Volg Sony Nederland

Sony BRAVIA MASTER series-tv’s met Netflix Calibrated Mode

Persbericht   •   jul 31, 2018 18:00 CEST

Sony BRAVIA MASTER series-tv’s met Netflix Calibrated Mode

Beeldkwaliteit volgens de visie van filmproducenten dankzij Picture Mastering

Sony en Netflix introduceren Netflix Calibrated Mode speciaal voor de Sony BRAVIA MASTER Series. Deze unieke functie is ontwikkeld om de beeldkwaliteit te garanderen zoals de producent het bedoeld heeft

De afgelopen jaren zijn grote stappen gezet op het gebied van beeldtechnologie en streaming services. Dit heeft impact op de manier waarop televisie- en filmentertainment beleefd wordt. Zowel Sony als Netflix zijn pioniers op het gebied van de productie en distributie van content. De engineers werken intensief samen met filmmakers en investeren in het ontwikkelen van technologieën als 4K, HDR (high dynamic range) en Dolby Atmos-geluid. Dankzij deze inspanningen zijn filmprofessionals instaat om verhalen realistisch en authentieke te vertalen beeld.

Netflix Calibrated Mode is exclusief beschikbaar op de nieuwe AF9 OLED en ZF9 LCD Sony BRAVIA MASTER series. Deze modus garandeert een zeer realistische kijkervaring speciaal voor Netflix. De functie is ontwikkeld door de engineers van Sony en Netflix en grenst aan de beeldkwaliteit van een professioneel beeldscherm. Via het tv-menu is deze optie te activeren en worden kleuren en dynamisch contrast geoptimaliseerd. Netflix Calibrated Mode komt vooral goed tot zijn recht tijdens visueel spectaculaire series zoals bijvoorbeeld Lost in Space.

“Toen ik naar Lost in Space keek werd ik positief verrast door de levendige landschappen: groene bossen, beschaduwde sneeuwvelden en andere visuele elementen”, zegt Scott Mirer, Vice President, Device Partner Ecosystem bij Netflix. “We zijn zeer enthousiast over de Netflix Calibrated Mode die in samenwerking met Sony ontwikkeld is. Via deze functie kunnen onze leden genieten van Picture Mastering-studiokwaliteit.”

Sony Benelux introduceert vandaag twee nieuwe televisieseries onder de naam MASTER-series. De AF9 OLED en ZF9 LCD Tv’s produceren hoogwaardige 4K HDR beeldkwaliteit via de nieuwe Picture Processor X1 Ultimate. Deze processor speelt een sleutelrol bij het leveren van het natuurgetrouw beeld. Met de MASTER Series bouwt verder op de engineeringsexpertise van een half eeuw en levert de hoogst mogelijke beeldkwaliteit voor thuis. Deze nieuwe modellen hebben tal van smartfuncties en zijn de enige met de Netflix Calibrated Mode.

Beschikbaarheid en prijsinformatie van de MASTER-serie volgt binnenkort.

Meer informatie over de specificaties van alle modellen is terug te lezen in het volledige persbericht op pers.sony.nl

Over Netflix

Netflix is 's werelds grootste entertainmentdienst op het internet met 130 miljoen leden in meer dan 190 landen. Leden genieten van tv-series, documentaires en films in verschillende genres en talen. Met Netflix kan onbeperkt, altijd en overal waar een internetverbinding is gekeken worden. Leden kunnen afspelen, pauzeren en verder kijken, allemaal zonder commercials of verplichtingen.

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een wereldwijde producent van audio-, video-, game-, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met zijn muziek-, beeld-, computerentertainment- en onlinetoepassingen is Sony een pionier op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 77 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2018. Meer informatie op de internationale Sony-website: www.sony.net