Volg Sony Nederland

Sony introduceert de VPL-VZ1000ES Ultra Short Throw 4K HDR Home Theatre-projector

Persbericht   •   jan 05, 2017 02:00 CET

Sony kondigde vandaag de uitbereiding van de Ultra Short Throw Home Theatre-serie met de VPL-VZ1000ES 4K HDR Home Theatre-projector aan. Deze is zo ontworpen dat hij eenvoudig integreert in ieder huis. Deze nieuwe projector is compatibel met groot dynamisch bereik (HDR) en heeft een oorspronkelijke 4K-resolutie. De projector kan op slechts 15 cm van de muur worden gemonteerd en tegelijkertijd de kamer vullen met een beeld van 254 cm (100 inch), diagonaal gemeten in 16:9. Als de VPL-VZ1000ES uitstaat, gaat hij op in de omgeving dankzij het compacte design. Geniet met deze projector van een unieke kijkervaring, dankzij het grote aantal features.

"Tot nu toe hadden thuisbioscoopfans een speciale kamer nodig om content via een projector te kijken. Dat is niet altijd ideaal, omdat niet iedereen de luxe van een extra ruimte heeft waar ze een extra groot scherm neer kunnen zetten. De nieuwe VPL-VZ1000ES brengt hier verandering in en biedt een Home Theatre-ervaring met een kamervullend beeld tot wel 305 cm (120 inch)", aldus Thomas Issa, Product Manager bij Sony Professional Solutions Europe. "Onze revolutionaire, nieuwe generatie Ultra Short Throw-projectoren leveren op slechts enkele centimeters van je muur een ongelooflijk 4K HDR-beeld. Als hij uitstaat, gaat de projector op in het design van de kamer."

De VPL-VZ1000ES is 925 x 494 x 219 mm groot en weegt ongeveer 35 kg, een licht en compact design. De SXRD-schermen van Sony, samen met de Z-Phosphor-laserengine, leveren een hoog dynamisch contrast en verbeteren de lichte en donkere tonen van HDR-content. De Z-Phosphor-laserlichtbron van de VPL-VZ1000ES-projector bereikt sneller de maximale helderheid dan andere projectorlampen.

Verbeelding zonder grenzen

Door de vormgeving van de VPL-VZ1000ES kan de projector op veel nieuwe manieren gebruikt worden. Deze projector is ideaal als groot scherm in kleine ruimtes en ruimtes met een hoog plafond. Daarnaast zijn er geen problemen met schaduw of hinder van lampen of ventilatoren die in de weg staan, omdat de projector vóór de kijkers is gemonteerd, en niet achter. Voor moderne huizen en appartementen met grote ramen en weinig ruimte op de muur, is het een optie om de projector op een rolscherm vóór het raam te gebruiken.

Met de nieuwe projector van Sony kunnen consumenten in hun woonkamer een groot scherm krijgen dat eenvoudig kan worden gemonteerd. Daarom is de VPL-VZ1000ES voor de consument een geheel nieuwe ervaring in Home Theatre-systemen en Ultra Short Throw-projectie.

De VPL-VZ1000ES Ultra Short Throw 4K HDR Home Theatre-projector is verkrijgbaar vanaf april 2017. Sony is te vinden bij stand #17300 op CES in Las Vegas van 5tot en met 8januari. 

Sony Corporation is wereldwijd vooraanstaand fabrikant van audio, video, game, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met haar muziek-, beeld-, computerentertainment en online toepassingen heeft Sony de mogelijkheid om wereldwijd een voortrekkersrol te vervullen op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 72miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2016. Meer informatie op de Sony Global Web Site: www.sony.net