Volg Sony Nederland

Sony introduceert Hi-Res audio voor in de auto

Persbericht   •   sep 02, 2015 16:01 CEST

Tijdens IFA 2015 introduceert Sony zijn nieuwe assortiment Hi-Res audio voor in de auto. Dit nieuwe gamma bestaat uit de RSX-GS9 headset, de XM-GS4 4-kanaals versterker, de XS-GS1 supertweeter, de XS-GSW121D subwoofer, de XM-GS100 monoversterker, de XS-GS6921 achterluidsprekers [i] en de XS-GS1621 luidsprekers voor voorin de auto. Met deze speciale Hi-Res audio-systemen krijgt de gebruiker een geluidsweergave die de kwaliteit van cd's overstijgt, waaronder 's werelds eerste [ii] native DSD-weergave.

Fantastisch luisterplezier met Hi-Res Audio
Audio met hoge resolutie garandeert zeer hoge geluidskwaliteit. Het gebruikt meer samplepunten dan muziek op een cd. Deze vorm van digitale vastlegging en weergave zonder gegevensverlies levert een rijk, vol en hoogwaardig geluid op dat alleen geëvenaard wordt door de originele opnamebestanden in de studio.

Om optimaal gebruik te maken van hoge resolutie audio, heeft Sony bij het ontwerp en de productie van zijn producten uitsluitend gebruik van hoogwaardige componenten. Dit zorgt voor de beste geluidsweergave en beperkt elektromagnetische ruis en trillingen tot een minimum. Deze combinatie van Hi-Res audio en oog voor detail maakt van elke auto een ultieme luisterruimte.

RSX-GS9 digitale mediaspeler – Laat je fascineren
Sony’s RSX-GS9 digitale auto-mediaspeler staat garant voor een plezierige autorit. Dit is meteen te zien aan het interne design van de RSX-GS9. Een zeer hard tweelaags chassis gaat resonantie en storing tegen. De hoogkwalitatieve componenten – van de versterkers tot de klokgenerator – zijn zodanig samengevoegd dat de helderheid en kwaliteit van het geluid optimaal is. Dit terwijl de negatieve impact van de zware trillingen waarvan in een auto vaak sprake is, wordt geminimaliseerd. Sony nam ook de ES9018S, een hoogwaardige 32-bit audio D/A-converter van ESS Technology Inc, op in dit autosysteem. De D/A-converter vertaalt muziekbestanden naar analoge signalen binnen een dynamisch bereik van tot 135dB en een THD+N (totale harmonische vervorming en ruis) van -120dB.

Naar ongecomprimeerde bestanden luisteren is de beste manier om dit toestel eer aan te doen. De RSX-GS9 is native compatibel met DSD (5.6MHz/1bit, 2.8MHz/1bit), een audioformaat dat muziek nauwkeurig weergeeft. Sony’s DSEE HX (Digital Sound Enhancement Engine) verbetert daarnaast de muziek naar bijna Hi-Res Audiokwaliteit, zodat de gebruiker optimaal kan genieten, ongeacht het opslagformaat.

De hoogwaardige eigenschappen van het systeem komen tot uiting door de mooie, slanke vormgeving. Het paneel aan de voorzijde is uitgevoerd in een strak design, vervaardigd uit machinaal gesneden aluminium van 14 mm. Het systeem is daarnaast voorzien van een eenvoudig afleesbaar OLED-display, selectieknoppen met achtergrondverlichting en een grote volumeknop met aluminiumbekleding die perfect in het midden is aangebracht.

Geavanceerde aansluitmogelijkheden zoals Bluetooth/ NFC met LDAC-ondersteuning, verbinding met Sony’s SongPal App [iii], twee USB (Type A)-openingen en een USB micro-B (USB DAC), zorgen ervoor dat de gebruiker muziek vanaf ieder opslagmedium kan afspelen. Dit kan met behulp van een smartphone, een USB-stick of een mp3-speler.

XM-GS4 4-kanaals versterker – Fijn detail over het volledige spectrum
Sony’s nieuwe XM-GS4 4-kanaals versterker garandeert de ideale Hi-Res-geluidsweergave. Dankzij de bijzonder brede frequentierespons van 10Hz tot maar liefst 100KHz levert de versterker op elk moment krachtige, volle tonen die de gebruiker zelf verder kan aanpassen dankzij de laagdoorlatende / hoogdoorlatende filters. Zo is de cross-overfrequentie optimaal instelbaar op basis van de gewenste systeemconfiguratie.

XS-GS1 supertweeter – Je muziek komt tot leven
Een audiosysteem is niet compleet zonder de juiste speakers om het geluid tot leven te brengen. Wanneer het om ultrahoogfrequent geluid gaat, is Sony’s XS-GS1 25mm supertweeter met zachte koepel de ideale toevoeging voor een audio-ervaring met hoge resolutie in de auto, want deze tweeter kan gemakkelijk om met hoge frequenties tot wel 50kHz.

De hoge frequenties hebben een heel nauw transmissiebereik. De XS-GS1 zorgt ervoor dat ze overal in de auto te horen zijn. De wijd open roosternetten en de aflopende akoestische schermen aan de voorzijde zorgen voor een optimale geluidsverspreiding. De XS-GS1's kunnen bovendien zodanig worden geïnstalleerd dat ze naar het raam gericht staan in plaats van naar de luisteraar. Dit verbetert de verspreiding en kwaliteit van hoge tonen nog verder, zodat de topnoten op harmonieuze wijze worden weergegeven.

De audiokwaliteit van hoge resolutie is niet alleen herkenbaar aan de zeer hoge geluiden, maar ook aan het dynamische bereik, de resolutie van het weergegeven geluid en de fluctuatie van de geluidsdruk. De beste prestaties worden geleverd door de GS-serie Full Range Speakers (XS-GS1621) en de subwoofer (XS-GSW121D), aangestuurd door de monoversterker (XM-GS100), gebruik makend van Mica Reinforced Cellular (MRC) en MRC honingraatdiafragma's.

Beschikbaarheid
Sony’s Hi-Res audio-assortiment voor in de auto is vanaf januari 2016 te koop.

Lees hier de belangrijkste specificaties.

[i] Alleen ter demonstratie. Niet verkrijgbaar in Europa.
[ii] Vanaf september 2015.
[iii] SongPal kan voor je Android- of iOS-toestellen worden gedownload op Googles Marketplace en in Apples App Store. 

Sony Corporation is wereldwijd vooraanstaand fabrikant van audio, video, game, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met haar muziek-, beeld-, computerentertainment en online toepassingen heeft Sony de mogelijkheid om wereldwijd een voortrekkersrol te vervullen op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 75 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2014. Meer informatie op de Sony Global Web Site: http://www.sony.net/