Volg Sony Nederland

Sony introduceert nieuw type noise cancelling headphone en smartphone op IFA 2016

Persbericht   •   sep 01, 2016 13:15 CEST

Sony toont tijdens IFA 2016, de grootste Europese beurs op het gebied van consumentenelektronica in Berlijn, het nieuwe productassortiment. Voorafgaand aan de officiële opening van IFA heeft Sony op 1 september een persconferentie gehouden. Tijdens die persconferentie introduceerde de voorzitter en CEO van Sony, Kazuo Hirai, diverse nieuwe producten. Hieronder worden deze innovaties per productcategorie toegelicht.

De persconferentie is te bekijken via www.sony.nl/ifa-press

Audio

Sony introduceert op de IFA de MDR-1000X hoofdtelefoon met vernieuwde noise-cancelling technologie. Deze premium hoofdtelefoon is een toevoeging aan de reeds bestaande noise-cancelling headphones van Sony. De 1000X heeft als aanvulling op het al verkrijgbare assortiment de functie Sense Engine, waarmee een persoonlijke luisterervaring gecreëerd kan worden door middel van een Personal NC Optimizer. Daarnaast beschikt de nieuwe hoofdtelefoon over de Quick Attention modus. Door de handpalm op de buitenkant van de oorschelp van de koptelefoon te leggen, wordt de noise-cancelling functie uitgeschakeld. Op deze manier is het mogelijk een gesprek met iemand te voeren, terwijl de hoofdtelefoon in gebruik blijft. Deze unieke luisterervaring is tot stand gekomen door een nieuw ontwikkeld SENSE ENGINE systeem.

SENSE ENGINE is een technologie van Sony die unieke audio signaal processen en analyse technieken integreren. Deze technologie verzorgt een superieure luisterervaring, voor ieder geluid, zoals muziek en omringend geluid, naar ieders wensen. Dit is ook de eerste hoofdtelefoon waarbij het mogelijk is om vanaf iedere bron (ook draadloos) gecomprimeerde muziek in High-Resolution Audio af te spelen, door een ingebouwd DSEE HX systeem.

Sony introduceerde tevens nieuwe audioproducten onder de noemer “Signature Series”. Deze reeks van High-Resolution Audio-producten ("Hi-Res") bestaat uit de MDR-Z1R-stereohoofdtelefoon, twee nieuwe WM1-reeks walkmanmodellen (de NW-WM1Z en NW-WM1A) en de TA-ZH1ES-hoofdtelefoonversterker. De Signature Series-reeks geeft het geluid weer zoals de artiest het bedoeld heeft. Dit loopt van de perfecte resonantie van een orkest tot de passie van een live concert. De nieuwe reeks tilt geluid naar een nieuw hoogtepunt. Deze hoofdtelefoon veranderd de ervaring van "luisteren" naar "voelen".

Sony toont op de IFA tevens een nieuwe high powered homeaudiosystemen (model MHC-GT7DW en GTK-XB5), twee draadloze Extra Bass-hoofdtelefoons voor het sporten (modellen MDR-XB80BS en MDR-XB50BS) en een NW-A30-reeks Hi-Res Walkmans. De walkmans zijn gemakkelijk te gebruiken dankzij een touchscreen van 3,1-inch.

4K BRAVIA

De Sony Z-reeks is het nieuwe aanbod van de BRAVIA 4K HDR tv's (eerder aangekondigd en verkrijgbaar in een 65 en 75 inch model). Deze modellen beschikken over een nieuw ontwikkelde 4K beeldprocessor, genaamd de 4K HDR Processor X1 Extreme. De ZD9 serie is voorzien is van de unieke Backlight Master Drive-achtergrondverlichtingstechnologie. Deze technologie is uitgerust met een led-constructie, die diepe donkere tinten en meer heldere lichte tinten mogelijk maakt. Met een 40% krachtigere real-time verwerking dan de 4K Processor X1, bezit de X1 Extreme drie nieuwe technologieën. De eerste is een object gebaseerde HDR remaster-technologie, die content in standaard dynamische bereik (SDR) opschaalt naar bijna 4K HDR-kwaliteit. De tweede technologie is dubbele databaseverwerking die ongewenst digitaal geluid elimineert voor een schitterend beeld en de derde is de Super Bit Mapping 4K HDR die vloeiendere kleurschakeringen creëert. Deze technologieën bieden, in combinatie met Backlight Master Drive, de ultieme visuele 4K HDR-ervaring over uiteenlopend content. Ze geven een buitengewone helderheid, contrast en levendige kleuren.

Digitale beeldvorming

Sony's nieuwe FDR-X3000R 4K actiecamera is de eerste actiecamera die uitgerust is met de innovatieve Balanced Optical SteadyShot-beeldstabilisatietechnologie (B.O.SS). Dit wordt mogelijk gemaakt door een nieuw ontworpen objectief. Dit zorgt ervoor dat gemaakte video-opnamen vloeiend en stabiel zijn, zelfs in 4K. Een nieuw groothoekobjectief van ZEISS Tessar biedt natuurlijkere beelden met minder objectiefvervorming. Dankzij een resem accessoires speciaal voor de Live-View Remote, hebben gebruikers de volledige controle over opnames in diverse opnameomstandigheden. Op de IFA worden tevens de recentste digitale beeldverwerkingsproducten gedemonstreerd. Hieronder vallen onder andere de α7R II, de α7S II, de α6300, de RX1R en het G Master brand FE 85mm F1.4 GM telefoto prime objectief, die allemaal bekroond werden op de 2016 TIPA Awards en/of de EISA Awards 2016-2017.

Xperia Smartphones

Sony Mobile kondigde twee nieuwe modellen aan in de Xperia X-serie van smartphones: Het eerste vlaggenschip in de X-serie genaamd Xperia XZ en de Xperia X Compact. Beide modellen bieden cameraprestaties met de nieuwe Triple image sensing-technologie; drie sensoren om zowel afstand, beweging als kleur perfect vast te leggen in foto en video in welke omgeving dan ook. En dit zijn de eerste modellen met stabilisatie op 5 assen, waardoor vloeiendere video’s gemaakt kunnen worden en in het geval van de Xperia XZ ook in 4K. Tevens zijn deze smartphones voorzien van intelligente functies om de Xperia gebruikerservaring te optimaliseren, aan de hand van gebruikersinformatie. Een voorbeeld hiervan is de Adaptive Charging-technologie, dat ontwikkeld is in samenwerking met Qnovo Inc. om de levensduur van de batterij te verdubbelen. De Xperia XZ heeft een Full HD-beeldscherm van 5,2" en heeft IP68 certificering. En de Xperia X Compact heeft een HD-beeldscherm van 4,6" en ook de vingerafdruksensor in de power-button. Xperia XZ wordt wereldwijd gelanceerd in oktober en de Xperia X Compact wordt in september al op de markt gebracht.

Life Space UX

Sony heeft aangekondigd dat de Portable Ultra Short Throw Projector en Glass Sound Speaker, reeds te koop in Japan en de VS, vanaf vandaag verkrijgbaar zal zijn in het Verenigd Koninkrijk. De Portable Ultra Short Throw Projector van 10cm2 kan ondanks het compacte formaat een beeld van 80" op een tafel, muur of ander oppervlak projecteren. Ondertussen vult de Glass Sound Speaker-luidspreker elke hoek van de woonkamer met een warm led- en kristalhelder geluid via organisch glas.

Games & netwerken

Het PlayStation virtual reality-systeem (“PS VR”) breidt de wereld van PlayStation 4 (PS4TM) uit. Hierdoor komt de gebruiker in een volledig gerealiseerde 360 graden virtuele wereld terecht. Als de VR-headset wordt gedragen, lijkt het alsof er zelf in het spel getreden wordt. De oriëntatie van het hoofd en de bewegingen worden nauwkeurig bijgehouden. Als er dus met het hoofd gedraaid wordt, draait het beeld van de virtuele wereld natuurlijk en intuïtief in real-time mee. Op de stand van Sony kunnen bezoekers spelen met diverse VR-content. Dit kan onder andere met de PS VR-game "THE PLAYROOM VR", die in groepen van tot 5 spelers kan worden gespeeld, met één iemand die de VR-headset gebruikt en 4 anderen de DUALSHOCK®4 Wireless Controllers.

Future Lab Program

Sony zal ook "T" tonen, het tweede conceptprototype van het Future Lab Program-O&O-initiatief, dat gericht is op de co-creatie van toekomstige levensstijlen met gebruikers. "T" is gebouwd rond het idee dat de toegang tot informatie natuurlijker kan. Het vormt een tafelblad, of elk ander oppervlak, om tot een interactieve display en projecteert beelden door middel van Touch input.

In de VS zal het vanaf 1 september het ook mogelijk zijn om deel te nemen aan een early adopters programma voor het eerste concept prototype N. Kijk voor meer informatie op www.futurelab.sony.net/N/ 

Sony Corporation is wereldwijd vooraanstaand fabrikant van audio, video, game, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met haar muziek-, beeld-, computerentertainment en online toepassingen heeft Sony de mogelijkheid om wereldwijd een voortrekkersrol te vervullen op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 72miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2016. Meer informatie op de Sony Global Web Site: www.sony.net