Volg Sony Nederland

Sony introduceert een nieuw merk verwisselbare lenzen: G Master

Persbericht   •   feb 22, 2016 12:00 CET

Drie nieuwe modellen, de 24-70 mm F2.8 Zoom, 85mm F1.4 Prime en 70-200 mm F2.8 Zoom, leveren ongeëvenaarde prestaties

Badhoevedorp, 22 februari 2016 – Sony introduceert met G Master een nieuw merk verwisselbare lenzen. Dit nieuwe merk omvat drie nieuwe E-mount full frame lenzen, waaronder een 24-70 mm constante F2.8 standaard zoom, een 85 mm F1.4 prime en een 70-200 mm constante F2.8 telezoom. De nieuwe lenzen zijn een combinatie van hoge resolutie en schitterende bokeh en beschikken over Sony’s innovatieve optical element-technologie, design en kalibratie. Dit stelt gebruikers in staat om foto's en video-inhoud te produceren met details op een hoog niveau.

"Het nieuwe G Master merk is een van de hoogwaardigste groep objectieven die Sony ooit op de markt heeft gebracht," aldus Yosuke Aoki, vicevoorzitter, Digital Imaging, Sony Europe. "Dankzij onze jarenlange kennis zijn we instaat geweest om deze objectieven te ontwerpen en zal het G Master merk fotografen en videografen de komende jaren zal inspireren en verbazen."

Nieuw FE 24-70mm F2.8 GM Standaard Zoom objectief

Door gebruik te maken van geavanceerde objectieftechnologie is de nieuwe FE 24-70mm F2.8 GM (model SEL2470GM) de perfect keuze voor professionals die op zoek zijn naar hoogwaardige optische prestaties voor portret-, reis en evenementfotografie.

In dit nieuwe objectief zijn drie asferische elementen ingebouwd waaronder een nieuw ontwikkeld, nauwkeurig XA (extreem asferisch) element. Deze beperkt aberratie en biedt een resolutie over het hele zoombereik en diafragmabereik, als mede van hoek tot hoek van alle beeldbestanden. Daarnaast beperken een ED (extra lage dispersie) glazen element en Super ED glazen element de chromatische aberratie tot een minimum. Dit terwijl de resolutie en bokeh worden gemaximaliseerd zonder onnatuurlijke kleuring.

Het objectief beschikt over een diafragma met 9 bladen die een ronde vorm behoudt en wordt bedekt met Nano AR coating. Dit onderdrukt reflecties en zorgt voor een hoogwaardig contrast en optimale helderheid.

Het nieuwe FE24-70mm F2.8 GM objectief heeft een SSM (Super Sonic wave Motor) focussysteem met directe aandrijving. Dit systeem werkt zeer efficiënt dankzij een nieuwe set van algoritmen die de objectiefelementen snel en nauwkeurig positioneren. De motor werkt vlot en stil, waardoor het ideaal inzetbaar is voor zowel foto's als video's.

Om het gebruiksgemak te maximaliseren is het objectief stof- en vochtbestendig en beschikt het over een compact, gestroomlijnd design met AF/MF schakelaar. Tevens zijn een focusvasthoudfunctie, zoomvergrendeling en ontspanknoppen op de kap voorzien.

Er werden ook twee matching filters geïntroduceerd in het FE24-70mm F2.8 GM objectief. Dit zijn de VF-82MP MC protector en VF-82CPAM Circular PL filter.

Nieuw FE 85mm F1.4 GM Telefoto Prime objectief

Het 85mm F1.4 GM telefoto prime objectief (model SEL85F14GM) is ontworpen als het ultieme portretobjectief. Dit objectief biedt een perfect evenwicht tussen resolutie en bokeh in een compacte behuizing.

Dit objectief beschikt over een nieuw XA (extreem asferisch) element, evenals drie ED glazen elementen. Deze werken samen om ervoor te zorgen dat de gebieden in scherpstelling in een hoge resolutie worden vastgelegd, terwijl de omliggende gebieden uit scherpstelling vloeiend in de achtergrond wegvloeien. Het model heeft een cirkelvormig diafragma met 11 bladen. Dit is het grootste aantal dat ooit werd gebruikt in een α objectief en garandeert een vloeiende en visueel aantrekkelijke bokeh garandeert. Aan de buitenkant is dit model voorzien van Nano AR coating. Dit reduceert lichtvlekken en dubbelbeelden, zelfs wanneer van achteren verlichte objecten worden vastgelegd.

Voor een nauwkeurige autofocus bevat het FE 85mm F1.4 GM objectief een SSM motorsysteem dat voldoende kracht en snelheid biedt om de grote, zware focusgroep van het objectief aan te drijven. Het is ook voorzien van twee positiesensoren voor een optimale scherpstelcontrole van de grote, zware objectiefelementen.

Dit nieuwe professionele portretobjectief is stof- en vochtbestendig en heeft ook een diafragmaring met in-/uitschakelbare klik-stops die kunnen worden aangepast aan het maken van foto's of video's. Het heeft ook een AF / MF schakelaar en een focusvasthoudknop.

Nieuwe FE 70-200mm F2.8 GM OSS Telefoto Zoom

Het FE 70-200mm F2.8 GM OSS (model SEL70200GM) telefotozoomobjectief biedt hoge rendering, AF prestaties en beeldstabilisatie. Het is daardoor een veelzijdige keuze voor het vastleggen van natuur, sporten, huwelijken en andere gelegenheden. Dit telefotozoomobjectief levert optimale scherpte en helderheid over het hele zoombereik. Het maakt gebruik van de drie geavanceerde objectiefelementen XA, Super ED en ED glazen componenten, evenals Nano AR coating.

Het objectief beschikt over een optimaal scherpstelsysteem dat bijdraagt tot een minimale scherpstelafstand van amper 0,96 m. Dit optimaliseert de AF prestaties tijdens het maken van zowel foto's als video's. Het objectief bevat een SSM (Super Sonic Motor) plus twee lineaire motoren die samenwerken om grote objectiefelementen snel te verplaatsen. In het nieuwe model is ook Optical SteadyShot™ beeldstabilisatie ingebouwd om objecten haarscherp vast te leggen aan alle brandpuntsafstanden en een roterende statiefvatting waarmee de camera indien nodig snel van een statief kan worden gehaald.

Het nieuwe 70-200mm telefotozoomobjectief is stof- en vochtbestendig met een extra fluorcoating op de voorste lens. Het heeft ook focusvasthoudknop en een brandpuntsafstandbegrenzer.

Sony heeft bovendien nieuwe compacte 1,4x en 2x teleconverters – respectievelijk de modellen SEL14TC en SEL20TC aangekondigd – die een nog groter bereik bieden.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe FE 24-70mm F2.8 GM Standaard Zoom en 85mm F1.4 GM Telefoto Prime objectieven zullen in Europa verkrijgbaar zijn in maart 2016 voor een adviesverkoopprijs van ca. € 2.400 (SEL2470GM) en € 2.000 (SEL85F14GM).

Het nieuwe 70-200mm F2.8 GM Telefoto Zoom objectief en de compatibele 1,4x en 2x teleconverters, zijn vanaf mei 2016 in Europa verkrijgbaar. De adviesverkoopprijs van deze modellen wordt later bekend gemaakt. 

Voor meer informatie kijk op http://www.sony.nl of neem contact op met:

Quint Dekker

PR Manager Sony Benelux

Tel: +31 (0) 20 658 1640

Mob: +31 (0) 6 1559 2663

E-mail: Quint.Dekker(at)eu.sony.com

Informatie voor consumenten:

Customer Information Center – 020- 658 1888

Sony Corporation is wereldwijd vooraanstaand fabrikant van audio, video, game, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met haar muziek-, beeld-, computerentertainment en online toepassingen heeft Sony de mogelijkheid om wereldwijd een voortrekkersrol te vervullen op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 68 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2015. Meer informatie op de Sony Global Web Site: www.sony.net