Volg Sony Nederland

Sony en Profoto lanceren samen het eerste interoperabele product voor professionele fotografen

Persbericht   •   sep 19, 2016 15:00 CEST

Sony maakte vandaag tijdens de Photokina 2016 in het Duitse Keulen bekend dat ze samenwerken met Profoto, om zo jonge fotografen met visie een platform te bieden waarmee ze hun creativiteit en ambitie tot leven kunnen brengen.

Deze samenwerking biedt optimale compatibiliteit tussen Profoto flitsers en belichtingsaccessoires en Sony camera's met verwisselbare lenzen (Interchangeable Lens Cameras, ILC). Sony heeft aan Profoto een licentie verleend voor de technische specificaties van drie van zijn ILC-modellen. Zo kan Profoto producten ontwikkelen die de belichtingsmogelijkheden voor gebruikers van Sony α-camera's uitbreiden.

“Wij hebben een passie gemeen met Profoto: we willen fantastische fotografie mogelijk creëren. Daarom zijn we enthousiast over het feit dat Sony α-gebruikers hun opnamemogelijkheden voortaan kunnen uitbreiden”, aldus Yosuke Aoki - Vice President Digital Imaging Sony Europe van Sony.

Het eerste product in het Profoto assortiment dat van deze samenwerking profiteert, is de Profoto Air TTL-S. Die integreert een draadloze Profoto Air TTL-flitser in een aantal Sony α-camera's. De Air Remote TTL-S is een kleine, draadloze radiozender die aan de flitsschoen van Sony camera's kan worden bevestigd. Zo kan een TTL-flitsmeting met alle modellen Profoto Air TTL-flitser worden uitgevoerd. In TTL-modus neemt de gebruiker foto's zonder verder aan de flitsinstellingen te hoeven denken: de Air Remote TTL-S communiceert met de flitser, zodat deze automatisch de beste belichting levert. De Air Remote TTL-S is uitgerust met de Profoto High-Speed Sync technologie. Deze oplossing is sneller, krachtiger en consistenter dan eender welke andere technologie op de markt.

Het Air Remote TTL-S-systeem is vanaf begin 2017 beschikbaar in de Benelux voor een consumentenprijs van € 310. Alle technische informatie is hier te vinden.

Sony Corporation is wereldwijd vooraanstaand fabrikant van audio, video, game, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met haar muziek-, beeld-, computerentertainment en online toepassingen heeft Sony de mogelijkheid om wereldwijd een voortrekkersrol te vervullen op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 72miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2016. Meer informatie op de Sony Global Web Site: www.sony.net

Over Profoto AB

Profoto is in 1968 in Stockholm opgericht door fotograaf en ingenieur Eckhard Heine en de verkoper van fotografie-uitrustingen Conny Dufgran. Hun samenwerking begon toen Conny Eckhard een flitser verkocht die niet bleek te werken. Eckhard was ontstemd over de defecte flitser en besloot thuis een nieuw type flitser uit te vinden. Een paar weken later kwam hij terug met een verbeterd exemplaar. Enkele jaren nadien presenteerden Eckhard en Conny de eerste Pro-1 generator tijdens de handelsbeurs Photokina in Keulen. Het model was onmiddellijk een succes. Profoto was geboren. En liet meteen van zich horen.

Profoto is nog steeds de mening toegedaan dat een belichtingsaccessoire goed moet aanvoelen, goed moet klinken en er goed uit moet zien. Net als een schilderskwast of een muziekinstrument moet de vorm de functie weergeven. Profoto zal de technologie nooit de overhand laten krijgen op de kunstenaar. De tools van Profoto zijn geen obstakels, maar belichtingsoplossingen waarmee je als fotograaf je visie werkelijkheid maakt.