Volg Sony Nederland

Sony introduceert nieuwe producten tijdens CES 2017

Persbericht   •   jan 05, 2017 10:00 CET

Sony Corporation President en CEO Kazuo Hirai onthulde vannacht een nieuwe line-up producten tijdens de International Consumer Electronics Show (CES 2017) in Las Vegas. Sony introduceert daar onder andere de A1-serie, Sony’s allereerste serie 4K BRAVIA OLED Tv’s.

De video van de persconferentie is te bekijken op www.sony.com/ces

De afzonderlijke persberichten en beeldmateriaal staan op: pers.sony.nl

Beeld en geluid

Sony introduceert de A1-serie BRAVIA OLED met 4K HDR-processor X1 Extreme. De X1 Extreme processor accentueert 4K HDR-content en maakt volledig gebruik van het OLED-paneel. Dit resulteert in diepe zwarttinten en extra heldere zones. De A1-serie is ook uitgerust met Acoustic Surface-technologie die het display doet trillen en een rechtstreekse geluidoutput vanuit het tv-scherm mogelijk maakt. Door geen gebruik meer te maken van speakers die normaal rond het scherm staan, is deze serie fraai vormgegeven. Doordat het geluid uit het scherm zelf komt, worden beeld en geluid één. Dit versterkt de kwaliteit van de beelden. Bovendien kan er vanaf elke plek in de woonkamer van het beeld genoten worden, dankzij de combinatie van een OLED-paneel met brede zichthoek.

De BRAVIA XE93-serie 4K HDR Tv’s zijn uitgerust met Sony's Slim Backlight Drive+(plus)-technologie. Helderheid en het contrast komen daarmee nog sterker uit. Bovendien is de 4K HDR-processor X1 Extreme voorzien van HDR remaster. Standard Dynamic Range-content (SDR) wordt daardoor verbeterd naar bijna-4K HDR-kwaliteit. Dankzij X1 Extreme realiseert de XE93-serie een visuele expressie op 4K HDR-niveau met hoge beeldkwaliteit, sterk contrast en een breed kleurenpalet.

Sony lanceert tijdens de CES ook een nieuwe Sound Bar, de HT-ST5000. Deze Sound Bar ondersteunt niet alleen Hi-Res audio, maar ook het Dolby Atmos 3D surround soundformaat. Ook de Wave-Front Controltechnologie van Sony’s S-Force PRO Front Surround ontbreekt niet. Die stuurt de geluidsgolven in precies de juiste richting voor krachtige, kamer vullende audio. Daarnaast hebben de geluidsprofessionals van Sony Pictures Entertainment bijgedragen bij de ontwikkeling van de HT-ST5000. De audiokwaliteit is daardoor gekalibreerd en geoptimaliseerd voor de weergave van films. De nieuwe STR-DN1080 meerkanaals geïntegreerde versterker is naast Hi-Res en Dolby Atmos compatibel met DTS:X. De versterker bezit verder over Speaker Relocation, waarmee een optimale akoestische omgeving wordt gecreëerd in de relatief beperkte installatieomstandigheden van een woning en met Phantom Sound Back, dat een surround sound genereert die elke hoek van de kamer bereikt.

Naast bovenstaande introduceert Sony Wi-Fi-compatibele audioproductenvoor de met Android TV uitgeruste Sony 4K HDR Tv’s. Die zijn compatibel met Google Home dankzij de Google Assistant. Met een eenvoudig stemcommando is het mogelijk om probleemloos muziek te streamen via aangesloten audiotoestellen. Tot slot zal Sony twee soorten ruis onderdrukkende draadloze headphoneprototypes tonen die nog in ontwikkeling zijn. Ze bieden meer vrijheid voor wie graag naar hoogkwalitatieve audio luistert: de ene heeft een kabelvrije vormgeving met een losse linker en rechter eenheid, de andere is in nekbandstijl uitgevoerd.

Professionele digitale beeldverwerking

Op beeldverwerkingsvlak heeft Sony hard gewerkt om een volledige productaanbod te leveren. De nieuwe VPL-VZ1000ES Ultra-Short Throw laserlichtprojector die op CES 2017 wordt aangekondigd, heeft een ruimtebesparende vormgeving die gemakkelijk in een woonkamer past. Zo er gemakkelijk te genieten van 4K HDR-beelden op een groot scherm. De VPL-VZ1000ES kan dankzij de speciale lens op slechts 6 inches (15,24 cm) afstand van het schermoppervlak worden geplaatst. Er hoeft dus niet meer nagedacht te worden over mensen of voorwerpen die het beeld in de weg kunnen zitten.

Sony zal ook zijn nieuwste beeldverwerkingsproducten tonen. De focus ligt daarbij op snelheid. Die omvatten de α6500 APS-C-sensor spiegelvrije camera die continue opnames van wel 11 fps aankan en is uitgerust met 5-as optische beeldstabilisatie en touchscreen-AF-bediening, evenals de RX100 V premiumcompactcamera die continu kan schieten tot wel 24 fps en in superslowmotion kan opnemen. In het assortiment zendapparatuur voor de creatie van 4K-content, zal Sony producten tonen die nieuwe video-ervaringen bieden die uniek zijn voor Sony, zoals het HDC-4800 livecamerasysteem dat in staat is tot 4K/8x superslowmotionvideo en de PVM-X550 55” 4K OLED professionele monitor.

In het gamma grootschalige displaysystemen zal Sony schaalbare displaysysteem laten zien dat bestaat uit displayeenheden met CLEDIS beeldweergavetechnologie. Dit systeem wordt getoond als een grootschalig display van ca. 32' (horizontaal) x 9' (verticaal) dat rijke kleuren weergeeft.

Games & netwerken

PlayStation VR is een virtual realitysysteem (VR) waarmee de gebruiker volledig opgaat in een game. Dit zorgt voor een rijke speelervaring. Bezoekers aan de Sony stand kunnen een VR-rijsimulator uitproberen met “Gran Turismo Sport” via PlayStation VR, evenals een VR-ruimteavontuur met “Farpoint,” waarbij de PlayStation VR Aim Controller wordt gebruikt om de vijand te verslaan.

Life Space UX

Sony toont op CES ook de Life Space UX-productlijn, die volledig nieuwe manieren biedt om apparaten en fysieke ruimtes te integreren. In deze categorie zal Sony voor het eerst een ontwerpmodel tonen met de naam “New 4K Projector -It’s all here-”. Dit biedt nieuwe mogelijkheden om content, zoals boeken, films en muziek te ervaren. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een hele stapel boekruggen op de wand projecteren, vervolgens wordt een boek geselecteerd, waarna hier virtueel doorheen gebladerd kan worden. Uiteraard kan deze projector ook als conventionele projector worden gebruikt, waarbij een groot scherm in huis wordt gecreëerd. Daarnaast worden ook de reeds gelanceerde 4K Ultra Short Throw Projector, de LED Bulb Speaker, de Portable Ultra Short Throw Projector en de Glass Sound Speaker getoond op de stand.

Seed Acceleration Program (SAP)

Sony laat tevens nieuwe producten vanuit het SAP zien. Bij het SAP is innovatie het uitgangspunt. Producten die nog niet bestaan of waar eerder geen toekomst in werd gezien, worden gecommercialiseerd. Er worden continue start-ups gestart, waarbij technologie en talent wordt samengebracht. Een van de initiatieven is bijvoorbeeld ‘first flight’, een crowdfunding website waarbij nieuwe projecten in contact worden gebracht met de consument. Start-up projecten die voortkomen uit het SAP program worden geleid door een klein groepje Sony medewerkers, maar ook voor mensen buiten Sony is het mogelijk om aan een project te werken.

Future Lab Program

Bij het Future Lab Program deelt Sony Concept Prototypes, die in ontwikkeling zijn. Dit om mogelijkheden te creëren ten behoeve van ieders toekomstige levensstijl. Future Lab Program is project N gestart, waarbij deelnemers een voice interaction system kunnen ervaren. Oren open, handen vrij en met de ogen niet langer op het scherm gefixeerd van muziek genieten. Speciaal voor de actieve levensstijl. 

Sony Corporation is wereldwijd vooraanstaand fabrikant van audio, video, game, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met haar muziek-, beeld-, computerentertainment en online toepassingen heeft Sony de mogelijkheid om wereldwijd een voortrekkersrol te vervullen op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 72miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2016. Meer informatie op de Sony Global Web Site: www.sony.net