Volg Sony Nederland

​‘Sony Research Award Program’ breidt uit naar Nederland en België

Persbericht   •   jul 22, 2020 10:45 CEST

Sony Research Award Program gericht op opkomende en innovatieve technologie van universiteiten

Sony heeft aangekondigd vanaf nu Nederlandse en Belgische inzendingen voor het Sony Research Award-programma aan te nemen. Dit programma biedt universiteiten met ingang van dit jaar, financiering voor onderzoeksprogramma’s naar opkomende en innovatieve technologieën in samenwerking met Sony’s eigen onderzoeksgroepen.

“De afgelopen vier jaar bood het Sony Research Award-programma onderzoekers de mogelijkheid om partner te zijn van onze ingenieurs en problemen op te lossen”, verklaart Toru Katsumoto, Executive Deputy President van Sony Corporation. “We zijn verheugd dat we ons programma nu uitbreiden naar Europa, aangezien daar enkele van ’s werelds meest vooraanstaande wetenschappers en onderzoekers wonen en werken.”

Het Sony Research Award Program bestaat uit twee awards: de Faculty Innovation Award en de Focused Research Award. Beide prijzen worden gecoördineerd door Sony's R&D-centrum en vallen binnen de volgende domeinen: Informatietechnologie, Apparaten & Materialen en Levenswetenschappen. De awards bieden faculteitsmedewerkers nieuwe kansen om mee te doen aan geavanceerd onderzoek dat leidt tot de invoering van baanbrekende technologieën.

De Faculty Innovation Award geeft hoofdonderzoekers een bedrag van maximaal 100.000 dollar voor één jaar, met mogelijkheid op verlenging, voor onderzoeksprojecten die onder de huidige onderzoeksinteresses van Sony vallen. Deze award helpt Sony bij het ondersteunen en uitbreiden van de creatie van nieuwe concepten door via samenwerking met universiteiten op bestaand onderzoek voort te bouwen.

De Focused Research Award geeft maximaal 150.000 dollar steun voor één jaar, met mogelijkheid op verlenging, om onderzoek te doen op gebieden die voor Sony direct interessant zijn. Door middel van nauwe samenwerking met Sony's eigen interne onderzoeksteam kunnen faculteiten nieuw en voortschrijdend onderzoek uitvoeren.

Inzendingen zijn welkom door hoofdonderzoekers van universiteiten, universitair docenten, universiteit hoofddocenten of hoogleraren. Doelstellingen, publicatie- en octrooivoorwaarden worden onderling afgestemd tussen de prijswinnende instelling en Sony. De deadline voor het indienen van aanvragen is 15 september 2020 en genomineerden krijgen rond maart 2021 bericht.

Meer informatie over de beurzen, en een lijst van eerdere prijswinnaars is beschikbaar op https://www.sony.com/research-award-program

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een creatief entertainmentbedrijf met een duurzame technologische basis. Van game- en netwerkservices tot muziek, films, elektronica, semiconductors en financiële diensten - het doel van Sony is om de wereld te verrijken met emotie via creativiteit en technologie. Voor meer informatie, bezoek: http://www.sony.net