Volg Sony Nederland

Sony lanceert een compacte en zeer krachtige mobiele projector

Persbericht   •   mar 15, 2018 10:00 CET

Draadloos projecteren vanaf een smartphone dankzij USB-dongle integratie

Sony introduceert dit voorjaar een kleine maar krachtige draagbare projector. De MP-CD1 weegt slechts 280 gram en is zo groot als een handpalm. Dit veelzijdige model projecteert op ieder oppervlak tot 120 inch vanaf ongeveer 3.5 meter. De MP-CD1 is geluidsstil en daardoor ideaal voor zakelijke presentaties, gaming, events of een spontane filmavond.

Dankzij een opstarttijd van slechts vijf seconden is de MP-CD1 snel inzetbaar. De projector is eenvoudig te verbinden met een Sony PlayStation, Google Chromecast of Microsoft Wireless Display Adapter via de HDMI/MHL-poort. Het draadloos delen van informatie via een smartphone of tablet is hierdoor zeer eenvoudig.

De projector is voorzien van DLP IntelliBright. Deze technologie maakt gebruik van slimme algoritmen om de helderheid van het beeld te verhogen zonder afbreuk te doen aan de batterijduur. Dankzij een innovatief ontwerp wordt opwarming van de projector geminimaliseerd, ook bij een hoge helderheid.

De MP-CD1 produceert 105 ANSI-lumen en is uitgerust met een ingebouwde batterij van 5000 mAh. Dit garandeert ruim twee uur lang scherpe en heldere beelden. De gebruikersduur kan worden verlengd door het apparaat op te laden via de USB-C-poort. Dit kan zowel via reguliere power adapter als een portable powerbank.

De MP-CD1 is uitgerust met automatische keystone-correctie voor een beeldweergave zonder vervorming. Daarnaast zorgt de dynamische beeldmodus voor heldere beelden onder alle omstandigheden. Aan de onderzijde van de projector is een statiefaansluiting bevestigd zodat de MP-CD1 overal geïnstalleerd kan worden.

De MP-CD1 is vanaf april beschikbaar in de Benelux voor € 400.

Specificaties

Modelnaam MP-CD1 Mobiele Projector
Formaat van het geprojecteerde beeld Max. 120 inch bij een projectieafstand van 3,45 m
Contrastverhouding 400:1
Uitvoerresolutie 854 x 480
Kleurbereik Full colour (16 770 000 kleuren)
Gewicht 280 gram
Continue projectieduur (volledig opgeladen) 120 minuten (indien volledig opgeladen en zonder stroomtoevoer)
Afmetingen (b x h x l) Ong. 83,0 mm x 16,0 mm x 150,0 mm
Meegeleverde Accessoires Opberghoes HDMI-kabel 1 m USB-C-kabel 1 m

‘Micro USB naar USB-C’-adapter

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een wereldwijde producent van audio-, video-, game-, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met zijn muziek-, beeld-, computerentertainment- en onlinetoepassingen is Sony een pionier op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 76 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2017. Meer informatie op de internationale Sony-website: www.sony.net