Volg Sony Nederland

​Sony introduceert FS5 II professionele camcorder

Persbericht   •   mei 17, 2018 16:07 CEST

Super 35 mm draagbare camcorder met 4K 120 bps RAW-output voor levensechte beeldopnamen

Sony introduceert in juni een nieuwe XDCAM camcorder in de Benelux. De FS5 (modelnaam: IPXW-FS5M2) biedt 120 bps 4K HDR en RAW-output. Deze camcorder is ontworpen in een vernieuwd ergonomisch frame voor creatieve flexibiliteit en comfort bij lange productiedagen.

Naast S-Log 2/3 is de FS5 II uitgerust met een Instant HDR Workflow voor het efficiënt verwerken van HDR-content. De camcorder is geschikt voor een groot aantal objectieven dankzij de integratie van het E-mount lensvattingssysteem van Sony. De FS5 II is een veelzijdige en toegankelijke tool voor alle soorten content. Variërend van commercials, muziekvideoproducties, drama's, bedrijfs- en evenementenvideo's en documentaires.

Ultieme camcorder in een compacte behuizing

Afgestemd op de eisen van hedendaagse producenten is de FS5 II ontworpen in een nieuw design. De expertise van Sony's digitale filmcamera VENICE werd gebruikt om dit model een frisse en nieuwe uitstraling te geven.

Jelger Annegarn, Marketing Manager Digital Imaging bij Sony Benelux legt uit: "Bij het ontwerpen van een nieuwe camera verzamelt Sony feedback vanuit de volledige keten. Dit model was geen uitzondering. We hebben de FS5 verder ontwikkeld en uitgebreid met diverse opnamemogelijkheden. Dit model heeft een vernieuwd design en is een mooie aanvulling op het aanbod camcorders."

De FS5 II produceert 120 bps in 4K en continue opnamen van 240 bps in 2K RAW-output bij gebruik van een externe recorder. Uiteraard wordt continue 4K 60 bps RAW-output ondersteund. De camcorder is tevens geschikt voor opnamen met een hoge framerate (HFR) in Full HD 10bit 4:2:2 en een beeldsnelheid tot 240 bps bij cache-opnamen van 8 seconden. Dit biedt mogelijkheden voor 10 x slowmotion. Dankzij een Instant HDR Workflow kunnen gebruikers de postproductie verkorten en snel HDR-content produceren. Terwijl voor producties met langere doorlooptijden S-Log 2/3 het mogelijk maakt om het HDR-beeld te verfijnen.

De robuuste FS5 II heeft een behuizing van 0,8 kg en is volledig naar wens te configureren. Dit model is zeer geschikt is voor het maken van films. Het modulaire ontwerp biedt de mogelijkheid voor montage op een gimbal of drone. De Electronic Variable ND-filter biedt een scala aan belichtingsaanpassingen en de volledige controle over de scherpdiepte. Met tien instellingen voor beeldprofielen stelt de FS5 II gebruikers in staat de camera eenvoudig te configureren.

De FS5 II zal in de loop van juni in de Benelux verkrijgbaar zijn.

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een wereldwijde producent van audio-, video-, game-, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met zijn muziek-, beeld-, computerentertainment- en onlinetoepassingen is Sony een pionier op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 77 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2018. Meer informatie op de internationale Sony-website: www.sony.net