Volg Sony Nederland

Sony opent World Photography Awards 2016 expositie in Hotel Droog Amsterdam

Persbericht   •   apr 19, 2016 10:00 CEST

Bekroonde beelden van internationale fotowedstrijd van 16 tot 30 mei toegankelijk voor publiek

Badhoevedorp, 19 april 2016 – Sony opent van 16 tot 30 mei 2016 een speciale Sony World Photography Awards (SWPA) expositie in Hotel Droog Amsterdam. Deze tentoonstelling geeft een overzicht van de winnende foto’s van de negende SWPA editie. Naast de internationaal bekroonde beelden zijn foto’s van de reeds onthulde Nederlandse SWPA winnaar Max van Son te bezichtigen en wordt werk van Sony α-ambassadeur Ruben Terlou tentoongesteld.

De SWPA winnaars van 2016 worden bekendgemaakt tijdens een gala op 21 april in Londen. Dit jaar omvat de wedstrijd 230.103 foto’s uit 180 landen en wordt in de volgende categorieën gejureerd: Architectuur, Kunst & Cultuur, 'Enhanced', 'Low Light', Natuur & Dier, Panorama, Mensen, Glimlach, 'Split Second' en Reizen.

“Fotografen koesteren en ondersteunen vormt het hart van de Sony World Photography Awards. Wij zijn erg enthousiast over de genomineerde foto’s en trots dat we de winnaars in een locatie als Hotel Droog mogen tonen. Alle beelden zijn van uitzonderlijke kwaliteit en ik vond het lastig om mijn favoriet eruit te kiezen. Hopelijk geniet het Amsterdamse publiek evenveel van het werk van de winnaars als ik.” aldus Quint Dekker, PR Manager bij Sony Benelux.

Nederlandse winnaar Sony World Photography Awards

De foto van Max van Son uit Amsterdam wordt eveneens worden getoond tijdens de expositie. Vorige maand werd bekend gemaakt dat Van Sons foto “Late Afternoon Fight” de 'Netherlands National Award' heeft gewonnen. Van Son is architect en bekend als fotograaf. Hij wint met deze prijs een Sony α7RII systeemcamera.

Negende editie Sony World Photography Awards

De Sony World Photography Awards (SWPA) zijn aan hun negende editie toe en bekronen jaarlijks 's werelds beste hedendaagse fotografen in diverse genres. De wedstrijd, die openstaat voor fotografen van elk niveau, is een referentie in de fotografiewereld die zowel nieuw talent als gevestigde kunstenaars aantrekt. De internationale jury's van de awards bestaan uit befaamde deskundigen en de wedstrijd biedt niet alleen de winnaars, maar ook de fotografen op de shortlist bijzonder veel aandacht, geloofwaardigheid en erkenning. Editie 2016 heeft opnieuw records gebroken, met 230.103 deelnemende foto’s uit 180 landen, wat de positie bevestigt van de Awards als de grootste fotografiewedstrijd ter wereld.

Mini-tentoonstelling: Ontmoetingen langs de Yangtze

De Noorderlicht Fotogalerie in Groningen brengt dit voorjaar een tentoonstelling van Ruben Terlou met foto’s die hij maakte tijdens zijn reis door China voor de succesvolle tv documentaireserie Langs de Oevers van de Yangtze. Deze foto’s zijn door de fotograaf gemaakt met de Sony α7RII systeemcamera. Als waardering voor dit prachtige werk begroet Sony Terlou als nieuwe Sony α-ambassadeur en wordt een selectie van de Noorderlicht tentoonstelling in Hotel Droog Amsterdam getoond.

“Het ambassadeurschap met Sony biedt mij de mogelijkheid om mij als documentairemaker en fotograaf/kunstenaar te kunnen ontwikkelen. Tijdens de productie van Langs de Oevers van de Yangtze kreeg ik de kans om met de Sony α7RII te fotograferen. Dit toestel heeft 42,4 megapixels, een groot dynamisch bereik en beeldstabilisatie. Deze eigenschappen zijn voor een fotograaf een genot om mee te werken. De expositie in Hotel Droog laat beelden zien die met deze camera gemaakt zijn.” aldus Ruben Terlou.

Bezoekersinformatie SWPA expositie Hotel Droog Amsterdam

Hotel Droog Amsterdam is gevestigd aan de Staalstraat 7B. De expositie is van 16 – 30 mei dagelijks geopend van11.00 - 18.00 uur (m.u.v. woensdag 18 mei, dan is de expositie vanwege een besloten evenement geopend van 11.00 tot 13.00 uur).

Voor meer informatie en het laatste nieuws van Sony ga naar www.pers.sony.nl

Of neem contact op met:

Quint Dekker

PR Manager Sony Benelux

Tel: +31 (0) 20 658 1640

Mob: +31 (0) 6 1559 2663

E-mail: Quint.Dekker(at)eu.sony.com

Over de World Photography Organisation

De World Photography Organisation is een instituut waar fotografie als kunst wordt erkend. De World Photography Organisation werkt samen met professionele fotografen, amateurfotografen en fotografiestudenten en biedt een mondiaal platform voor de volledige fotografiesector. Hiermee wil de organisatie de discussie over het betreffende onderwerp naar een hoger niveau te brengen en tevens de bekendheid en waardering van deze kunstvorm te vergroten. De World Photography Organisation organiseert diverse openbare evenementen, waaronder de Sony World Photography Awards, 's werelds grootste fotografiewedstrijd, het World Photography Organisation Student Focus Programme, dat de volgende generatie fotografen inspireert, Photo Shanghai, de belangrijkste kunstbeurs gewijd aan fotografie in de regio Azië/Stille Oceaan, en Photo San Francisco, de nieuwe Amerikaanse internationale kunstbeurs voor hedendaagse fotografie. Meer informatie vindt u op www.worldphoto.org

Sony Corporation is wereldwijd vooraanstaand fabrikant van audio, video, game, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met haar muziek-, beeld-, computerentertainment en online toepassingen heeft Sony de mogelijkheid om wereldwijd een voortrekkersrol te vervullen op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 68 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2015. Meer informatie op de Sony Global Web Site: www.sony.net