Volg Sony Nederland

Sony lanceert BRAVIA Z 4K HDR TV

Persbericht   •   jul 20, 2016 20:00 CEST

Volgende stap in HDR-beeldkwaliteit dankzij Backlight Master Drive technologie

Sony kondigt de ZD9-serie BRAVIA 4K HDR TV aan, de volgende generatie in tv-schermtechnologie met diepere zwarttonen en perfecte helderheid van kleuren. De nieuwe Z-serie vormt het vlaggenschip van Sony’s assortiment 4K HDR Tv’s, waaronder de XD93 en XD94. De aanduiding “Z” benadrukt de stap voorwaarts op het vlak van beeldschermtechnologie. Met dit model brengt Sony de 4K High Dynamic Range (HDR)-technologie naar een nieuw niveau. De Backlight Master Drive zorgt voor een uitstekend contrast en nog realistischere kleuren. Precies zoals de makers van de content het voor ogen hadden.

De ZD9-serie BRAVIA 4K HDR TV is uitgerust met een nieuw ontworpen 4K beeldverwerker, de 4K HDR Processor X1 Extreme en Backlight Master Drive. Deze combinatie staat garant voor een optimaal contrast en een extreem levensechte kleurexpressie.

De nieuwe 4K Processor X1 Extreme is ontwikkeld voor een optimale 4K HDR-ervaring. Dit resulteert in 40% meer real time beeldverwerking in vergelijking tot de 4K Processor X1. Door de combinatie van drie nieuwe technologieën – Object-Based HDR Remaster, Dual Database Processing en Super Bit Mapping 4K HDR – levert 4K HDR-content een totaal nieuwe ervaring op.

Door de beelden in elke scène te analyseren en de kleur en het contrast van ieder object individueel te corrigeren, geeft Object-Based HDR Remaster ieder detail levensecht weer. Ook geeft deze technologie Standard Dynamic Range HD-content een upgrade naar bijna-4K-HDR-kwaliteit.

Bovenop de bestaande database voor upscaling heeft de 4K HDR Processor X1 Extreme een extra Sony database voor ruisonderdrukking. Door duizenden beeldpatronen te doorzoeken, verwijdert Dual Database Processing ongewenste ruis en geeft het elk beeld de scherpte en helderheid van 4K.

Super Bit Mapping 4K HDR zorgt voor een natuurlijker beeld. Dankzij de 14-bit signaalverwerking worden de vaste kleurstroken van 8-bit (FHD) en 10-bit (4K) bronnen opgebroken en geconverteerd naar 14-bit-equivalente schakeringen met 64 maal meer kleurniveaus. Gezichten, zonsondergangen en andere beelden waarbij kleurschakeringen belangrijk zijn, worden daardoor natuurgetrouw weergegeven.

Dankzij deze drie technologieën geeft de 4K HDR Processor X1 Extreme ieder type content weer in hoogwaardige 4K HDR beeldkwaliteit.

De ZD9-serie BRAVIA 4K HDR TV maakt gebruik van de Backlight Master Drive technologie die Sony tijdens CES 2016 als prototype introduceerde. De Backlight Master Drive is een backlight-technologie die voor meer helderheid en contrast zorgt. De Backlight Master Drive combineert een Direct LED-structuur met een nauwkeurig belichtingsalgoritme en een optische vormgeving.

In het verleden werd lokale dimming gestuurd via zones met meerdere leds. Nu kan de ledbediening van Backlight Master Drive, in combinatie met het belichtingsalgoritme, elke led individueel dimmen of versterken. Dit algoritme biedt precisie voor een optimaal contrast en realisme.

De structuur met een gekalibreerd led-design brengt het uitgezonden ledlicht op een punt samen en focust de zone nog specifieker voor een optimaler contrast. Dit zorgt voor minder lichtdiffusie en maakt een einde aan het flikkerende effect dat bij led-tv’s soms optreedt.

De kijkervaring van de ZD9 omvat meer dan alleen het scherm. Het model is strak vormgegeven in een vernieuwd zwart design. Aan de achterzijde zijn alle kabels volledig weggewerkt, waardoor het toestel vanuit elke hoek elegant oogt.

De ZD9-serie BRAVIA 4K HDR TV werkt met Android TV. Van live televisieprogramma's tot internetvideo's: de nieuwe Content Bar biedt een gebruiksvriendelijke interface en stembediening. De Content Bar is uitgerust met een filterfunctie op genre. Het is daardoor eenvoudig om een favoriet genre te selecteren.

Specificaties ZD9 serie (65” en 75”) BRAVIA 4K HDR TV

 • 4K HDR-compatibel voor meer helderheid, beter contrast en hoogwaardige kleuren via internet-videodiensten, HDMI en de USB-poort.
 • Uitgerust met de 4K HDR Processor X1 Extreme voor meer scherpte, natuurlijkere kleuren en beter contrast voor HD-, 4K- en 4K HDR-video's. Drie nieuwe technologieën worden met elkaar gecombineerd: Object-Based HDR Remaster, Dual Database Processing en Super Bit Mapping 4K HDR.
 • Uitgerust met Backlight Master Drive™ met een Direct LED-structuur en een nauwkeurig belichtingsalgoritme.
 • Met X-tended Dynamic Range PRO voor een beter contrast. Tevens is het helderheidsbereik drie maal zo groot als dat van een conventionele tv met ledbacklight. Elk type content krijgt een upgrade naar bijna-HDR-kwaliteit met een breder helderheidsbereik.
 • Hoogwaardige kleuren dankzij het TRILUMINOS Display met nog verbeterede schakeringen.
 • Met 4K X-Reality PRO voor meer details dankzij een vernieuwd algoritme voor content zoals tv-uitzendingen, dvd's, Blu-ray, internetvideo's en digitale foto's.
 • Kabels blijven buiten beeld wanneer het toestel op tafel wordt gezet.
 • Met Android TV voor toegang tot films, muziek, foto's, games, apps en meer. Dankzij de integratie van Voice Search zoekt de gebruiker snel naar content, kan vragen stellen en bedient de tv op afstand. Met Google Cast is in een handomdraai content van de smartphone of tablet te benaderen.
 • Met Sony’s nieuwe Content Bar kan snel en intuïtief door de content gezocht worden zonder de kijkervaring te onderbreken.
 • De nieuwe ZD9-serie Sony BRAVIA 4K HDR TV’s zijn vanaf eind augustusb in de Benelux verkrijgbaar.

  Sony Corporation is wereldwijd vooraanstaand fabrikant van audio, video, game, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met haar muziek-, beeld-, computerentertainment en online toepassingen heeft Sony de mogelijkheid om wereldwijd een voortrekkersrol te vervullen op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 72miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2016. Meer informatie op de Sony Global Web Site: www.sony.net