Volg Sony Nederland

Sony biedt meer opties voor het beluisteren van Hi-Res audio onderweg

Persbericht   •   sep 02, 2015 13:37 CEST

Sony introduceert de nieuwe Hi-Res NW-ZX100HN Walkman. Het toestel is uitgerust met een nieuwe digitale ruis onderdrukkingsfunctie die ondersteuning biedt voor Hi-Res audio.

Hoogwaardig Hi-Res geluid
Door gebruik te maken van eigen akoestische engineeringtechnologieën streeft Sony ernaar muziek te reproduceren met een geluidskwaliteit die beter is dan een cd. Hoge resolutie audio-bestanden van 96 kHz/24 bit bevatten drie keer meer informatie. De ZX100HN speelt Hi-Res-bestandsformaten af in de kwaliteit die de artiest zelf voor ogen heeft. Tevens zorgt dit toestel voor upscaling van gecomprimeerde muziekbestanden zoals MP3, door gebruik te maken van DSEE HX, een technologie die zorgt voor een verbetering van de treble van gecomprimeerde geluidsbronnen en de bitlengte. Zelfs in drukke, lawaaierige omgevingen dempt de ZX100HN met zijn bijgeleverde Hi-Res-compatibele hoofdtelefoon met digitale ruis onderdrukkingsfunctie al het storende geluid.

S-Master HX produceert een dynamisch geluid en zorgt voor een volledig digitale verwerking van het audiosignaal. Dit ter ondersteuning van het afspelen van hoge resolutie geluid. De prestaties van de hoofdtelefoondrivers werden verbeterd door het reduceren van ruis binnen het hoge resolutie geluidsbereik.

De ZX100HN biedt meer opties voor het beluisteren van muziek en maakt hiervoor gebruik van LDAC, een nieuwe audiotechnologie van Sony waarmee draadloos hoogwaardige audio via Bluetooth is af te spelen. LDAC verzendt driemaal zoveel data (Bluetooth A2DP, SBC (328 kbps, 44,1 kHz)) en zorgt voor een verbeterde draadloze luisterervaring voor muziek.

Slank & krachtig ontwerp
Zelfs het ontwerp van de ZX100HN is zowel aan de binnen- als buitenkant gericht op het bereiken van de beste geluidskwaliteit. Met zijn slanke, afgeronde aluminium frame kan het toestel heldere vocals, krachtige basklanken en een hoog bereik produceren. Binnenin zijn de onderdelen met de beste materialen vervaardigd. Zo wordt er kwaliteitsvol materiaal gebruikt om een natuurlijkere frequentiebalans te produceren. Daarnaast is de VIA-opening van de printplaat gevuld met koper voor het weergeven van krachtig geluid. Deze bijzondere methode zorgt voor een stabilisatie van de voedingslijn en een lagere impedantie van het circuit.

Sterk geheugen
Dankzij een batterijduur van 45 uur [i] en een intern geheugen van 128 GB kan onbezorgd naar muziek geluisterd worden. En via de microSD-kaartsleuf met ondersteuning voor micro SDXC-kaarten van meer dan 64 GB wordt het mogelijk een onbeperkt aantal nummers op te slaan.

Prijs en beschikbaarheid
De nieuwe NW-ZX100HN van Sony is verkrijgbaar vanaf oktober 2015 en heeft een consumentenadviesprijs van 700,- euro.

Lees hier de belangrijkste specificaties.

[i] 45 uur afspelen van Hi-Res-geluidsbronnen*1 en 70 uur afspelen van MP3-geluidsbronnen*2 is mogelijk. *1: in geval van 192 kHz/24 bit *2: in geval van 128 kbps

Sony Corporation is wereldwijd vooraanstaand fabrikant van audio, video, game, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met haar muziek-, beeld-, computerentertainment en online toepassingen heeft Sony de mogelijkheid om wereldwijd een voortrekkersrol te vervullen op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 75 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2014. Meer informatie op de Sony Global Web Site: http://www.sony.net/