Volg Sony Nederland

Sony introduceert 75 inch 4K Bravia televisie met Android TV

Persbericht   •   sep 02, 2015 16:18 CEST

  • De 75 inch 4K Ultra HD TV is slechts 15 mm dun
  • 4K Processor X1 die o.a. entertainment content upscalet naar 4K Ultra HD-kwaliteit en een TRILUMINOS-scherm voor rijkere, levensechte kleuren
  • Android TV biedt slimme zoekmogelijkheden en maakt entertainment eenvoudig bereikbaar en deelbaar via het beeldscherm door te casten vanaf smartphone of tablet

Sony introduceert de X91C, een nieuwe en slanke 4K BRAVIA TV voorzien van uitstekende beeldweergavetechnologie om entertainment tot leven te brengen. Het toestel heeft een schermformaat van 75 inch (189,3 cm) dat slechts 15 mm dun is.

Zeer scherp beeld
De X91C heeft een krachtige 4K Processor X1 die zorg draagt voor zeer scherpe beeldweergave. De bron wordt zowel bij het bekijken van gewone kabeltelevisie, Blu-ray-discs, dvd's of internetvideo's slim geanalyseerd en geüpscaled naar een resolutie van bijna 4K. Het TRILUMINOS-scherm van Sony heeft een enorm kleurenbereik, waardoor iedere emotie prachtig weergegeven wordt met rijke en levendige rood-, groen- en blauwtinten. Het verschil is direct zichtbaar: de verrassende helderheid, de levensechte kleuren en het indrukwekkende contrast zorgen ervoor dat content er optimaal uitziet.

De X91C heeft een stevige aluminium voet en is aan de muur te bevestigen met meegeleverde wandbeugel. Dankzij de randcoatingtechnologie van Sony biedt deze televisie scherpe beelden op een nagenoeg randloos scherm waarin de kijker helemaal kan opgaan.

Android TV
Dankzij Android TV van Sony kan alles wat op een tablet of smartphone zichtbaar is, nu ook op het grote scherm bekeken worden. De gebruiker kan zo op de X91C een wereld van films, muziek, foto's, games, zoekfuncties, apps en meer verkennen en dat met een hoogwaardige beeld- en geluidskwaliteit.

Google Cast, Voice Search & Google Play
Met Google Cast kan ieder mobiel apparaat nu moeiteloos verbinding maken en communiceren met de TV. Met slechts één druk op een knop zijn apps, games, films, foto's, muziek en meer eenvoudig te casten vanaf een smartphone of tablet, zonder dat hiervoor koppelings- of schermreproductie-instellingen geconfigureerd moeten worden.

De gebruiker kan Voice Search gebruiken om nieuwe content te zoeken. Dit kan door te spreken in de ingebouwde microfoon van de One-flick remote of de meegeleverde touchpad-afstandsbediening te gebruiken. Daarnaast kan een mobiel Android- of iOS-apparaat gebruikt worden.

In Google Play kan de gebruiker door honderden apps en games bladeren, van spannende first-person shooters en leuke platformspellen tot online videosites en mediaservers.

De BRAVIA X91C is compatibel met HEVC, VP9 en HDMI voor 50p/60p. Dit betekent dat alle content afgespeeld kan worden, inclusief een steeds toenemend aanbod aan 4K-videostreamingdiensten.

Meer nieuwe 4K-modellen
Het aanbod van 4K-televisies wordt dit najaar verder uitgebreid met twee nieuwe modellen die gebruik maken van de 4K Processor X1 en Android TV. Allereerst de BRAVIA X80C in beeldformaten van 49 en 55 inch. Dit model heeft alles in huis voor een fantastische 4K-ervaring. Daarnaast introduceert Sony de BRAVIA S80C in een 55 en 65 inch uitvoering. Een dunne en stijlvolle TV met een licht gebogen beeldscherm die de kijkervaring nog intenser maakt.

Prijs en beschikbaarheid
De nieuwe dunne BRAVIA X91C 75 inch 4K LCD TV van Sony is verkrijgbaar vanaf midden september 2015 en heeft een consumentenadviesprijs van 5999,- euro.

Lees hier de belangrijkste specificaties.

Sony Corporation is wereldwijd vooraanstaand fabrikant van audio, video, game, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met haar muziek-, beeld-, computerentertainment en online toepassingen heeft Sony de mogelijkheid om wereldwijd een voortrekkersrol te vervullen op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 75 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2014. Meer informatie op de Sony Global Web Site: http://www.sony.net/