Volg Sony Nederland

Sony camera A7S registreert het Internationale Ruimtestation ISS in het voorbijgaan van de maan met 28,000 km/h

Persbericht   •   mar 23, 2017 11:00 CET

Sony camera A7S registreert het Internationale Ruimtestation ISS in het voorbijgaan van de maan met 28,000 km/

Op zaterdag 4 februari 2017 heeft Thierry Legault met zijn Sony A7S camera het Internationale Ruimtestation ISS gefilmd terwijl deze de maan passeerde. De resultaten zijn verbluffend.

Legault legde deze gebeurtenis vast in de buurt van Rouen, in de thuisstad van de Franse astronaut en van Thomas Pesquet, op dit moment verblijvend in de ISS.

De resolutie van de video’s is opmerklijk en toont kraters en bergketens op de maan; dit beeld was hiervoor alleen nog mogelijk voor ISS inzittende. De hoofdmodules en grote zonnepanelen van de ISS zijn duidelijk herkenbaar als de beelden in slow motion worden afgespeeld. Dit is extra speciaal aangezien de ISS in de ruimte een snelheid heeft van 28,000 km/h.

Deze beelden zijn te bewonderen dankzij de extreem hoge resolutie van de Sony A7S camera. De A7S biedt fotografen en filmers creatieve mogelijkheden om beelden te schieten zelfs wanneer er weinig licht aanwezig is. Door de ultra-hoge ISO-gevoeligheid, minimale ruis en 4K beeldkwaliteit (3840 x 2160 pixels), zijn de Sony α7s / α7s II camera een ideaal gereedschap voor astronomen om de geheimen van de hemel bij de houden.

Deze visuele prestatie kan worden gezien in volle op YouTube pagina Thierry Legault en nog veel meer spectaculaire beelden zijn te zien op zijn website.

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een wereldwijde producent van audio-, video-, game-, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met zijn muziek-, beeld-, computerentertainment- en onlinetoepassingen is Sony een pionier op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 72 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2016. Meer informatie op de internationale Sony-website: www.sony.net