Volg Sony Nederland

Sony lanceert nieuw belichtingssysteem voor Alpha camera’s

Persbericht   •   jul 11, 2016 15:00 CEST

Sony introduceert vandaag een nieuw radiogestuurd belichtingssysteem. Het nieuwe systeem is compatibel met Sony’s Alpha-camera's met verwisselbare lenzen en externe flitsers. Het belichtingssysteem omvat de FA-WRC1M afstandsbediening en de FA-WRR1 ontvanger.

Het nieuwe systeem is compact en daardoor flexibel inzetbaar voor fotografen die vaak op locatie werken. Dankzij een bereik van 30 meter is het systeem in alle opnameomstandigheden inzetbaar. Fotografen kunnen gebruik maken van de TTL-modus, de Handmatige modus of de Groepsmodus.

In totaal kan de fotograaf tot 15 flitsers bedienen in 5 flitsgroepen. Dit biedt een enorme creatieve vrijheid om met verschillende opstellingen te experimenteren. De opnamemodus, flitsverhouding en de belichtingscompensatie van de flitsers zijn op afstand te bedienen.

De afstandsbediening is uitgevoerd met een goed afleesbaar paneel waarop de status van elke ontvanger is af te lezen. Dit is prettig wanneer de fotograaf alleen of met een assistent werkt. Het systeem kan tevens meerdere camera's op afstand activeren. Dit is een uitkomst voor sport- en natuurfotografen aangezien tot een afstand van 30 meter gewerkt kan worden.

Het nieuwe belichtingsbedieningssysteem biedt een flitssynchronisatiesnelheid tot op 1/250ste[i] seconde. Ook High Speed Sync (HSS) is beschikbaar. Het flitsniveaus kan via 25 stappen worden ingesteld (1/1, 1/2, 1/4, 1/8, 1/16, 1/32, 1/64, 1/128, 1/256), met tussenstappen van 1/3 EV. Het nieuwe systeem is bedoeld voor fotografen die met opstellingen werken waarbij meerdere lichtbronnen nodig zijn. De fotograaf kan elke flits afzonderlijk instellen voor een dynamisch belichtingseffect.

Dankzij het volledig radiogestuurde systeem hoeft de gebruiker zich geen zorgen te maken over problemen door fel zonlicht of fysieke obstakels. Het systeem is stof- en vochtbestendig en leent zich voor intensief gebruik.

Het belichtingssysteem is vanaf september 2016 te koop. De afstandsbediening zal € 420 kosten en de draadloze ontvanger € 240. 

Sony Corporation is wereldwijd vooraanstaand fabrikant van audio, video, game, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met haar muziek-, beeld-, computerentertainment en online toepassingen heeft Sony de mogelijkheid om wereldwijd een voortrekkersrol te vervullen op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 72miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2016. Meer informatie op de Sony Global Web Site: www.sony.net