Volg Sony Nederland

Sony komt met nieuwe Sound Bar: draadloze surround sound

Persbericht   •   jul 08, 2015 16:12 CEST

  • Slanke, compacte HT-RT5 Sound Bar met draadloze achterspeakers en subwoofer
  • 550W krachtige 5.1-kanaals surround sound
  • Stream online muziek vanaf mobiel met Google Cast en Spotify Connect
  • Geniet overal in huis draadloos van muziek met SongPal Link

Sony’s nieuwste Sound Bar biedt een krachtige thuisbioscoopervaring. De HT-RT5 Sound Bar zorgt voor kamervullende audio uit zes speakers, handige online muziekdiensten en geen gedoe met kabels.

De compacte HT-RT5 maakt iets bijzonders van uw filmavondjes en feestjes, maar ook van uw dagelijkse luistermomenten. Dankzij het vermogen van 550W dynamisch multikanaals geluid hoort – en voelt – de luisteraar elk detail in de concertzaal en elke explosie op het scherm.

Verschillende geluidsinstellingen
De verschillende geluidsmodi passen zich automatisch aan aan wat er op het scherm gebeurt. De Voetbalstand maakt gebruik van de akoestiek van het Morumbi Stadion in Brazilië; 9,1-k Cinema Studio brengt het befaamde Cary Grant Theater van Sony Pictures Studios in LA bij de kijker thuis; Digital Music Arena biedt de live-akoestiek van de O2 Arena in Londen.

De slanke, stijlvolle 3-kanaals Sound Bar is onopvallend voor de tv of aan de muur te plaatsen. De hoofdunit omvat een speciale center speaker voor heldere dialogen en goed geluid, ongeacht het volume. Daarnaast zijn er twee draadloze achterspeakers plus een aparte draadloze subwoofer. De installatie is eenvoudig doordat elke extra speaker automatisch verbinding maakt. Kabeltjes zijn hierdoor niet nodig. Het systeem is tevens uitgerust met een microfoon. Zo is de akoestiek van de ruimte te testen met Digital Cinema Auto Calibration DX. Door het bepalen van de juiste locatie van de speakers wordt het optimale geluidsniveau gegenereerd. Geniet van 5.1 kanaal kamervullende audio met een stevige bas, om zo helemaal op te gaan in de actie. De huidige Hi-res geluidsformaten komen perfect tot hun recht met dit systeem, met ondersteuning voor HD Audiobronnen zoals DTS-HD en Dolby True HD.

Streaming Audio
Een hoogwaardig geluid is slechts het topje van de ijsberg met de HT-RT5. Met dit systeem krijgt de luisteraar toegang tot een enorme keuze aan online muziek via Spotify Connect en ruim 100 andere muziekdiensten, zoals Deezer, TuneIn en Google Play Music. Met Google Cast is online muziek en internetradio probleemloos van een mobiele toestel naar de speakers te casten. Bij het aanraken van het Cast-pictogram wordt het geluid draadloos van de smartphone of tablet naar de Sound Bar overgebracht.

Met One-Touch Listening via NFC kunnen gebruikers dankzij bluetooth met een enkele druk op smartphone of tablet kristalhelder geluid met scherpe hoge tonen en volle bassen streamen. De LDAC-technologie van Sony brengt drie keer zoveel audiogegevens over dan standaard bluetooth-verbindingen. Het resultaat is een schitterend, gedetailleerd geluid.

Met Wireless Multi-Room kunnen gebruikers overal in huis naar muziek luisteren. Gebruik telefoon of tablet als afstandsbediening met de handige Sony SongPal-app. De HT-RT5 kan eenvoudig gecombineerd worden met andere compatibele draadloze speakers en hifi-systemen in huis. Overal is dan gelijktijdig hetzelfde geluid te horen. Handig als het huis vol feestgangers is en iedereen de Spotify-afspeellijst wil horen.

Prijs en beschikbaarheid 

De nieuwe HT-RT5 Sound Bar van Sony heeft een consumentenadviesprijs van 800,- euro en is beschikbaar vanaf juli 2015.

Sony Corporation is wereldwijd vooraanstaand fabrikant van audio, video, game, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met haar muziek-, beeld-, computerentertainment en online toepassingen heeft Sony de mogelijkheid om wereldwijd een voortrekkersrol te vervullen op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 75 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2014. Meer informatie op de Sony Global Web Site: http://www.sony.net/

Bestanden in de bijlage

PDF-document