Volg Sony Nederland

Sony lanceert revolutionair 1000X-assortiment noise cancelling draadloze headphones

Persbericht   •   aug 31, 2017 13:15 CEST

Headphones optimaliseren noise cancelling automatisch door herkenning gebruiksmoment

  • Revolutionaire noise cancelling in drie hoofdtelefoonstijlen; een over-ear headphone, een volledig draadloos in-ear ontwerp en neckband model
  • "Adaptive Sound Control”-functie meet automatisch het gebruiksmoment en optimaliseert de ruisonderdrukking
  • Gepersonaliseerd luisteren via nieuwe Sony Headphones Connect-app
  • WH-1000XM2 en WI-1000X uitgerust met "Atmospheric Pressure Optimising"-functie die atmosferische druk in het vliegtuig analyseert en noise cancelling hierop afstelt
  • Verkrijgbaar in de kleuren zwart en champagne

Stilstaan bij een bushalte, per trein naar Parijs of een lange vlucht naar Bali - de nieuwe 1000X-serie filteren automatisch ongewenste geluiden op iedere locatie. De WF-1000X (in-ear), WH-1000XM2 (over-ear) en WI-1000X (nekband) maken gebruik van de “Adaptive Sound Control”-functie. Deze slimme innovatie past de ruisonderdrukking automatisch aan per gebruiksmoment. Bij gebruik op het vliegveld optimaliseren deze modellen de noise cancelling maar laten toch omroepberichten door.

Om de 1000X serie aan te sturen lanceert Sony de Headphones Connect-app. Via deze app zijn onder meer de Noise Cancelling- en Ambient Sound instelbaar en kan de equalizer aangepast worden. De WH-1000XM2 en WI-1000X zijn ook uitgerust met een "Atmospheric Pressure Optimizing"-functie die via sensoren de luchtdruk in het vliegtuig detecteert en de noise cancelling optimaliseert.

Dit optimale luisterplezier wordt mogelijk gemaakt door de SENSE ENGINE, een Sony technologie voor het analyseren en verwerken van geluid. Deze technologie biedt een gepersonaliseerd geluid op ieder moment, afgestemd op de muziek en omgevingsgeluiden. Het nieuwe 1000X assortiment is vanaf half september verkrijgbaar in de kleuren zwart en champagne.

Volledig draadloos in-ear design met de WF-1000X – True Wireless

Het minimalistische design van de WF-1000X in-ear headphone met noise cancelling draagt zeer comfortabel. De twee oordopjes worden geleverd in een stijlvolle case die tevens dient als powerbank voor de oordopjes. Zodra de gebruiker de WF-1000X uit de case neemt zal deze automatisch worden ingeschakeld en verbinden met het gewenste apparaat. Na opladen genieten muziekliefhebbers volledig draadloos 9 uur lang van een helder en dynamisch geluid. Tevens is dit model voorzien van een ingebouwde microfoon voor het voeren van telefoongesprekken via Bluetooth en NFC om snel te verbinden met een smartphone.

WI-1000X stijlvol en modern met veel draagcomfort

Deze stijlvolle in-ear neckband headphone met noise cancelling is de perfecte oplossing voor op reis. Dit model draagt zeer comfortabel en biedt de optimale ruisonderdrukking in het vliegtuig via de "Atmospheric Pressure Optimising”-stand. De WI-1000X meet automatisch via sensoren de luchtdruk in het vliegtuig en stelt de noise cancelling perfect af aan de omgeving.

De WI-1000X heeft een intuïtief design en is functioneel in gebruik. De headphone draagt prettig om de nek en trilt bij inkomende telefoongesprekken. Het model heeft een batterijlevensduur van 10 uur bij een draadloze verbinding met noise cancelling en tot 14 uur via een bekabelde verbinding - ideaal voor in-flight entertainment. De audiodriver van 9 mm garandeert optimale High Resolution geluidskwaliteit. Daarnaast is de WI-1000X geschikt voor het afspelen van LDAC, DSEE HX en S-Master HX.

De allerbeste noise cancelling headphone: WH-1000XM2

Uitgerust met het bekroonde gebruiksgemak van de MDR-1000X biedt deze opvolger nog meer functionaliteit. De WH-1000XM2 is voorzien van de beste ruisonderdrukkingstechnologie ter wereld, “Ambient Sound”-functies en een “Personal NC Optimizer”. Voor frequente reizigers per vliegtuig is de nieuwe “Atmospheric Pressure Optimizing”-functie zeer prettig. Deze analyseert automatisch de atmosferische druk en past daar de noise cancelling op aan.

Daarnaast beschikt de headphone over de “Quick Attention” modus. Door de handpalm op de buitenkant van de oorschelp van de 1000XM2 te leggen, wordt de noise-cancelling tijdelijk uitgeschakeld. Op deze manier is het mogelijk een gesprek te voeren of aankondiging te beluisteren – zonder de headphone af te hoeven zetten (terwijl de muziek zachtjes op de achtergrond doorspeelt).

Naast een verbeterde autonomie en batterijlevensduur tot 30 uur draadloos, heeft deze headphone een "Quick Charging"-functie om 70 min van muziek te kunnen genieten na slechts 10 minuten opladen. De 1000XM2 is werkelijk overal inzetbaar, in het vliegtuig, de sportschool of op het werk.

De WF-1000X is vanaf nu verkrijgbaar in de Benelux voor € 220

De WI-1000X is vanaf nu verkrijgbaar in de Benelux voor € 330

De WH-1000XM2 is vanaf nu verkrijgbaar in de Benelux voor € 380

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een wereldwijde producent van audio-, video-, game-, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met zijn muziek-, beeld-, computerentertainment- en onlinetoepassingen is Sony een pionier op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 76 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2017. Meer informatie op de internationale Sony-website: www.sony.net