Volg Sony Nederland

Sony lanceert 's werelds snelste SD-kaart: de SF-G

Persbericht   •   feb 23, 2017 11:45 CET

Sony lanceert 's werelds snelste SD-kaart: de SF-G

  • SD-kaart voor schrijfsnelheden tot 299MB/s voor burst-opnamen en 4K video-opnamen met DSLR
  • Leessnelheden tot 300MB/s voor een snelle bestandsoverdracht
  • "File rescue software" om per ongeluk verwijderde foto's en video’s te herstellen


Sneller dan ooit tevoren

Sony introduceert een nieuwe serie high-performance geheugenkaarten. De SF-G is de ideale aanvulling voor de DSLR of spiegelloze camera. De schrijfsnelheid tot 299MB/s garandeert een continue burstopnamen voor beelden met een hoge resolutie bij camera’s die UHS-II ondersteunen. De nieuwe geheugenkaarten zijn verkrijgbaar met een opslagcapaciteit van 32GB, 64GB of 128GB. Een vernieuwd algoritme voorkomt verlies aan schrijfsnelheid, zelfs na herhaaldelijke burstopnamen. Daarnaast draagt het algoritme bij aan de burstopnamesnelheid van de camera.

Een andere eigenschap van deze SD-kaart is de snelle leessnelheid tot 300MB/s. Gekoppeld aan een geheugenkaartlezer, kunnen de kaarten grote volumes en bestandsformaten snel overzetten naar een computer, waardoor professionals efficiënter kunnen werken.

"Er is vanuit professionele fotografen veel vraag naar een grotere, snellere én betrouwbare SD kaart. Daarnaast wordt er steeds meer gebruik gemaakt van een continue opnamen met een hogere resolutie en van 4K video bij DSLR en spiegelloze camera’s. De SF-G geheugenkaart biedt hoge prestaties om de cameraprestaties te optimaliseren”, aldus Romain Rousseau, European Product Manager Essentials Sony Europe.


De perfecte back-up

Sony’s SD-kaarten zijn betrouwbaar en duurzaam. De nieuwe SF-G is waterbestendig en biedt antistatische bescherming. Zelfs wanneer er per ongeluk content wordt verwijderd, is het mogelijk om met de “File rescue software” deze foto’s of video’s snel te recupereren. Het programma is gratis te downloaden en kan ook gebruikt worden voor RAW-opnamen en 4K XAVC-S videobestanden.


MRW-S1, de snelste kaartlezer voor de SF-G geheugenkaart

In combinatie met de SF-G introduceert Sony een nieuwe geheugenkaartlezer (model MRW-S1). De kaartlezer heeft een ingebouwde SuperSpeed USB (USB3.1 Gen. 1) standaard A-poort voor een draadloze pc-verbinding, waardoor de bestanden nog sneller gekopieerd kunnen worden dan wanneer deze via de SD-sleuf op een pc worden gekopieerd.

De nieuwe SF-G SD-kaarten zijn vanaf maart 2017 verkrijgbaar in de Benelux. De MRW-S1kaartlezer zalvanaf april 2017 verkrijgbaar zijn.

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een wereldwijde producent van audio-, video-, game-, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met zijn muziek-, beeld-, computerentertainment- en onlinetoepassingen is Sony een pionier op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 72 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2016. Meer informatie op de internationale Sony-website: www.sony.net