Volg Sony Nederland

Sony lanceert zeer robuuste en snelle SD-kaart

Persbericht   •   aug 28, 2018 14:00 CEST

  • SD-kaart voor schrijfsnelheden tot 299MB/s voor burst-opnamen en 4K video-opnamen met DSLR
  • Tot 18xbuigbestendig en valbestendig
  • Water- en stofbestendigheid van wereldklasse, respectievelijk volgens classificatie IPX8en IP6X
  • Persstructuur in één stuk garandeert sterkte en hardheid
  • Geen losse componenten dankzij het contactpin- en schakelaarloze design
  • "File rescue software" om per ongeluk verwijderde foto's en video’s te herstellen
  • Sneller en sterker dan ooit tevoren

Sony introduceert een nieuwe serie high-performance geheugenkaarten. De SF-G series TOUGH is de ideale aanvulling voor de DSLR of spiegelloze camera. Deze serie komt tegemoet aan de wensen van professionals om foto’s en video’s altijd en overal veilig op te kunnen laten slaan. Deze serie combineert hoge schrijfsnelheden met een ultrasterk design dat buigbestendig is tot 180N en valbestendig tot 5 meter. De SD-kaarten zijn tevens waterbestendig (classificatie IPX8) en stofbestendig (classificatie IP6X).

De schrijfsnelheid tot 299MB/s garanderen een continue burstopnamen bij camera’s die UHS-II ondersteunen. De nieuwe geheugenkaarten zijn verkrijgbaar met een opslagcapaciteit van 32GB, 64GB of 128GB. Een vernieuwd algoritme voorkomt verlies aan schrijfsnelheid. Daarnaast draagt het algoritme bij aan de burstopnamesnelheid van de camera. Een andere eigenschap van deze SD-kaart is de snelle leessnelheid tot 300MB/s. Gekoppeld aan een geheugenkaartlezer, kunnen de kaarten grote volumes en bestandsformaten snel overzetten naar een computer, waardoor professionals efficiënter kunnen werken.

De SF-G TOUGH series zijn 18 keer sterker standaard SD-kaarten dankzij een monolithische structuur. De kaarten zijn geproduceerd van hoogwaardige materialen en geperst uit één stuk materiaal zonder open ruimtes. Dit werd bereikt dankzij een contactloos-design zonder schrijfbeveiligingsschakelaar. Deze structuur garandeert dat de SF-G TOUGH series beter bestand is tegen buigen en dat losse onderdelen volledig achterwege konden worden gelaten.

Benut de maximale kracht van de camera

De Sony α9- en α7 camera’s maken gebruik van snelle geheugenkaarten om maximale prestaties te leveren. Dankzij schrijfsnelheid van maar liefst 299 Mb/s wordt de bufferwistijd beperkt tot het minimum. Dit stelt professionals instaat om veel frames per seconde vast te leggen zonder tijdsverlies. De SF-G TOUGH seriesondersteunt ook V90, de hoogste standaard van videosnelheidsklasse, waardoor deze reeks ideaal is om video’s in hoge resolutie op te nemen. Bovendien kan de gebruiker met de SF-G TOUGH series in een handomdraai grote foto- en videobestanden overdragen. Dit komt door de leessnelheid tot 300 MB/s.

Ultieme zekerheid

Sony’s SD-kaarten zijn betrouwbaar en duurzaam. De nieuwe SF-G is waterbestendig en biedt antistatische bescherming. Zelfs wanneer er per ongeluk content wordt verwijderd, is het mogelijk om met de “File rescue software” deze foto’s of video’s snel te recupereren. Het programma is gratis te downloaden en kan ook gebruikt worden voor RAW-opnamen en 4K XAVC-S videobestanden. Denk aan de ‘SD Scan Utility’ waarmee de gebruiker kan controleren of de kaart onbeschadigd is, en de File Rescue Software[i] die per ongeluk gewiste gegevens en foto’s kan herstellen. Bovendien zijn de SF-G series TOUGH Specification SD-kaarten ook röntgenstraalbestendig, magneetbestendig, antistatisch, temperatuurbestendig en uitgerust met UV Guard.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe SF-G TOUGH-geheugenkaarten met een capaciteit van 32 GB, 64 GB en 128 GB zijn vanaf oktober 2018 verkrijgbaar in de Benelux. 

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een wereldwijde producent van audio-, video-, game-, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met zijn muziek-, beeld-, computerentertainment- en onlinetoepassingen is Sony een pionier op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 77 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2018. Meer informatie op de internationale Sony-website: www.sony.net