Volg Sony Nederland

Sony kondigt nieuwe accessoire aan voor RX0

Persbericht   •   jan 09, 2018 02:00 CET

Uitbreiding om met nog meer RX0-camera’s tegelijkertijd content te produceren.

Sony introduceert vandaag een nieuwe bekabelde en draadloze oplossing om met meerdere RX0-camera’s tegelijkertijd content te produceren. Dit biedt meer flexibiliteit en creativiteit voor producties met de RX0 ultra-compactcamera met een 1-inch sensor.

Compacte krachtpatser

De RX0 (modelnaam: DSC-RX0) biedt de toonaangevende beeldkwaliteit van de Sony RX-serie in een robuuste en ultracompacte behuizing. Er zijn oneindig veel toepassingen met foto en video dankzij een waterbestendig, schokbestendig en drukbestendig ontwerp.

Met een gewicht van 110 gram en afmetingen van 59 mm x 40,5 mm x 29,8 mm (B x H x D) verlegt de RX0 de grenzen van een premium compact camera. De RX0 beschikt over een gestapelde Exmor RS CMOS-beeldsensor met 15,3 megapixels. Tevens is dit model uitgerust met een BIONZ X-processor en een vaste ZEISS Tessar T*-groothoeklens van 24 mm F4. Voor flexibiliteit in kleine ruimten heeft de camera een volkomen symmetrische lenspositie en een functie om beelden om te keren.

De veelzijdige RX0 is inzetbaar als losse camera of in combinatie met meerdere RX0-camera's. Dit biedt flexibiliteit om opnamen te maken vanuit verschillende hoeken en posities.

Sony introduceert hiervoor twee oplossingen: een bekabelde toepassing voor nauwkeurige camerasynchronisatie en -besturing, en een draadloze oplossing voor meer gemak en flexibiliteit.

Opnamen maken met de RX0 via een bekabelde aansluiting

Via een compact kastje voor het aansturen van de camera’s (model CCB-WD1) zijn meerdere RX0’s te verbinden met een laptop of pc. Dit speciale aansturingskastje maakt verbinding via een webbrowser. Dankzij een bekabelde IP-verbinding (Internet Protocol) zijn camera-instellingen betrouwbaar te configureren vanaf één verbonden pc.

Het is tevens mogelijk om meerdere CCB-WD1 kastjes met elkaar te verbinden waardoor sets RX0-camera’s gelijktijdig kunnen worden bediend en gesynchroniseerd. In de praktijk betekent dit in totaal tot maar liefst 100 units verbonden kunnen worden. Dit biedt creatieve mogelijkheden voor filmeffecten, virtual reality of het opnemen van belangrijke gebeurtenissen vanuit verschillende hoeken.

Met meerdere sets van dit innovatieve kastje zijn camera-instellingen van alle verbonden RX0’s gelijktijdig te wijzigen. Ze kunnen ook op hetzelfde moment starten/stoppen met opnamen of video-synchronisatiefuncties uitvoeren. De frametiming is eenvoudig frame voor frame tussen de camera's te synchroniseren. Dit vermindert tijdsverlies tussen verschillende camera's en bevordert het samenvoegen van meerdere beelden om speciale effecten te creëren.

Opnamenbestanden kunnen rechtstreeks worden overgezet naar een pc met de mogelijkheid om bestandsnamen te wijzigen om verwarring bij het gebruik van meerdere camera's te voorkomen.

In totaal kunnen tot 100RX0-camera's en CCB-WD1-besturingskastjes aan elkaar worden gekoppeld voor een Live View-feed. Bovendien zijn opname-instellingen, opnamemethoden en andere toepassingen instelbaar.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe CCB-WD1 voor een bekabeld aansturen van de RX0 is vanaf februari 2018 verkrijgbaar in de Benelux voor € 750.

Draadloos content maken met de RX0 via nieuwe PlayMemories-app

Via de nieuwste versie (6.2) van de PlayMemories Mobile-app zijn tot 50 RX0 camera’s draadloos met elkaar te verbinden. Deze mobile-applicatie voor smartphones en tablets is gratis te downloaden via de Google Play Store of Apple App Store. PlayMemories biedt ondersteuning om 50 camera’s tegelijk te besturen, camera-instellingen te wijzigen en allerlei andere handige functies te bedienen. Tevens zijn aparte ‘cameragroepen’ te maken om gericht bepaalde RX0’s aparte opdrachten te geven.

Deze nieuwe versie van de PlayMemories-app is vanaf eind januari beschikbaar voor Android en iOS. 

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een wereldwijde producent van audio-, video-, game-, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met zijn muziek-, beeld-, computerentertainment- en onlinetoepassingen is Sony een pionier op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 76 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2017. Meer informatie op de internationale Sony-website: www.sony.net