Volg Sony Nederland

Sony kondigt nieuwe SSD-serie aan voor snelle en compacte gegevensopslag

Persbericht   •   mei 01, 2018 11:26 CEST

  • Nieuwste externe Solid-State Drive kan worden gebruikt met diverse Android-toestellen dankzij compatibiliteit met USB Type-C-aansluiting
  • Ideaal voor foto- en videoback-ups van Sony α-camera’s
  • Snelle gegevensoverdracht in duurzame, compacte behuizing

Sony breidt het assortiment externe Solid-State Drives (SSD’s) uit met de nieuwe SL-E-serie. Deze externe solid-state schijf is kleiner dan een credit card en ontworpen voor professioneel gebruik. Dit nieuwe model is beschikbaar in 240-, 480-, en 960-GB en biedt zo voldoende opslag voor belangrijke data.

Compatibel met uitgebreide reeks toestellen

Deze SSD is geschikt voor alle recente mobiele toestellen en uitgerust met omkeerbare USB Type-C-poorten en A-kabels. Deze poorten garanderen compatibiliteit met een breed scala aan apparaten, waaronder Mac- en Windows-computers en Android-smartphones en tablets.

Ideaal hulpmiddel voor professionele foto- en videografie

De SL-E-schijf is een uitstekende oplossing voor professionals. De USB 3.1 Gen 2-interface biedt namelijk een grote capaciteit en ultrasnelle verbinding met een pc. Overdrachtssnelheden tot 540 MB/s (lezen) en 520 MB/s (schrijven) zorgen voor een snelle overdracht van data. Hierdoor is de SLE-serie zeer handig voor verschillende doeleinden. Bijvoorbeeld voor fotografen tijdens een shoot, maar ook voor professionals die snel en eenvoudig toegang nodig hebben tot grote hoeveelheden data.

Data in veilige handen

De SL-E-schijf maakt gebruik van een flashgeheugen zonder bewegende onderdelen. Daardoor is dit systeem schokbestendigheid en vermindert de kans op mechanische beschadiging en gegevensverlies. Daarnaast is de schijf uitgerust met de ENC DataVault Lite-software.

De E-serie is uitgerust in een intelligente behuizing. Zo heeft dit model een geribbeld oppervlak, waardoor hij prettig in de hand ligt, en een goed zichtbaar LED, zodat hij gemakkelijk terug te vinden is.

Het 240 GB is vanaf mei beschikbaar in de Benelux voor € 169.
Het 480 GB is vanaf mei beschikbaar in de Benelux voor € 289.
Het 960 GB is vanaf mei beschikbaar in de Benelux voor € 499.

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een wereldwijde producent van audio-, video-, game-, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met zijn muziek-, beeld-, computerentertainment- en onlinetoepassingen is Sony een pionier op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 76 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2017. Meer informatie op de internationale Sony-website: www.sony.net