Volg Sony Nederland

Sony introduceert nieuw compact Hi-Res audiosysteem met dubbele versterkers

Persbericht   •   sep 02, 2015 14:51 CEST

  • Compact audiosysteem met dubbele versterkers voor het afspelen van High-Res audio
  • Uitgebreide aansluitmogelijkheden voor mobiele apparaten en diverse audio-outputs

Sony introduceert de CAS-1, een compact audiosysteem dat ultieme geluidskwaliteit biedt. Het compacte audiosysteem heeft dubbele versterkers die afgestemd zijn op de specifieke eigenschappen van hoogwaardige hoofdtelefoons en luidsprekers. Dit betekent dat het systeem perfecte geluidsprestaties levert, ongeacht de luidspreker. Dankzij de geïntegreerde audiotechnologie van Sony kan High-Resolution audio (Hi-Res audio) optimaal afgespeeld worden. De geavanceerde verbindingsmogelijkheden bieden streaming in de allerhoogste audiokwaliteit via Bluetooth en NFC en maken het mogelijk audiobestanden te beluisteren vanaf een USB-stick.

Prestatiegericht ontwerp
Het ontwerp van de CAS-1 is gebaseerd op de hoogwaardige ES-lijn van Sony en zorgt voor een uitstekende akoestische geluidsweergave. Het systeem bestaat uit drie componenten: een audiosysteem en twee aparte luidsprekers. CAS-1 speelt muziek af met een geluidskwaliteit die beter is dan dat van een cd en biedt ondersteuning voor Hi-Res audio. Dit biedt maximale kwaliteit van 24 bit/192 kHz in zowel DSD 2.8 MHz (geconverteerd naar PCM) als PCM-indeling, waaronder FLAC-, WAV- en AIFF-bestanden. De DSEE HX-technologie van Sony wordt gebruikt voor het upscalen van gecomprimeerde audiobestanden zoals MP3 naar nagenoeg Hi-Res audio-kwaliteit, voor een volle geluidsweergave.

De CAS-1 heeft twee onafhankelijke versterkers die afgestemd zijn voor gebruik met hoogwaardige hoofdtelefoons of luidsprekers. De hoofdtelefoonversterker wordt ook gebruikt in andere Hi-Res audio-modellen van Sony, waaronder de Sony DAC HAP-Z1ES. Dankzij deze componenten kan het hifi-systeem, ongeacht de audiobron, een krachtig en nauwkeurig geluid produceren en tegelijkertijd weerstand en ruis elimineren. De integratie van de S-Master HX High-Resolution audio-versterker voor de luidsprekers, zorgt voor een verdere verbetering van de geluidskwaliteit door het verminderen van vervorming en ruis.

Een geluidservaring op maat
CAS-1 biedt een geluidservaring op maat dankzij de aanpasbare gain voor hoofdtelefoons met een verschillende impedantie. Door middel van de gain-schakelaar kan de impedantie naar wens ingesteld worden. Daarnaast is elke luidspreker uitgerust met een 14 mm-tweeter met zachte koepel en een uiterst stugge 62 mm-woofer met een bass-reflexpoort die beide ondersteuning bieden voor Hi-Res audio. Hierdoor kunnen de luidsprekers een breed bereik aan frequenties produceren zonder dat er enige ruis of vervorming hoorbaar is, zelfs wanneer men dichtbij de luidsprekers zit. Met de bijgeleverde koperen voetjes en luidsprekerbasissen is dit model het ideale Near Field High-Resolution Audio-systeem.

Er zijn diverse aansluitmogelijkheden mogelijk: een smartphone of tablet kan draadloos via de SongPal-app van Sony verbinding maken met CAS-1 en muziek streamen naar het hifi-systeem. Dit kan met LDAC[i]-ondersteunde Bluetooth of NFC ondersteunende mobiele apparaten. Tevens is het audiosysteem voorzien van 2 USB-poorten (USB-A en USB-B) voor het rechtstreeks afspelen van Hi-Res audio-formaten.

Prijs en beschikbaarheid
De CAS-1 is verkrijgbaar vanaf oktober en heeft een consumentenadviesprijs van 850,- euro.

Lees hier de belangrijkste specificaties.

[i] Technologie die informatietransmissies ondersteunt die drie keer sneller zijn dan via de conventionele Bluetooth-methode, met mogelijkheid voor kwaliteitsvolle draadloze audiotransmissies.

Sony Corporation is wereldwijd vooraanstaand fabrikant van audio, video, game, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met haar muziek-, beeld-, computerentertainment en online toepassingen heeft Sony de mogelijkheid om wereldwijd een voortrekkersrol te vervullen op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 75 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2014. Meer informatie op de Sony Global Web Site: http://www.sony.net/