Volg Sony Nederland

Sony kondigt slimme kantooroplossing Nimway aan

Persbericht   •   aug 31, 2017 13:15 CEST

  • Nimway is een innovatieve oplossing om eenvoudig en effectief een vergaderruimte te reserveren en collega's te lokaliseren
  • Ontworpen voor grote kantoren van meer dan 200 werknemers
  • Technologie op basis van Sony’s Indoor Positioning Engine
  • Nimway is ontstaan uit Sony’s SAP-programma (Seed Acceleration Program)

Sony lanceert tijdens de IFA het allereerste Europese bedrijf voortkomend uit haar SAP-programma (Seed Acceleration Program). Nimway is een oplossing die veelvoorkomende kantoorproblemen oplost. Deze tool ondersteunt werknemers naar een volgende vergadering, maakt beschikbare vergaderzalen inzichtelijk en biedt functies om collega’s te traceren in het gebouw. Nimway geeft tevens waardevolle informatie voor het management over hoe het kantoor wordt benut.

Ontstaan vanuit Sony Mobile

Enkele jaren geleden is een groep van 'user experience designers' van Sony Mobile Communications gestart met de ontwikkeling van Nimway. De visie van deze werkgroep was het oplossen van interne problemen met betrekking tot het effectief navigeren in gebouwen, inplannen van vergaderingen en lokaliseren van collega’s. Uit interviews met grote organisaties werd duidelijk dat bedrijven met deze problemen te maken hebben en werknemers regelmatig tijd verliezen. Op basis van deze informatie heeft Sony Mobile een digitale oplossing ontwikkeld om spontane vergaderingen en een dynamische manier van samenwerken te bevorderen.

De drie voornaamste voordelen van Nimway:

  • Op tijd op een volgende vergadering aankomen
  • Beschikbare vergaderzalen vinden
  • Collega's lokaliseren

"Een gedigitaliseerde werkplek kan tot een beter gebruik van faciliteiten, een hogere productiviteit en zelfs nieuwe innovaties leiden. Met Nimway combineert Sony haar consumentenknowhow met technologische vaardigheden om oplossingen te bieden aan ondernemingen." Lars-Gunnar Lundgren, Senior Business Manager, Nimway.

Hoe het werkt

De Nimway-oplossing maakt gebruik van een mobiele App voor Android en iPhone in combinatie met hotspots in gebouwen. Het systeem werkt op basis van de positioneringstechnologie van Sony. Deze Indoor Positioning Engine werkt op basis van verschillende Bluetooth-adapters en sensoren in het gebouw waardoor een netwerk ontstaat.

Werknemers gebruiken een mobiele apparaat om snel hun weg naar een vergaderzaal of collega te vinden. De positioneringstechnologie van Sony communiceert real-time met de via een digitale plattegrond waardoor eenvoudig de volgende vergaderzaal gevonden kan worden of een collega.

Tevens kan de facilitaire dienst deze oplossing gebruiken door op basis van de data beslissingen te nemen. Nimway heeft hiervoor zelfs een aparte analysetool voor ontwikkeld. Deze tool analyseert het gebruik van de ruimte op een privacyvriendelijke manier. Het informeert de facilitaire dienst over hoe het kantoor wordt gebruikt en stuurt waarschuwingen als er extra vergaderzalen nodig zijn of als er onderbenutte zones zijn. Het systeem verbeterd het totale ruimtegebruik door de werknemers bewuster te maken van alle vrije ruimten in de gebouwen.

Nimway biedt digitale tools die een flexibelere manier van werken ondersteunen. Zo wordt de transitie naar een activiteitengebaseerde werkplek vereenvoudigd en worden grotere ruimtes effectiever gebruikt.

Beschikbaarheid

Sony lanceert de Nimway-oplossing vanaf vandaag in Europa. Deze tool wordt reeds actief gebruikt op Sony Mobile’s R&D-centrum, evenals bij een aantal strategische klanten in de openbare en de privésector. Nimway is daardoor klaar voor commercialisering op grote schaal.

Over het Sony Seed Acceleration Program (SAP)

SAP werd voor het eerst gelanceerd in Japan in april 2014 als ecosysteem voor veelbelovende start-ups. Het doel van dit programma is om nieuwe commerciële ideeën sneller tot volwaardige bedrijven te laten uitgroeien en innovatie te stimuleren. In Japan zijn er al twaalf bedrijven uit het Sony SAP-programma ontstaan. SAP is in 2016 uitgebreid tot Europa, met Lund (Zweden) als vestigingsbasis. Nimway is het eerste commerciële bedrijf en het 13e Sony SAP-bedrijf ter wereld.

Meer informatie over SAP via: https://www.sony.net/SonyInfo/csr_report/about/sap.html

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een wereldwijde producent van audio-, video-, game-, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met zijn muziek-, beeld-, computerentertainment- en onlinetoepassingen is Sony een pionier op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 76 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2017. Meer informatie op de internationale Sony-website: www.sony.net