Volg Sony Nederland

Sony introduceert FDR-X3000R: de eerste actiecamera met ‘B.O.SS’ beeldstabilisatie

Persbericht   •   sep 01, 2016 13:15 CEST

Altijd stabiele beelden dankzij Balanced Optical SteadyShot (B.O.SS)

  • Compacte FDR-X3000R 4K actiecamera met B.O.SS-beeldstabilisatie
  • Nieuwe 1/2,5 type 8,2MP4K Exmor R CMOS-sensor speciaal ontworpen voor 4K video's
  • Nieuw ZEISS Tessar groothoekobjectief voor een natuurlijke beeldweergave en minder vervorming
  • Intuïtieve bediening, volledige controle over het maken van opnamen en in-/uitschakelen met de nieuw ontworpen Live-View-afstandsbediening in een draagbaar design
  • Waterbestendig tot 60m met meegeleverde onderwaterbehuizing (MPK-UWH1)
  • Mogelijkheid om hoogwaardige foto's vast te leggen voor 4K time-lapse video’s

Sony introduceert vandaag een nieuwe 4K actiecamera waarin diverse innovaties zijn samengebracht om hoogwaardig beeldopnamen te garanderen. De nieuwe compacte 4K FDR-X3000R is uitgerust met B.O.SS-beeldstabilisatietechnologie. Deze techniek is reeds toegepast in het premium Handycam-assortiment maar wordt nu voor het eerst gebruikt bij een actiecamera.

De toevoeging van B.O.SS-technologie betekent dat de gebruiker zich geen zorgen hoeft te maken over een schokkerige video. Het aangepaste ontwerp van de B.O.SS-beeldstabilisator zorgt ervoor dat de FDR-X3000R uiterst compact blijft. Deze actiecamera is daardoor gemakkelijk te monteren op een fiets, helm of ander voertuig. Tevens is een nieuwe optionele resem ontworpen waarmee gebruikers de camera eenvoudig vanuit de hand kunnen bedienen. Deze vorm van beeldstabilisatie compenseert zelfs sterke cameratrillingen en is beschikbaar voor alle beeldopnamen.

Naast de beeldstabilisatietechnologie heeft de camera nog een aantal innovatieve specificaties. Het licht wordt bijvoorbeeld opgevangen via een nieuwe 1/2,5-type 8,2MP Exmor R CMOS-sensor, die een groter pixelformaat heeft dan diens voorganger. Met een beeldverhouding van 16:9 is de beeldsensor perfect voor het maken van video's. De FDR-X3000R heeft een nieuw ZEISS Tessar-objectief, dat een natuurlijker beeld biedt met beduidend minder vervorming. De beeldverwerking met een hoge bitsnelheid van 4K met 100Mbps en Full HD in 50Mbps in het XAVC S-formaat zijn mogelijk door dezelfde BIONZ X-processor als die van ɑ7-camera's. De combinatie van de beeldsensor met de processor staat een volledige pixeluitlezing toe zonder pixel-binning voor echtere kleuren en beperkte trileffecten. De stereomicrofoon zorgt voor een helder geluid en beschikt over Wind Noise Reduction.

De FDR-X3000R wordt geleverd met de nieuwe Live-View-afstandsbedieningdie ongeveer 30% kleiner is dan diens voorganger en kan worden bevestigd aan diverse montageaccessoires zoals de optionele Handlebar Mount (VCT-HM2) via de vattingsadapter. Dit kan ook worden gedragen als een polsband of worden bevestigd aan diverse optionele accessoires zoals de Shooting Grip (VCT-STG1) of de nieuwe Finger Grip (AKA-FGP1) met als voornaamste voordeel dat gebruikers de opname-instellingen kunnen regelen. Tevens is de camera te bedienen vanaf een smartphone of tablet dankzij de gratis PlayMemories Mobile-app. De nieuwe camera en de Live-View-afstandsbediening hebben beide een gelijkwaardige gebruikersinterface en menusysteem. Deze is zeer gebruiksvriendelijke waardoor het eenvoudig is om te navigeren in menu's en instellingen zoals gewenst te personaliseren.

Naast de mogelijkheid om 4K-video's te maken biedt dit nieuwe model de optie om ca. 8,3MP intervalopnamen te registreren voor 4K time-lapse video's. Het bewerken en delen van deze beelden kan via de gratis Action Cam Movie Creator PC-software.

De functies die erg populair zijn bij bestaande actiecamera-modellen zijn behouden in het nieuwe model. Onder deze functies vallen de hoekaanpassing van "breed", "medium" en "smal" en vloeiend zoomen (tot 3x), waarbij deze laatste kan worden veranderd tijdens het maken van opnamen. Het model biedt ook Loop Recording, hogesnelheidsopnamen in Full HD aan 100p voor slow motion-acties, Live Streaming via het Ustream-platform, Burst Shooting en de optie om de witbalans handmatig aan te passen.

De FDR-X3000R heeft een spatbestendige behuizing en wordt geleverd met een volledig waterdichte onderwaterbehuizing (MPK-UWH1) die te gebruiken is tot 60 meter. Dit model heeft tevens een ingebouwde statiefaansluiting, die bevestiging biedt voor diverse accessoires zonder een adapter. Bovendien zijn alle in- en uitgangen op de achterkant van de camera geplaatst, waardoor het eenvoudiger is om HDMI, de Micro-USB of de microfoonaansluiting te gebruiken, zelfs wanneer de camera is bevestigd aan actiecamera-accessoires.

Sony’s eigen Highlight Movie Maker selecteert automatisch opnamepunten, actiescènes en nu ook mensengezichten om een korte film te creëren, aangevuld met achtergrondmuziek. Via de ingebouwde gps worden snelheid en locatie opgeslagen. Hierbij wordt een aanvullend videobestand gegenereerd waarin route en snelheidsgegevens worden getoond zodat alles nauwkeurig gearchiveerd wordt.

Het assortiment actiecamera toebehoren wordt uitgebreid met twee nieuwe introducties. De AKA-FGP1 Finger Gripstaat een eenvoudige monitoring en bediening met één hand van de actiecamera toe met de Live-View-afstandsbediening en kan tot ca. 120 graden worden gekanteld voor opnamen vanuit een lage en hoge hoek. De AKA-MCP1 MC Protector voegt een extra laag bescherming toe aan het objectief van de actiecamera, door het te vrijwaren van vuil, stof en krassen wanneer het gebruikt wordt zonder de onderwaterbehuizing. Hij heeft een AR-coating voor een hoogwaardige beeldkwaliteit en is zelfs water- en olieafstotend.

De nieuwe FDR-X3000R, de AKA-FGP1 en de AKA-MCP1 zijn vanaf november verkrijgbaar in de Benelux. De FDR-X3000R is beschikbaar voor een consumentenprijs van €600. De AKA-FGP1 en AKA-MCP1 zijn verkrijgbaar voor een consumentenprijs van respectievelijk €25 en €35.

Sony Corporation is wereldwijd vooraanstaand fabrikant van audio, video, game, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met haar muziek-, beeld-, computerentertainment en online toepassingen heeft Sony de mogelijkheid om wereldwijd een voortrekkersrol te vervullen op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 72miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2016. Meer informatie op de Sony Global Web Site: www.sony.net