Volg Sony Nederland

Sony introduceert 4K Upscaling Blu-ray Disc-speler met Super Wifi

Persbericht   •   jun 26, 2015 15:40 CEST

  • 4K Ultra HD Advanced Upscaling voor zeer gedetailleerde video's
  • Kamervullende 3D-weergave met 2D Auto Upscaling
  • Stabiel en snel streamen met geavanceerde Super Wifi
  • Soepele bediening met Dual Core Processor
  • Scherper beeld en geluid met IP Content Noise Reduction Pro en Digital Music Enhancer

Sony introduceert de nieuwe BDP-S6500 Blu-ray Disc-speler. Wanneer de speler op een compatibele 4K-televisie aangesloten wordt, biedt 4K Ultra HD Upscaling nog meer levendige kleuren en de fijnste details. Een krachtige videoprocessor converteert standaardvideosignalen naar een beeldkwaliteit dat grenst aan 4K-resolutie (3840 x 2160) – dat is vier keer het aantal pixels van Full HD. Met meer dan 8 miljoen pixels staat dit garant voor het meest gedetailleerde beeld, zelfs als de kijker dicht op het scherm zit.

Scherper beeld en voller geluid
De BDP-S6500 zorgt er dankzij de IP Content Noise Reduction Pro voor dat HD-films op schijf of webvideo’s met lage resolutie er scherper en beter uitzien. De IP Content Noise Reduction Pro maakt gebruik van slimme technologieën voor beeldruisonderdrukking voor uiterst heldere beelden, terwijl HD Reality Enhancer de texturen en kleuren per pixel verbetert. Pure Picture Control verbetert het contrast voor nog realistischere beelden en Super Bit Mapping zorgt voor kleurschakeringen – ideaal voor bijvoorbeeld subtiele zonsondergangen.

Naast scherper beeld biedt de BDP-S6500 ook voller geluid dankzij de Digital Music Enhancer. Deze combineert drie Sony-audiotechnologieën voor kamervullende muziek, dialogen en films. De DSEE (Digital Sound Enhancement Engine) werkt met Dynamic Range Recovery en Advanced Auto Volume om verdwenen details uit gecomprimeerde audiobestanden terug te krijgen, het dynamische bereik te vergroten en onverwachte volumeschommelingen te vermijden.

Super Wifi: gemakkelijk browsen en streamen
Browsen en streamen verloopt zeer soepel dankzij de geavanceerde Wifi module, Super Wifi. Het geraffineerde ontwerp met meerdere antennes binnen de speler maakt gebruik van MIMO-technologie (Multiple Input Multiple Output) voor een sneller, storingsvrijer en stabieler signaal. Op deze manier kan de gebruiker overal in huis probleemloos streamen.

Levensechte 3D-weergave
De BDP-S6500 geeft thuis tv kijken een nieuwe dimensie met levensechte 3D-weergave. Wanneer de speler aangesloten wordt op een 3D-TV kan de gebruiker genieten van scherpe, realistische 3D Blu-ray Disc-films. Zelfs 2D-discs kunnen automatisch naar 3D worden omgezet. Geniet van een boeiende selectie online-entertainment met films en tv-programma’s van onder andere Netflix.

Soepele en snelle bediening
De BDP-S6500 heeft een krachtige Dual Core Processor voor een snel reagerende bediening. Webpagina’s kunnen sneller geladen worden, terwijl films en video’s sneller streamen met een soepelere weergave en minder buffertijd. Ook de menunavigatie is overzichtelijk en responsief, zodat de gebruiker direct het entertainment krijgt waar hij of zij naar op zoek is.

Prijs en beschikbaarheid
De Sony BDP-S6500 Blu-ray Disc-speler heeft een winkeladviesprijs van 150 euro en is vanaf heden beschikbaar.

Kijk hier voor het overzicht met de belangrijkste kenmerken.

Sony Corporation is wereldwijd vooraanstaand fabrikant van audio, video, game, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met haar muziek-, beeld-, computerentertainment en online toepassingen heeft Sony de mogelijkheid om wereldwijd een voortrekkersrol te vervullen op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 75 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2014. Meer informatie op de Sony Global Web Site: http://www.sony.net/