Volg Sony Nederland

Sony introduceert zeer compacte en robuuste RX0

Persbericht   •   aug 31, 2017 13:15 CEST

Mogelijkheid om draadloos meerdere camera’s te verbinden en hoogwaardige beelden te produceren uit verschillende invalshoeken

  • Zeer compacte RX0 is vormgegeven in een stevige behuizing: waterbestendig, schokbestendig en drukbestendig
  • Gestapelde Exmor RS-sensor van 13,2 x 8,8 mm met 15,3 megapixels
  • Voorzien van een vaste ZEISS Tessar T* 24 mm F4-groothoeklens met een maximale sluitertijd van 1/32.000 seconde en de mogelijkheid om foto's te maken tot 16 fps
  • Opnamen in 40x superslowmotion, S-Log2 integratie en 4K HDMI-uitvoer
  • Optie om draadloos meerdere camera’s te verbinden en hoge resolutie beelden te produceren uit verschillende invalshoeken

Sony lanceert de compacte en zeer robuuste RX0 camera voor ongekende vormen van expressie. De RX0 (modelnaam: DSC-RX0) biedt de toonaangevende beeldkwaliteit van de Sony RX-serie in een robuuste en ultracompacte behuizing.

De RX0 biedt oneindig veel creatieve mogelijkheden met foto en video dankzij een waterbestendig, schokbestendig en drukbestendig ontwerp. De camera is geschikt voor het maken van foto’s en video, maar kan ook worden gebruikt in een opstelling met meerdere camera's. Dit biedt mogelijkheden om foto's, video's of superslowmotionbeelden te maken vanuit verschillende hoeken.

Met een gewicht van 110 gram en afmetingen van 59 mm x 40,5 mm x 29,8 mm (B x H x D) verlegt de RX0 de grenzen van een premium compact camera. De camera kan worden gebruikt om foto's en video's te maken onder moeilijke omstandigheden, zoals in de regen, onder water of in een zanderige of stoffige omgeving. Tevens kan de RX0 worden opgesteld om met meerdere camera's vanuit verschillende hoeken opnames te produceren.

Oneindig veel creatieve mogelijkheden

Voor fotograferen met meerdere camera’s biedt de RX0 een nieuwe wereld aan mogelijkheden. De draadloze afstandsbediening FA-WRC1M van Sony kan worden gebruikt om maximaal vijftien RX0-camera's te bedienen. De app PlayMemories Mobile kan maximaal vijf RX0-modellen draadloos verbinden. Dankzij het compacte ontwerp is de camera in zeer lastige posities te monteren.

Een draadloze meercameraoplossing, waarbij meer dan zes RX0-camera's kunnen worden aangesloten, is momenteel in ontwikkeling en komt in januari 2018 beschikbaar door middel van een firmware-update. Voor gebruikers die een bekabelde verbinding willen, komt er in januari 2018 ook een speciale adapter beschikbaar.

Vol vermogen

RX0 zit vol geavanceerde technologie van Sony en beschikt over een gestapeldeExmor RS CMOS-beeldsensor met 15,3 megapixels. Tevens is dit model uitgerust met een BIONZ X-processor en een vaste ZEISS Tessar T*-groothoeklens van 24 mm F4. Deze lens levert een hoge resolutie en minder vervorming voor zowel RAW- als JPEG-foto's en alle ondersteunde video. De camera heeft een sluiter tegen vervorming tot 1/32.000 seconde en maakt foto's tot 16 fps. Hierdoor kunnen snel bewegende objecten prachtig vastgelegd worden.

De RX0 is waterbestendig tot een diepte van 10 meter en kan samen met de nieuwe MPK-HSR1-behuizing worden gebruikt tot maar liefst 100 meter diepte, daarnaast is de camera ook nog eens schokbestendig tot een hoogte van 2 meter. Gebruikers kunnen nu foto's en video's maken die voorheen simpelweg onmogelijk waren, mede doordat regen, zand, beperkte ruimte of een stoffige omgeving geen obstakel meer vormen.

Uitstekende video

Naast het fotograferen kan de RX0 ook gebruikt worden voor het maken van video’s met diverse creatieve functies. Door gebruik te maken van superslowmotion kan de RX0 opnames maken tot 1000 frames per seconde. Ideaal om snelbewegende objecten duidelijk weer te geven. MF-Assist en Peaking zorgen ervoor dat het scherpstellen wordt afgestemd op vooraf ingestelde specificaties.

Volledige reeks accessoires

Om deze camera aan te vullen is een reeks aan accessoires beschikbaar. Dit zijn bijvoorbeeld de VCT-CGR1 beschermkooi voor meer flexibiliteit, de behuizing MPK-HSR waardoor de RX0 100 meter onder water kan en de kabelbeschermer CPT-R1. Tevens is een reservelensbeschermer VF-SPR1, een filteradapterset VFA-305R1, zonnekap en oplaadbare batterijen beschikbaar.

Prijzen en beschikbaarheid

RX0 is in de Benelux leverbaar vanaf oktober 2017 en gaat ongeveer € 900 kosten. 

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een wereldwijde producent van audio-, video-, game-, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met zijn muziek-, beeld-, computerentertainment- en onlinetoepassingen is Sony een pionier op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 76 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2017. Meer informatie op de internationale Sony-website: www.sony.net