Volg Sony Nederland

Sony kondigt beschikbaarheid voor 360 Reality Audio via Amazon Music HD streaming

Persbericht   •   sep 26, 2019 09:35 CEST

Sony kondigt beschikbaarheid voor 360 Reality Audio via Amazon Music HD streaming

360 Reality Audio-content beschikbaar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Japan

Sony Corporation kondigt vandaag de beschikbaarheid aan van 360 Reality Audio op de nieuwe Amazon Echo Studio via Amazon Music HD. De content komt beschikbaar voor consumenten in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Japan.

360 Reality Audio garandeert een driedimensionale muziekbelevenis die luisteraars het gevoel geeft dat het geluid vanuit alle richtingen komt. Deze ervaring wordt mogelijk gemaakt door de object-based spatial audio technologie van Sony. De integratie van 360 Reality Audio in Amazon Echo Studio in is de eerste draadloze speaker die een driedimensionale muziekbeleving vanuit één losse speaker kan reproduceren.

De 360 Reality audiocodec maakt het voor producers en artiesten mogelijk om een 360-graden muzikale belevenis te creëren. Elementen als de positie, afstand en hoek van bijvoorbeeld instrumenten in de studio wordt meegenomen in de geluidsopnamen. Dit resulteert in een muziekbelevenis die voelt als het bijwonen van een liveconcert.

"Het was bijzonder om de reacties van de klanten bij de lancering van Amazon Music HD te zien", zegt Steve Boom, VP van Amazon Music. "Door Sony's 360 Reality Audio te ondersteunen met de lancering van Amazon Echo Studio combineren we het gemak van het streamen van muziek van de hoogste kwaliteit met spraak. We zijn blij dat we het streamen van muziek van de hoogste kwaliteit toegankelijker kunnen maken voor consumenten."

"We zijn er trots op dat we deze muziekervaring kunnen aanbieden via Amazon Music HD en de nieuwe Amazon Echo Studio", aldus Yoshinori Matsumoto, president bij Sony Home Entertainment and Sound Products Inc. "Sony is van plan om het aantal compatibele streamingdiensten en -apparaten uit te breiden om een ecosysteem op te bouwen dat zoveel mogelijk luisteraars bereikt".

Creatie van 360 Reality Audio audiobronnen

Sony voorziet in speciale opnamen-apparatuur voor het creëren van 360 Reality Audio content. Tevens wordt intensief samengewerkt met muzieklabels om producer en artiesten voor te bereiden. Bestaande geluidsopnames (opgenomen in meerdere sporen) kunnen worden geconverteerd naar een formaat dat compatibel is met 360 Reality Audio.

Ter gelegenheid van de lancering van 360 Reality Audio is Sony een samenwerking aangegaan met Live Nation clubs en theaters. Met dit toonaangevende entertainmentbedrijf zijn een reeks concerten vastgelegd van onder meer The Wombats, AJR, Good Charlotte, Chris Lane, Jorja Smith, Tritonal, Jesse McCartne en Kodaline.

Ga voor meer informatie over 360 Reality Audio naar: https://www.sony.net/360R

Ga voor meer informatie over Amazon Music HD naar amazon.co.uk/music/unlimited/hd of amazon.de/music/unlimited/hd

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een creatief entertainmentbedrijf met een duurzame technologische basis. Van game- en netwerkservices tot muziek, films, elektronica, semiconductors en financiële diensten - het doel van Sony is om de wereld te verrijken met emotie via creativiteit en technologie. Voor meer informatie, bezoek: http://www.sony.net