Volg Sony Nederland

​Sony introduceert Cinema Line: een nieuw assortiment camera’s voor professionals

Persbericht   •   sep 02, 2020 12:34 CEST

Nieuw serie professionele camera’s voor veeleisende content creator

Sony kondigt vandaag de lancering aan van Cinema Line, een nieuwe serie zeer hoogwaardige cameraproducten voor content creators. Cinema Line brengt Sony’s expertise samen op het gebied van beeldkwaliteit, oog voor detail, technologie en passie voor digitale cinema.

De camera’s binnen deze serie staan garant voor hoogwaardige cinematografische beelden. Sony heeft onder meer de bedienbaarheid en betrouwbaarheid van de camera’s geoptimaliseerd om te voldoen aan de behoeften van de veeleisende professionals. De Cinema Line serie gaat verder dan de specificaties van basisfilmcamera's en professionele camcorders.

In 2000 bracht Sony de HDW-F900 op de markt. De HDW-F900 was destijds 's werelds eerste digitale 24p-filmcamera. Dit model was een revolutie in van de geschiedenis van de digitale cinema. In de periode daarna heeft Sony diverse nieuwe professionele camera’s geïntroduceerd. De feedback gebruikers stond altijd centraal bij de ontwikkeling van nieuwe modellen. Mede dankzij deze feedback is onder meer de bekroonde VENICE camera tot stand gekomen.

Een aantal producten van de huidige Sony line-up worden opgenomen binnen Cinema Line. Dit zijn onder meer de VENICE en FX9 camera’s. De Sony VENICE is zeer populair voor de productie van films en de FX9 is betrokken bij de productie van tal van documentaires. De volgende stap voor Sony is een nieuw model dat verschillende beeldenmakers zal aanspreken. Dit model komt eind 2020 op de markt onder de naam FX6. Tevens introduceert Sony eind 2021 de derde generatie van de FX9. Elke Cinema Line-camera wordt geoptimaliseerd aan de feedback van de gebruikers. Zo zal de FX9 worden uitgerust met S700PTP waardoor de camera op afstand kan worden aangestuurd. Teven zal een Center Scan-modus beschikbaar zijn voor het Super 16 mm-objectief en een B4-objectiefhouder met adapter. Ook de VENICE camera krijgt enkele belangrijke updates vanaf november 2020. In de V6.0-versie wordt onder meer de bedienbaarheid in uitzend- en live-omgevingen geoptimaliseerd.

Ga voor meer informatie over Cinema Line naar:

De Cinema Line-website: https://www.sony.net/cinema-line

De Cinema Line-video: https://pro.sony/rewrite/cinematic-look

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een creatief entertainmentbedrijf met een duurzame technologische basis. Van game- en netwerkservices tot muziek, films, elektronica, semiconductors en financiële diensten - het doel van Sony is om de wereld te verrijken met emotie via creativiteit en technologie. Voor meer informatie, bezoek: http://www.sony.net