Volg Sony Nederland

​Sony Semiconductor Solutions en Microsoft werken samen om intelligente camera-oplossingen te creëren voor de zakelijke markt

Persbericht   •   mei 19, 2020 09:59 CEST

Partnership is opgestart om video-analyseoplossingen toegankelijker te maken voor een efficiëntere bedrijfsvoering

Sony Semiconductor Solutions (Sony) en Microsoft Corp. (Microsoft) kondigen vandaag een samenwerking aan op het gebied van intelligente camera-oplossingen. Deze samenwerking concentreert zich op het aanbieden van toepassingen om AI-aangedreven camera's en videoanalyses toegankelijker en eenvoudiger implementeerbaar te maken.

Onderdeel van dit partnership is de integratie van Microsoft Azure AI-functionaliteiten in de nieuwe Sony's vision-sensor IMX500. Deze innovatieve sensor haalt nuttige informatie uit afbeeldingen van slimme camera's en andere apparaten. De combinatie van een snelle edge AI-verwerking, Microsoft's cloudexpertise en AI-platform biedt nieuwe video-analysetoepassingen voor verschillende doeleinden. Als onderdeel van de samenwerking introduceert Sony tevens een app om de slimme camera’s te kunnen beheren.

Video-analyse wordt steeds meer ingezet om omzetkansen te creëren, bedrijfsactiviteiten te stroomlijnen en uitdagingen op te lossen. Zo kunnen retailers slimme camera's gebruiken om een voorraadtekort te detecteren of voor het optimaal inzetten van kassamedewerkers op basis van de wachtrijlengte. Een andere toepassing is het inzetten van slimme camera’s om gevaren op de productievloer realtime te identificeren.

Voor camerasystemen die afhankelijk zijn van gegevens via meerdere slimme camera’s is het toewijzen van rekenkracht via computers lastig. Dit zorgt voor hogere stroom- en communicatiekosten. Om dit proces te optimaliseren is een samenwerking opgezet om de toegang tot dit soort toepassingen te vereenvoudigen. Dit door Azure AI-technologie van Microsoft te integreren in de intelligente vision-sensor IMX500 van Sony. Tevens worden Microsoft partners in staat gesteld om eigen AI-modellen in te bedden.

Sony introduceert tevens een app als onderdeel van deze samenwerking. Deze door Azure aangestuurde app voor slimme camera’s kan worden ingezet door onafhankelijke softwareleveranciers (ISV's). Deze ISV’s zijn gespecialiseerd in het aanbieden van oplossingen voor onder meer videoanalyse. De app is een aanvulling op de IMX500-sensor en dient als de basis om AI-modellen te trainen voor specifieke doeleinden. De app vereenvoudigt de belangrijkste workflows en biedt een optimale bescherming van vertrouwelijke gegevens.

Als onderdeel van deze samenwerking werken Microsoft en Sony ook samen om co-innovatie met partners en zakelijke klanten te stimuleren. Dit is onderdeel van het Microsoft's AI & IoT Insider Labs-programma. Microsoft's AI & IoT Insider Labs bieden faciliteiten voor het ontwikkelen en testen van nieuwe oplossingen voor klanten. Dit in samenwerking met Microsoft-experts en andere toeleveranciers. Microsoft en Sony gaan later dit jaar samenwerken met een geselecteerd aantal klanten binnen dit co-innovatiecentra.

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een creatief entertainmentbedrijf met een duurzame technologische basis. Van game- en netwerkservices tot muziek, films, elektronica, semiconductors en financiële diensten - het doel van Sony is om de wereld te verrijken met emotie via creativiteit en technologie. Voor meer informatie, bezoek: http://www.sony.net