FDR-X3000R zal worden getoond samen met het volledige Action Cam- en 4K Handycam-assortiment.

Voor liefhebbers van compacte camera's is er de RX-serie. Deze camera's zijn ongelooflijk populair sinds de lancering van het eerste model, de RX100, in 2012. Sony zal de volledige series RX100, RX10 en RX1 tonen tijdens Photokina 2016.

In lijn met de belofte van Sony om een volledige waaier aan highperformance mediaoplossingen voor professionele en hobbyfotografen te bieden, zal Sony tijdens Photokina voor het eerst een speciale stand aan flashgeheugenkaarten wijden. In Hal 2.1 toont Sony een selectie geheugenkaarten (SD & XQD), USB-, SSD- en HDD-drives. Die kunnen allemaal worden uitgeprobeerd in combinatie met toonaangevende Sony camera's.

Partnerships in de kijker

2016 markeert 20 jaar samenwerking tussen Sony en ZEISS voor de gezamenlijke ontwikkeling en verkoop van beeldverwerkingsproducten. Op de Sony stand zal een speciaal display te zien zijn waarin enkele van de meest geliefde producten worden getoond die uit dit partnerschap zijn voortgekomen.

De Sony World Photography Awards, 's werelds grootste fotografiewedstrijd, beleeft dit jaar haar 10de editie. Ter ere van deze speciale editie is een schitterende galerij opgezet met een selectie van de winnende foto's van dit jaar. 

Sony Corporation is wereldwijd vooraanstaand fabrikant van audio, video, game, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met haar muziek-, beeld-, computerentertainment en online toepassingen heeft Sony de mogelijkheid om wereldwijd een voortrekkersrol te vervullen op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 72miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2016. Meer informatie op de Sony Global Web Site: www.sony.net