Volg Sony Nederland

Sony kondigt nieuwe versie camera software development kit (Camera Remote SDK) aan met meer mogelijkheden voor externe ontwikkelaars

Persbericht   •   jul 21, 2020 10:13 CEST

Nieuwe versie (1.01) biedt uitgebreidere mogelijkheden door toevoeging van Linux-besturingssysteem en functies voor camerabediening op afstand.

Sony lanceert een vernieuwde camera remote Software Development Kit (SDK), waarmee de functionaliteit en veelzijdigheid van de SDK voor ontwikkelaars en system integrators wordt vergroot.

Sony heeft in februari van dit jaar de SDK uitgebracht vanwege de grote interesse van commerciële partijen in Sony camera's. Sinds de lancering heeft Sony gewerkt aan de verdere uitbreiding van de oplossing.

De nieuwe versie 1.01 van de SDK biedt verbeterde functionaliteit voor professionele dronetoepassingen dankzij de toevoeging van Linux-compatibiliteit. Daarnaast vergroot de nieuwe software de mogelijkheden om de camera-instellingen op afstand te bedienen. De nieuwe functies zijn aantrekkelijk voor de workflow van een breed scala professionele en commerciële sectoren, zoals beveiliging, entertainment en nog vele andere. De belangrijkste nieuwe functies:

  • Mogelijkheid om Focus Magnifier in te stellen
  • Toepassing van de uitgebreide instelling voor Focus Area bij gebruik van AF Area Position
  • Zoom is instelbaar via Zoom Type Status, Zoom Scale en de functies van Zoom Bar Information
  • Bediening van gedetailleerde instellingen voor Witbalans (WB), zoals: Aangepaste WB, Automatische WB-vergrendeling (AWB), Biaxiale afstemming en Beeldeffect.
  • Bediening van het mediaformaat, flitser en intervalopname
  • Instelbare beeldsnelheid of bestandsindeling voor video-opnamen

“De feedback van onze klanten is cruciaal voor de ontwikkeling van onze camera’s. Als opvolging op de feedback die we na de lancering van de originele SDK ontvingen, zijn we doorgegaan met het ontwikkelen van nieuwe functies”, zegt Yasuo Baba, Directeur Professionele zakelijke marketing, Digital Imaging, Sony Europe. “We blijven onze SDK ontwikkelen om tegemoet te komen aan de toenemende behoeften van onze klanten, zodat ze beelden kunnen vastleggen, beoordelen en creëren op manieren zoals nog nooit eerder mogelijk was.”

Mike Dewhirst, CEO van Evolve Dynamics (technische onderneming die gespecialiseerd is in drones en software voor politie, opsporing, verklaart:

“De mogelijkheid om de resolutie van de Alpha 7R IV te gebruiken biedt kansen voor onze producten en klanten, vooral wanneer deze wordt ingezet in de beveiligings- en veiligheidssectoren. De nieuwe SDK 1.01 van Sony stelt ons in staat om krachtigere producten sneller op de markt te brengen en daarmee klanten te helpen hun doelstellingen beter, sneller en veiliger te bereiken.”

De SDK versie 1.01 is nu beschikbaar en kan HIER worden gedownload.

Over Evolve Dynamics

Evolve Dynamics produceert unieke UAV-systemen die kunnen vliegen bij zware regen en wind en snel inzetbaar zijn, met een toonaangevende vliegtijd van 1 uur. Ze worden geleverd met een serie aanvullende instrumenten, zoals tablets voor de copiloot en oplossingen voor live videostreaming uit het veld, waardoor de gebruiker over een volledig workflow-instrumentarium beschikt. Meer informatie is beschikbaar op https://www.evolvedynamics.com/

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een creatief entertainmentbedrijf met een duurzame technologische basis. Van game- en netwerkservices tot muziek, films, elektronica, semiconductors en financiële diensten - het doel van Sony is om de wereld te verrijken met emotie via creativiteit en technologie. Voor meer informatie, bezoek: http://www.sony.net