Volg Sony Nederland

Sony introduceert drie nieuwe full-frame G-lenzen voor E-mount line-up

Persbericht   •   mar 23, 2021 15:31 CET

Introducties van 50 mm, 40 mm en 24 mm met hoogwaardige beeldkwaliteit en intuïtieve bediening

Sony introduceert drie G-lenzen voor de E-mount line-up: de FE 50mm F2.5 G(model: SEL50F25G), FE 40mm F2.5 G(model: SEL40F25G) en FE 24mm F2.8 G(model: SEL24F28G). Deze nieuwe objectieven leveren een hoge beeldkwaliteit en prachtige bokeh in een lichtgewicht en compact ontwerp. De lenzen zijn uitstekend inzetbaar voor foto- en videofotografen die streven naar opvallende opnamen en gemakkelijke mobiliteit.

De nieuwe lenzen werken perfect samen met een Sony full-frame of APS-C camera. Geniet van hoge resolutie, intuïtieve bediening, snelheid en nauwkeurige autofocusfuncties. De G-lenzen worden geïntroduceerd als aanvulling voor foto- en videoproducties en een breed scala aan toepassingen, zoals snapshots, portret- en landschapsfoto's.

"Sony innoveert voortdurend om tools te produceren die videomakers nodig hebben om de schoonheid van deze wereld vast te leggen", aldus Yann Salmon Legagneur, Director Product Marketing, Digital Imaging, Sony Europe. "Met een uitstekende resolutie en prachtige bokeh, stellen de FE 50mm F2.5 G, FE 40mm F2.5 Gen FE 24mm F2.8 G gebruikers in staat om het plezier te ervaren van lenzen die verschillende perspectieven van dezelfde scène vastleggen".


Deze drie prime-lenzen bieden elk een brandpuntsafstand voor elke opname. De 50 mm lens is goed voor portretten, de 40 mm lens is optimaal voor foto's of filmopnamen en de 24 mm lens is ideaal voor landschapsfoto’s. Dankzij de intuïtieve bediening en uitstekende bouwkwaliteit vormen de lenzen een fantastische set.

Bovendien zijn de drie lenzen even groot, namelijk 68 mm diameter x 45 mm. Daarnaast hebben de lenzen dezelfde filterdiameter (49 mm) en vrijwel hetzelfde gewicht (FE 50mm F2.5 G: 174g, FE 40mm F2.5 G:173g en FE 24mm F2.8 G: 162g). De interne focus van de objectieven is ook hetzelfde, waardoor lensuitwisseling gemakkelijk is. De lenzen hebben een stijlvol ontwerp, en de brandpuntsafstanden zijn duidelijk gemarkeerd voor snelle schakelingen.

Hoge resolutie in een compact ontwerp
De FE 50mm F2.5 G, FE 40mm F2.5 G en FE 24mm F2.8 G leveren dezelfde hoge beeldkwaliteit van een G-lens. De beeldkwaliteit wordt bereikt door de nieuwste optica met asferische elementen en ED-glaselementen (Extra-low Dispersion), die kleurfranjes onderdrukken. De asferische elementen zorgen een hoge resolutie in elke hoek van het beeld. Dit is zelfs mogelijk vanaf het grootste diafragma met een geringe scherptediepte.

De prachtige bokeh van de G-lens wordt bereikt met de optimalisatie van een cirkelvormig diafragma. Dit wordt geleverd op het breedste punt van elke lens (F2.5 op 50mm, F2.5 op 40mm en de F2.8 op 24mm). Het formaat en het gewicht van de drie lezen zijn perfect in balans. Geniet van fotograferen met een full-frame of APS-C-body voor portretten, landschapsfoto's, snapshots of films met een cardanische ophanging en meer. Ervaar tevens de voordelen van het verwisselen van lenzen voor elke scène of elk onderwerp.

Focus afstanden
Naast dat de beeldhoek van 50 mm goed is voor portretten, heeft de FE 50mm F2.5 G een minimale scherpstelafstand van 0,35 m (AF) / 0,31 m (MF) en een maximale vergroting van 0,18x (AF) / 0,21x (MF). Dit zorgt voor een verscheidenheid aan scènes en objecten.

De 40 mm beeldhoek van de FE 40mm F2.5 G is ideaal voor het maken van foto's of films met een minimale scherpstelafstand van 0,28 m (AF) / 0,25 m (MF) en een maximale vergroting van 0,20x (AF) / 0,23x (MF). De 40 mm lens maakt filmopnamen die overeenkomen met het natuurlijke gezichtsveld. Voor foto’s zorgt de 40 mm ervoor dat onderwerpen opvallen tegen de achtergrond.

Met een brede kijkhoek van 24 mm is de FE 24mm F2.8 G uitstekend in situaties waarin de achtergrond wordt meegenomen. Dankzij een minimale scherpstelafstand van 0,24 m (AF) / 0,18 m (MF) en een maximale vergroting van 0,13x (AF) / 0,19x (MF) is het ook mogelijk om close-ups te maken met een onscherpe achtergrond.

Hoge inzetbaarheid en betrouwbaarheid
De lenzen zijn voorzien van een scherpstelvergrendelingsknop, scherpstelmodusschakelaar, diafragmaring en diafragma-klikschakelaar voor een ideale bediening. De scherpstelvergrendelingsknop kan worden aangepast vanuit het cameramenu. In vergelijking met het bedienen van het diafragma vanaf de camerabody bij het maken van foto’s en video’s is de diafragmaring meer intuïtief en direct. Dankzij de diafragma-klikschakelaar is het tevens mogelijk schakelbare klikstops te gebruiken tijdens filmopnamen. Bovendien reageert met Linear Response MF de scherpstelring nauwkeurig en lineair bij handmatig scherpstellen, wat fijne scherpstelaanpassingen mogelijk maakt evenals rechtstreeks de intenties van de fotograaf weergeeft.

De aluminium buitenkant en het gegraveerde Sony-logo zorgen voor een hoogwaardige, verfijnde afwerking. De diameter van de filterdraden op de zonnekap en de lenscilinder is gelijk (49 mm). Hierdoor kunnen de kap en het filter zowel op de zonnekap als op de lenscilinder worden bevestigd. De lenzen zijn stof- en vochtbestendig en kunnen in elke buitenomgeving worden gebruikt.

Snelle, nauwkeurige en stille autofocus
De FE 50mm F2.5 G, FE 40mm F2.5 Gen FE 24mm F2.8 G zijn voorzien van twee lineaire motoren voor snelle, nauwkeurige autofocus (AF) met uitstekende trackingprestaties. De lenzen zijn hierom ideaal voor het vastleggen van bewegende onderwerpen. Daarnaast is de AF stil en werkt voor zowel foto- als filmopnamen.

Prijzen en beschikbaarheid
Deze nieuwe G-lenzen van Sony zijn in april 2021 verkrijgbaar in de Benelux voor de volgende adviesprijzen:

FE 50mm F2.5 G: € 700, -
FE 40mm F2.5 G: € 700, -
FE 24mm F2.8 G: € 700, -

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een creatief entertainmentbedrijf met een duurzame technologische basis. Van game- en netwerkservices tot muziek, films, elektronica, semiconductors en financiële diensten - het doel van Sony is om de wereld te verrijken met emotie via creativiteit en technologie. Voor meer informatie, bezoek: http://www.sony.net