Volg Sony Nederland

Sony lanceert intuïtieve in-car AV-receiver

Persbericht   •   aug 31, 2017 13:15 CEST

XAV-AX200 AV-systeem voor Apple CarPlay en Android Auto

  • Voorzien van ingebouwde Dvd-speler voor entertainment onderweg
  • Ondersteuning voor zowel Apple CarPlay als Android Auto platform
  • Uitstekend geluid dankzij EXTRA BASS en Dynamic Stage Organizer
  • XAV-AX200 met DAB+ beschikbaar vanaf maart 2018

Sony breidt het bestaande assortiment AV-receivers voor in de auto uit met de XAV-AX200. Vanaf half september met de XAV-AX200 AV-receiver en vanaf maart 2018 met een DAB+-versie. Dit model is uitgerust met diverse nieuwe AV functies. Het systeem beschikt over een helder touchscreen van 6,4 inch en intuïtieve draaivolumeknop voor meer gebruiksgemak.

Muziekliefhebbers genieten van EXTRA BASS en Dynamic Stage Organizer (DSO) voor een stevige bas en optimaal stereogeluid. Dankzij DSO wordt het geluid verbeterd zodat de muziek uit het dashboard lijkt te komen.

Alle functies binnen handbereik

Android Auto: Android Auto is speciaal ontworpen om de functies van het Android platform veilig te gebruiken tijdens het autorijden. De eenvoudige en intuïtieve interface kan worden aangestuurd via voice control. Het systeem speciaal ingericht om afleiding tot een minimum te beperken. Het toont nuttige informatie automatisch via meldingen op het scherm.

Apple CarPlay: CarPlay is een slimmere, veiligere manier om je iPhone onderweg te gebruiken en past iPhones naadloos in de radio van je auto in. Bestuurders kunnen veilig telefoongesprekken voeren, muziek beluisteren, berichten verzenden en ontvangen, een routebeschrijving opvragen, etc.

Meerdere camera's om de auto veilig te parkeren

Dankzij een "3-External Camera Input" is het mogelijk om drie camera’s aan te sluiten op de XAV-AX200. Eén ingang is speciaal voor de achteruit, terwijl de andere twee manueel kunnen worden geselecteerd.

EXTRA BASS integratie

De innovatieve EXTRA BASS-technologie verwerkt frequenties optimaal verwerkt. Dit resulteert in uitstekende audiokwaliteit. De muziek klinkt én voelt nog krachtiger dankzij de stevige bassen die perfect worden weergegeven. EXTRA BASS heeft een low boost circuit dat motorgeluid verijdelt en een helder geluid produceert met een diepe, krachtige bas.

Functies voor nog meer entertainment

Dit nieuwe model is de opvolger van de populaire XAV-AX100. De configureerbare remote input van het stuur is voorzien van een algemeen commandoprotocol. Adapter zijn daardoor niet meer nodig voor een signaalomzetting tussen het stuur en de hoofdunit. Daarnaast is er een nieuwe pre-out van 4V die een krachtig signaal van 4 volt uitzendt. Deze produceert een helderder geluid met minder vervorming wanneer de hoofdunit is verbonden met de versterker. De XAV-AX200 is uitgerust met een 10-bands equalizer (EQ10) met 10 voorinstellingen. Tevens is dit systeem compatibel met hoogwaardige lossless FLAC-audiobestanden.

Functies voor nog meer entertainment

Dit nieuwe model is een toevoeging op de populaire XAV-AX100. De configureerbare remote input van het stuur is voorzien van een algemeen commandoprotocol. Een adapter is daardoor niet meer nodig voor een signaalomzetting tussen het stuur en de hoofdunit. Daarnaast is er een nieuwe pre-out van 4V die een krachtig signaal van 4 volt uitzendt. Deze produceert een helderder geluid met minder vervorming wanneer de hoofdunit is verbonden met de versterker. De XAV-AX200 is uitgerust met een 10-bands equalizer (EQ10) met 10 voorinstellingen. Tevens is dit systeem compatibel met hoogwaardige lossless FLAC-audiobestanden.

DAB+ versie vanaf maart 2018

Vanaf maart 2018 zal er tevens een DAB+-versie van de XAV-AX200 verkrijgbaar voor volledig geïntegreerde digitale radio. Dit is een aanvulling op de Apple CarPlay- & Android Auto-assortiment, samen met de XAV-AX100 en de XAV-AX200.

Meer DAB+ informatie over de Nederlandse markt is beschikbaar op www.digitalradio.nl

De XAV-AX200 is vanaf half september beschikbaar in de Benelux voor een prijs van € 550

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een wereldwijde producent van audio-, video-, game-, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met zijn muziek-, beeld-, computerentertainment- en onlinetoepassingen is Sony een pionier op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 76 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2017. Meer informatie op de internationale Sony-website: www.sony.net