Volg Sony Nederland

Sony introduceert nieuwe WS413 / WS414 draagbare Walkman

Persbericht   •   jan 06, 2016 04:00 CET

Ideaal voor tijdens het sporten dankzij innovatieve 'Ambient Sound'-modus en zoutwaterbestendig en stofdicht design

  • Het alles-in-één design biedt een hoogwaardig geluid, een slimme gebruikersinterface en verbeterde pasvorm
  • 'Ambient Sound'-modus neemt omgevingsgeluiden op waardoor gebruikers in contact blijven met de omgeving

Las Vegas / Badhoevedorp, 6 januari 2016 - Neem muziek overal mee naartoe met de nieuwe draagbare Walkman van Sony. Dankzij een robuust, zoutwaterbestendig en stofdicht design is dit model inzetbaar bij verschillende outdooractiviteiten. Vanwege de draadloze en prettige pasvorm kan de WS413 / WS414 eenvoudig over het oor geschoven worden. Dit voorkomt dat de Walkman op een cruciaal moment loskomt.

De WS413 / WS414 is nu zoutwaterbestendig en stofdicht zodat gebruikers ook tijdens het zwemmen in de zee, hardlopen op het strand of gedurende een intensieve wandeltocht naar muziek kunnen luisteren. Dit is mogelijk gemaakt door de toevoeging van een interne terminal die bestand is tegen allerlei invloeden van buitenaf. De roestvrije coating op het oppervlak van de behuizing zorgt ervoor dat de Walkman zowel aan de binnen- als de buitenkant wordt beschermd. Dankzij deze behuizing is de WS413 / WS414 ook bestand tegen temperaturen van -5°C tot 45°C.

Een nieuwe functie binnen deze serie is de 'Ambient Sound'. Bij het inschakelen van deze modus blijven stemmen en ander omgevingsgeluiden zoals auto’s goed hoorbaar. De ingebouwde microfoons registeren omgevingsgeluiden waardoor gebruikers in contact blijven met de omgeving zonder het apparaat uit te moeten schakelen. Naast dat deze functie de veiligheid verhoogd, kan de sporter eenvoudiger communiceren met een sportinstructeur of hardlooppartner.

De WS413 / WS414 is voorzien van normale oordoppen maar ook speciaal ontworpen waterdichte oordoppen. Deze zijn bedekt met een dun afstotend laagje om het binnendringen van water te voorkomen.

Prijs en beschikbaarheid
De WS413 / WS414 Walkman is vanaf het voorjaar van 2016 verkrijgbaar in de Benelux.

De WS413 heeft een consumentenadviesprijs van 110,- euro.
De WS414 heeft een consumentenadviesprijs van 120,- euro.

Klik hier voor een overzicht van de specificaties van de nieuwe Sony WALKMAN-modellen.

Sony Corporation is wereldwijd vooraanstaand fabrikant van audio, video, game, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met haar muziek-, beeld-, computerentertainment en online toepassingen heeft Sony de mogelijkheid om wereldwijd een voortrekkersrol te vervullen op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 68 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2015. Meer informatie op de Sony Global Web Site: www.sony.net