Volg Sony Nederland

Sony geeft de beste tips om ieder huisdier beroemd te maken op Instagram

Persbericht   •   jun 27, 2019 10:59 CEST

Handleiding ter gelegenheid van introductie Animal Eye AF-technologie

In 2019 is Instagram de plek geworden om dierenfoto's te delen. Het optimaal vastleggen van de trouwe viervoeter of pluizige kater is nog niet zo eenvoudig. En dit is wel een vereisten want met meer dan 250 miljoen posts op #dogsofinstagram en #catsofinstagram, is het lastig om nog op te vallen.

Om alle dierenliefhebbers te helpen heeft Sony samengewerkt met Instagram-beroemdheden Dolly Pawton (@dolly_pawton) en Dante Duke (@danteduke_thecat) om tot de perfecte handleiding te komen voor het maken van honden en katten foto’s.

Ook biedt Sony sinds kort Animal Eye Auto Focus-technologie voor haar camera’s. Met deze tool kan de gebruiker haarscherpe foto's van zijn of haar huisdier maken. De camera stelt volledig automatisch scherp op het oog van het dier waardoor de foto altijd scherp is. Zo krijgen onze pluizige vrienden alle likes die ze verdienen.

Om de introductie van Animal Eye AF-technologie op de α6400-,α7 III- en α7R III-modellen te vieren geeft Sony de volgende tips:

De achtergrond bepalen

Instagram is een visueel sociaal platform. Het is daarom belangrijk om een plaatje te creëren wat in het oog springt en waardoor men stopt met scrollen. Achtergrond, decor, goede verlichting en een perfecte scherpstelling zijn essentieel om de persoonlijkheid van het huisdier weer te geven en boeiende beelden te creëren.

Outfits

Creëer een opvallende look waarmee het dier zich kan onderscheiden. Of dat nu uitbundige kleding, stijlvolle accessoires of een thema voor de feestdagen betreft (pompoen- en kerstmutsen in de aanslag). Maar als dat niet bij het huisdier past, laat hem gewoon zichzelf blijven. Uiteindelijk gaat het om authenticiteit.

Koester hun unieke persoonlijkheid

Honden en hebben allemaal een eigen karakter, dus benadruk wat ze zo bijzonder maakt en vertel hun verhaal. 

Consequent zijn

Probeer de toon van zowel de beelden als de bijschriften gelijk te houden. Dit zorgt voor een sterke identiteit die duidelijk herkenbaar is. Wees ook consequent in de frequentie van de posts en voorzie fans regelmatig van updates om de aandacht vast te houden.

Een pose aannemen

Kies de invalshoeken die het beste de persoonlijkheid en bijzondere fysieke eigenschappen van het huisdier weergeven. Hoe meer de fotograaf met het huisdier aan de slag gaat, hoe beter de ultieme look in beeld komt. Gebruik snoepjes om het dier in de goede richting te bewegen.

Bijschrift

Bijschriften kunnen er verder aan bijdragen dat het karakter en verhaal van je huisdier tot leven komen, waardoor je zijn volgers een kijkje in zijn gedachten geeft. Een gevatte, grappige of sarcastische toon werkt goed, afhankelijk van zijn aard. Verwerk trending hashtags in je posts om te zorgen dat hij de aandacht krijgen die hij verdient.

Focus op kwaliteit

Gebruik de beste apparatuur om scherpe beelden vast te leggen die het karakter en uiterlijk van het huisdier volledig weergeven. De Animal Eye AF-functie op Sony-camera’s helpt bij het maken van de ultieme foto's van ieder huisdier. Het benadrukt de fijnere details en de beelden worden tot leven gebracht.

Vijf van de meest gevolgde huisdieren van Europa:

Over Sony Animal Eye AF:

De Sony Animal Eye AF-technologie is beschikbaar voor Sony-modellen α7 III, α7R III en α6400 en stelt de gebruiker in staat haarscherpe foto's van zijn huisdier te maken.

De geavanceerde, op AI gebaseerde objectherkenning, die gebruikt wordt in Sony's Real-time Eye AF-functie, is aangevuld met een nieuw algoritme, dat naast mensen nu ook dieren ondersteunt. Dit maakt het mogelijk om snel en accuraat automatisch de ogen van diverse dieren te detecteren en volgen.

Animal Eye AF heeft een eigen speciale menu-instelling. Kies simpelweg 'Dier' in de menu-instelling voor Objectherkenning. Daarna is de oogherkenning voor het dier te activeren door simpelweg de ontspanknop halverwege in te drukken of door op een toegewezen eigen toets te drukken.

"Omdat steeds meer mensen beelden van hun huisdieren delen met hun volgers op sociale media, is het belangrijker dan ooit dat camera's in staat zijn om sterke, gedetailleerde foto's van ze te maken. Met de nieuwe Sony Animal Eye AF-technologie op de α6400-, α7 III- en α7R III-camera's kun je je aandacht richten op de reacties van je huisdier en de compositie, terwijl de camera de rest voor je doet.", zegt Jelger Annegarn, Marketing Manager Digital Imaging voor Sony Benelux." Het enige wat je hoeft te doen is een winnende foto kiezen."

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een wereldwijde producent van audio-, video-, game-, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met zijn muziek-, beeld-, computerentertainment- en onlinetoepassingen is Sony een pionier op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 77 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2018. Meer informatie op de internationale Sony-website: www.sony.net