Volg Sony Nederland

​Sony introduceert nieuwe α6300 Camera met ‘s werelds snelste autofocus

Persbericht   •   feb 22, 2016 12:00 CET

Deze nieuwe systeemcamera heeft ‘s werelds hoogste autofocus-snelheid, meeste autofocuspunten, nieuw ontwikkelde 24.2 megapixel APS-C-sensor en 4K-video

Badhoevedorp, 22 februari 2016 – Sony introduceert met de α6300 zijn nieuwste toevoeging aan de bekroonde line-up van spiegelloze camera’s. De camera beschikt over een 4D focus-systeem dat het mogelijk maakt een object in slechts 0,05 seconden scherp te stellen. Dit is de snelste autofocus tracking-tijd ter wereld. De α6300 maakt voor autofocus gebruik van 425 fasedetectiepunten die op de sensor zijn geïntegreerd en het gehele oppervlak van de beeldsensor beslaan. Dit is ‘s werelds hoogste aantal autofocuspunten op verwisselbare lens camera’s. De camera kan foto’s maken met een snelheid van elf beelden per seconde met continue autofocus- en exposure-tracking.

Met dit nieuwe model kunnen opnamen gemaakt worden via de Tru-finder of het lcd-scherm. De α6300 kan tot 8 beelden per seconde vastleggen. De camera is uitgerust met een nieuw ontwikkelde 24,2 MP APS-C Exmor CMOS sensor die samenwerkt met een BIONZ X beeldverwerkingsprocessor. Dit garandeert een uitstekende beeldkwaliteit over het hele ISO-gevoeligheidsbereik ISO 100 – 51200.Daarnaast kan de α6300 4K video's maken met volledige pixelreadout en geen pixelbinning in het Super 35 mm formaat.

Uitstekende AF prestaties

De α6300 bouwt verder op de populaire 4D FOCUS van het α6000 model. De camera maakt gebruik van een Fast Hybrid AF systeem waardoor het bewegende objecten kan vastleggen en deze kan vastzetten in 0,05 seconden. De Tracking AF technologie van de camera plaatst 425 fasedetectie AF punten over bijna het volledige gezichtsveld, waardoor het nauwkeurig kan scherpstellen over een breed gebied.

Naast de uitgebreide AF dekking, is de α6300 voorzien van de nieuwe tracking AF technologie. Deze verhoogt de detectie van objecten en de trackingprestaties aanzienlijk. De α6300 kan een groot aantal AF punten rond een object activeren – ongeveer 7,5 keer meer dichtheid dan de α6000 – en ze slim aanpassen afhankelijk van de bewegingen van het object.

De 425 fasedetectie AF punten, verhoogde tracking en focusnauwkeurigheid zijn allemaal beschikbaar op de α6300. Ook bij het gebruik van objectieven met A-vatting, zoals de Sony LA-EA3. Dit is een primeur voor Sony camera's met verwisselbare objectieven met E-vatting en een APS-C sensor. De enige andere camera's die dit kunnen zijn de full-frame α7R II en α7 II.

Andere verbeteringen aan de α6300 zijn onder andere de stille opnamefunctionaliteit, het vermogen om AF te gebruiken in focusvergrootmodus, uitgebreide flexibele spot AF, Eye AF in AF-C modus, enz.

Krachtige 24,2 MP Exmor CMOS sensor en BIONZ X processor

Om de efficiëntie van de camera te maximaliseren, beschikt de α6300 over een nieuwe 24,2 MP sensor die uitstekend past bij de BIONZ X beeldverwerkingsprocessor. In de structuur van de nieuwe beeldsensor is koperen bedrading gebruikt. Deze optimaliseert het opvangen van licht en verbetert de uitleessnelheid. De BIONZ X processor beschikt over een geüpgraded beeldverwerkingsalgoritme dat ontworpen is om het maximale uit de sensor te halen.

4K resolutie en andere professionele videocapaciteiten

De α6300 beschikt tevens over interne 4K video-opnamen capaciteiten in het Super 35 mm formaat. Bij het maken van opnamen in 4K, gebruikt de camera full pixelreadout zonder pixelbinning om 20 megapixels aan informatie te verzamelen.

De camera maakt tijdens het opnemen van video gebruik van de XAVC S codec. Deze legt de beelden vast met een bitsnelheid van 100 Mbps tijdens 4K opnamen en 50 Mbps tijdens standaard Full HD opnamen. Zo zorgt de camera voor een maximum aan details en helderheid in beide videoformaten. Daarnaast zal de camera ongeveer twee keer zo snel scherpstellen als de α6000 tijden het maken van video-opnamen. Dit komt dankzij het nieuwe verbeterde AF systeem. De AF snelheid en AF trackinggevoeligheid kunnen ook worden aangepast voor meer creativiteit.

Tot de andere professionele mogelijkheden behoren het registeren van Full HD in 120 bps tegen 100 Mbps. In deze modus kan beeldmateriaal worden herbekeken en uiteindelijk worden bewerkt in 4x of 5x slowmotion videobestanden in Full HD (24p of 30p) resolutie met AF tracking. De nieuwe α6300 biedt ook S-Log gamma registratie voor opnamen met een breed dynamisch bereik – ongeveer 14-stop latitude in S-Log3 gamma instelling – en ondersteunt S-Gamut voor een grotere kleurruimte. Beide opties staan meer creativiteit toe bij het achteraf verwerken van video's.

Er is ook een microfoonlijningang geïntegreerd in de nieuwe camera die externe microfoons accepteert en ook XLR input ondersteunt met de XLR adapterkit. Tevens is Gamma Display Assist geïntegreerd, een nieuwe functie waarmee gebruikers beelden in de gaten kunnen houden of de scherpstelling kunnen controleren bij het maken van S-Log video's. Het nieuwe model heeft een betere Zebra functionaliteit voor meer belichtingscontrole. Ten slotte zijn er foto-profielinstellingen beschikbaar, evenals Time Code en User Bit.

Betere werking en ergonomie

De α6300 camera is uitgerust met een XGA OLED Tru-Finder met een hoge resolutie van 2,4 miljoen pixels. Er is ook een nieuwe modus beschikbaar voor de zoeker die de weergave van beelden aan 120 bps toestaat. Deze zorgt ervoor dat de actie vloeiend wordt weergegeven weinig nabeelden, waardoor objecttracking via de Tru-finder gemakkelijker wordt.

Wat esthetiek betreft, geeft de α6300 een solide gevoel in de hand dankzij het robuuste design met een magnesiumlegering. Deze kan worden afgestemd op bij bijna alle opnamestijlen of -voorkeuren, met 9 personaliseerbare knoppen waaraan één van de 64 diverse functies kunnen worden toegewezen.

De α6300 is compatibel met Wi-Fi®en NFC en werkt probleemloos met Sony’s PlayMemories Mobile™ applicatie die beschikbaar is voor Android™ en iOS platforms, evenals Sony’s assortiment van PlayMemories Camera Apps™. De camera ondersteunt ook QR code voor een eenvoudige verbinding met niet-NFC smartphones.

De α6300zal vanaf maart 2016 in Europa verkrijgbaar zijn, voor een adviesverkoopprijs van ca. € 1.250 (alleen behuizing) en € 1.400 met SELP1650 objectief. De α6300 zal ook verkrijgbaar zijn als kit met het SEL1670Z objectief in april 2016, voor een adviesverkoopprijs van ca. € 2.250.

Voor meer informatie kijk op www.sony.nl of neem contact op met:


Quint Dekker

PR Manager Sony Benelux

Tel: +31 (0) 20 658 1640

Mob: +31 (0) 6 1559 2663

E-mail: Quint.Dekker(at)eu.sony.com


Informatie voor consumenten

Customer Information Center – 020- 658 1888

Sony Corporation is wereldwijd vooraanstaand fabrikant van audio, video, game, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met haar muziek-, beeld-, computerentertainment en online toepassingen heeft Sony de mogelijkheid om wereldwijd een voortrekkersrol te vervullen op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 68 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2015. Meer informatie op de Sony Global Web Site: www.sony.net