Volg Sony Nederland

Sony introduceert 's werelds meest geavanceerde home cinema-projector

Persbericht   •   okt 19, 2015 12:35 CEST

Sony kondigt vandaag de VPL-VW5000ES aan, een laserlichtbron-projector met 5000 lumen en 4K-resolutie, die gebruikmaakt van SXRD-technologie. Dit is de eerste projector die speciaal is ontworpen voor de grootste en meest luxe Home Cinema-ruimtes met 4K-resolutie en wordt aangedreven door een laser engine die voor een helderheid van 5000 lumen zorgt. De projector is ook compatibel met High Dynamic Range (HDR, groot dynamisch bereik), emuleert het nieuwe BT.2020-kleurenspectrum en maakt gebruik van de volledige DCI-kleurruimte.

Volledig kleurenspectrum
De VPL-VW5000ES maakt gebruik van het volledige DCI-P3-kleurenspectrum. Met behulp van de professionele kalibratie-tools van de VPL-VW5000ES, kan de gebruiker ervoor kiezen om het BT.2020-kleurenspectrum te emuleren voor compatibiliteit met nieuwe video-indelingen voor thuis. Dankzij de combinatie van hoge helderheid, oneindig dynamisch contrast en de nieuwste signaalverwerkingstechnologie, is de VPL-VW5000ES compatibel met High Dynamic Range (HDR). Hierdoor kan de kijker genieten van meer contrast en meer kleuren.

Verschillende soorten content
De geavanceerde Motionflow-functie van Sony vermindert ruis en zorgt voor constante helderheid. Daarnaast kan de kijker zelfs met 4K-signalen probleemloos snelle beelden — met name bij sportevenementen — bekijken, dankzij de beeldvormer van de VPL-VW5000ES. Naast HDR en BT.2020 heeft de VPL-VW5000ES ook een HDMI-ingang die compatibel is met HDCP 2.2. Deze ingang heeft voldoende bandbreedte voor 4K 60p-signalen tot YCbCr 4:4:4 8-bits of YCbCr 4:2:2 12-bits, waardoor de VPL-VW5000ES alle bestaande en toekomstige soorten videocontent aan kan.

Optimale luisterervaring
De VPL-VW5000ES kan maar liefst 30 graden worden gekanteld. Dit is zeer geschikt voor achterprojectie en andere flexibele installaties waarbij gebruik wordt gemaakt van spiegels. Hierdoor kunnen grotere schermen in kleinere ruimtes worden geplaatst. Dankzij een nieuw ontwikkeld, stil koelsysteem met vloeistof kan de projector ook dichtbij de kijkers worden geplaatst zonder de luisterervaring te verstoren. Het apparaat wordt geleverd met een standaard gemotoriseerde lens met een zoomfactor van 1,27 tot 2,73:1 en een lensverschuiving van +/- 80% verticaal en +/- 31% horizontaal.

Voordelen laser engine
Een voordeel van de laser engine van de VPL-VW5000ES is dat de gebruiker deze snel aan en uit kan zetten zonder te hoeven wachten tot de projector is afgekoeld. Zo kunnen zij het apparaat direct aanzetten en hun favoriete show hervatten. De laser engine zorgt voor een lange levensduur met een lineaire afname in helderheid, zodat er naar verwachting geen kleurverschuivingen optreden die wel bij traditionele projectorlampen zichtbaar zijn. Mochten de kleurinstellingen in de loop der tijd toch verschuiven, dan is de VPL-VW5000ES voorzien van een ingebouwde herkalibratiefunctie. Deze functie kan worden gebruikt om te testen hoeveel de projector is afgeweken van de oorspronkelijke fabrieksinstellingen en om deze opnieuw in te stellen.

"De VPL-VW5000ES-projector is zonder meer de ultieme Home Cinema-oplossing en een aanvulling op een indrukwekkende serie Home Theatre-projectoren van Sony die speciaal zijn ontworpen voor de geavanceerde markt, zoals de VPL-GTZ1 en de LSPX-W1S ultrakorte-afstandmodellen van Lifespace UX", aldus Thomas Issa, Product Manager bij Sony Professional Europe. "Onze nieuwe projector combineert de beste technologieën van onze professionele Home Cinema-projectoren voor spectaculaire beeldkwaliteit en betrouwbaarheid, en brengt de Home Theatre-ervaring zo naar een hoger niveau."

Beschikbaarheid
De VPL-VW5000ES is vanaf het eerste kwartaal van 2016 in Europa verkrijgbaar.

Sony Corporation is wereldwijd vooraanstaand fabrikant van audio, video, game, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met haar muziek-, beeld-, computerentertainment en online toepassingen heeft Sony de mogelijkheid om wereldwijd een voortrekkersrol te vervullen op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 75 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2014. Meer informatie op de Sony Global Web Site: http://www.sony.net/