Volg Sony Nederland

Sony kondigt beschikbaarheid XF90-serie aan

Persbericht   •   mar 05, 2018 08:00 CET

De XF90 modellen zijn vanaf nu verkrijgbaar in de Benelux

Sony introduceert de XF90-serie 4K HDR TV in een 55”, 65” en 75” formaat. Deze modellen zijn vanaf nu verkrijgbaar bij alle erkende Sony dealers in de Benelux.

De XF90 is uitgerust met de X1 Extreme-processor voor een uitstekende weergave van 4K HDR. Met meer dan acht miljoen pixels biedt de XF90 de ultieme kijkervaring met meer detail, kleur en contrast.

De XF90 voorzien van X-Motion Clarity technologie. Dankzij deze innovatie worden snel bewegende beelden in actiefilms of bij sportwedstrijden soepel weergegeven. Deze technologie maakt gebruik van een direct LED local -dimmingsalgoritme voor een optimale afstemming van de helderheid en beweging. De geïntegreerde 4K X-Reality PRO beeldprocessor zorgt voor een natuurgetrouw beeld en een perfect contrast.

Ook biedt de XF90 ondersteuning voor HDR-10, HLG en Dolby Vision HDR formaten. De combinatie van deze technologieën garandeert een realistische kijkervaring bij tv-uitzendingen, dvd's, Blu-ray, internetvideo's en digitale foto's. Beelden worden realistisch weergegeven zonder verlies van details – voor een levensecht beeld bij ieder type content.

Ook de nieuwe XF90 is compatibel met Android TV van Google. Gebruikers kunnen series en films bekijken via Google Play, Netflix, Uitzending Gemist, YouTube en andere bronnen. Tevens zijn games en Apps beschikbaar via de Google Play Store. En dankzij Google Cast is het eenvoudig om content zoals Netflix, Uitzending Gemist of YouTube rechtstreeks te casten naar de TV.

Om het geluid naar een hoger niveau te tillen introduceert Sony een bijpassende soundbar. De HT-XF9000 sluit naadloos aan bij het ontwerp bij het ontwerp van de XF90 en biedt een echte bioscoopervaring. Deze 2.1-kanaals-soundbar produceert Dolby Atmos dankzij de Vertical Surround Engine. De HT-XF9000 biedt ondersteuning voor Dolby Vision en is uitgerust met S-Force PRO front surround.

De XF90-serie is beschikbaar voor de volgende adviesprijzen:
KD-75XF9005 - € 4.499
KD-65XF9005 - € 2.799
KD-55XF9005 - € 1.899

XF90-serie (55”, 65” en 75”) 4K HDR LED TV

  • Uitgerust met een 4K HDR X1 Extreme beeldprocessor voor een natuurgetrouwe 4K HDR kijkervaring. De beeldprocessor is voorzien van Object-Based HDRremaster, Super Bit Mapping 4K HDR, dual database processing en biedt een snelle beeldverwerking.
  • Realistische weergave van kleuren dankzij een TRILUMINOS Display.
  • Voorzien van 4K X-Reality PRO technologie om details realistisch weer te kunnen geven.
  • Biedt ondersteuning voor HDR voor meer helderheid, een hoger contrast en levendigere kleuren met HDR-10, HLG (Hybrid Log Gamma) en Dolby Vision HDR-formaten.
  • X-tended Dynamic Range PRO verbetert HDR- en SDR-content via een direct LED local -dimmingsalgoritme voor een optimale afstemming van de helderheid (6 keer XDR-contrast).
  • De XF90-serie is voorzien van X-Motion Clarity. Deze nieuwe technologie zorgt ervoor dat snelle actie soepel en helder wordt weergegeven.
  • Integratie van Google Android TV voor films, muziek, foto's, games en apps. Google Cast Built-in om streamingservices als Netflix, Uitzending Gemist of YouTube rechtstreeks vanaf de smartphone of tablet naar de tv te versturen.
  • Minimalistisch design met aluminium afwerking en een elegant gebogen L-vormige voet.
  • Innovatief kabelmanagementsysteem voor het wegwerken van kabels.
  • Design sluit naadloos aan bij de HT-XF9000-soundbar voor de perfecte combinatie van een uitstekend beeld en een krachtig geluid.

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een wereldwijde producent van audio-, video-, game-, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met zijn muziek-, beeld-, computerentertainment- en onlinetoepassingen is Sony een pionier op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 76 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2017. Meer informatie op de internationale Sony-website: www.sony.net