Volg Sony Nederland

Sony brengt volledig vernieuwd assortiment draadloze luidsprekers

Persbericht   •   jan 06, 2016 04:00 CET

Meer muziek met High-Resolution audio, Multi-room en verbeterde connectiviteit

  • SRS-ZR7 en SRS-ZR5 draadloze luidsprekers met High-Resolution Audio (hi-res audio), SongPal Link en toegang tot een scala aan apps voor online muziekstreaming
  • SRS-XB3 en SRS-XB2 waterbestendige draagbare draadloze speaker met extra bass
  • H.ear Go: zeer compacte draagbare hi-res audio draadloze speaker

Las Vegas / Badhoevedorp, 6 januari 2016 - Sony introduceert nieuwe luidsprekers om op meer mogelijkheden te genieten van hi-res audio. Gebruikers beleven met hi-res audio de muziek zoals de artiest het heeft bedoeld ten tijde van de opname in de studio. Ook bij het afspelen van gecomprimeerde mp3-bestanden brengt DSEE HX-technologie de oorspronkelijke samplingfrequentie en bitrate dichterbij. Het geluid klinkt natuurlijker en heeft een dynamischer bereik dat in de buurt komt van hi-res audiokwaliteit.

Door de slank vormgegeven luidsprekers aan te raken met een NFC-compatible walkman, smartphone of tablet wordt het geluid direct afgespeeld door de speakers. De LDAC-technologie van Sony garandeert een gedetailleerd en ononderbroken geluid via Bluetooth.

Dankzij de geïntegreerde Multi-Room-technologie zijn speakers eenvoudig via de SongPal Link-app aan te sluiten. Gebruikers kunnen meerdere speakers aansturen en met elkaar in een groep, dezelfde muziektrack laten afspelen. Dit systeem is volledig compatibel met Google Cast en Spotify Connect.

SRS-ZR7 en SRS-ZR5 draadloze speakers
De SRS-ZR7 en SRS-ZR5 bieden de helderheid van hi-res audio in een ontwerp dat bij elk interieur past. De speakers zijn uitgerust met nieuw ontwikkelde full-range drivers voor een uitgebreide frequentierespons. Tegelijkertijd leveren de twee subwoofers en de passieve radiator diepe krachtige bastonen.

De SRS-ZR7 biedt connectiviteit via een one-touch verbinding met compatibele NFC-toestellen. Hiermee kan muziek direct via een wifi-verbinding vanaf een mediaserver thuis afgespeeld worden. Ook zijn radiozenders, podcasts, YouTube-video’s en andere online content afspeelbaar via Google Cast. Uiteraard mag Spotify Connect in dit lijstje niet ontbreken, en dat doet het ook niet. Via de Spotify kunnen gebruikers vanaf een smartphone of tablet direct muziek streamen naar de speakersystemen.

De nieuwste versie van de SongPal-app (voor iOS en Android) heeft een gebruikersvriendelijkere interface. Hierdoor is het nog eenvoudiger om speakers te configureren.

Met Multi-Room kan in iedere kamer in huis draadloos muziek worden afgespeeld. Een nieuwe functie is wireless surround waarmee gebruikers eenvoudig linker- en rechter rear speakers toe kunnen voegen ter uitbreiding van de tv- en soundbar-opstelling. Door twee draadloze luidsprekers achterin de kamer te plaatsen, genieten filmliefhebbers van een kamervullend geluid. Wireless stereo koppelt twee aparte luidsprekereenheden aan elkaar voor een breed 2-kanaals stereogeluid.

Wireless stereo / wireless surround wordt vanaf juni 2016 ondersteund via een SongPal-upgrade.

SRS-XB3 en SRS-XB2 waterbestendige, draagbare, draadloze speakers
Klein maar krachtig. Deze compacte speakers bieden een verrassend vol geluid. De SRS-XB3 en SRS-XB2 zijn ideaal om overal mee naartoe te nemen. De batterij gaat lang mee: tot 24 uur voor de XB3, tot twaalf uur voor de XB2. Ze zijn waterdicht volgens de IPX5-standaard en doen het daarom ook prima in de keuken, buiten of op een feestje.

De nieuw ontwikkelde Full Range speaker-units met passieve radiatoren zijn uitgerust met DSP-verwerking. Dit zorgt voor een beter en voller geluid via de nieuwe extra bass technologie. Deze garandeert een krachtige weergave van de basfrequenties bij dance- en house-nummers.

De XB3/XB2 zijn zowel horizontaal als verticaal te plaatsen. Via de handige Speaker Add-functie, kunnen draadloos meerdere speakers worden aangesloten voor nog meer output. Gebruikers kunnen kiezen tussen Double Mode of Stereo Mode. Ook is het mogelijk om een smartphone of tablet op te laden via de micro-USB aansluiting op de XB3.

h.ear Go draagbare en draadloze hi-res-speaker
Geniet thuis en onderweg van hoogwaardig geluid met h.ear Go. Deze compacte draagbare draadloze speaker ondersteunt hi-res audio.

Ondanks het compacte formaat biedt h.ear Go een krachtig geluid met zeer detailrijke hi-res audio en een krachtige bas. Dankzij de ingebouwde wifi kan eenvoudig via Google Cast en Spotify Connect muziek afgespeeld worden. De multi-room functie maakt het mogelijk om muziek in meerdere ruimtes af te spelen via de SongPal-app van Sony. Voor een draadloos stereogeluid zijn twee h.ear Go-speakers met elkaar te verbinden. Daarnaast zijn de afzonderlijke speakers als draadloze surround set aan te sluiten om een thuisbioscoop te creëren. Met een batterijduur van twaalf uur blijft de muziek de hele avond doorspelen.

Prijs en beschikbaarheid
Het nieuwe assortiment draadloze luidsprekers van Sony is verkrijgbaar vanaf het voorjaar van 2016.

De h.ear go heeft een consumentenadviesprijs van 250,- euro.
De SRS-ZR5 heeft een consumentenadviesprijs van 230,- euro.
De SRS-ZR7 heeft een consumentenadviesprijs van 350,- euro.
De SRS-XB2 heeft een consumentenadviesprijs van 120,- euro.
De SRS-XB3 heeft een consumentenadviesprijs van 170,- euro. 

Sony Corporation is wereldwijd vooraanstaand fabrikant van audio, video, game, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met haar muziek-, beeld-, computerentertainment en online toepassingen heeft Sony de mogelijkheid om wereldwijd een voortrekkersrol te vervullen op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 68 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2015. Meer informatie op de Sony Global Web Site: www.sony.net